Opinii despre Colegiul Național „Costache Negri” Galați (Școală)
Colegiul Național „Costache Negri” Galați
Strada Brăilei 134, Galați 800379, România
Descriere
Vizualizați informațiile și opiniile despre Colegiul Național „Costache Negri” Galați, Școală în
Aici puteți vedea locația site-ului, orele, contactele, fotografiile și opiniile reale făcute de utilizatori.
Acest site are un rating bun pe site-ul nostru, cu sigurantă au grijă de clienții lor.
Hartă
Orar de Colegiul Național „Costache Negri” Galați
Luni
[07h – 20h]
Marți
[07h – 20h]
Miercuri
[07h – 20h]
Joi
[07h – 20h]
Vineri
[07h – 20h]
Sâmbătă
[Închis]
Duminică
[Închis]
Opinii despre Colegiul Național „Costache Negri” Galați
A. M.
În noiembrie 1876, V.A. Urechia, deputat de Ismail fost ministru al instrucțiunii a propus înființarea unei școli normale la Ismail, cu scopul de a forma învățători sătești. Ea a fost înființată în 1877, cu o singură clasă formată din 17 elevi. În urma tratativelor duse la Congresul de la Berlin din 1878, s-a hotarât ca Sudul Basarabiei să fie retrocedat Rusiei. În urma acestei hotărâri, Școala Normală din Ismail a fost evacuată în ultimele zile ale lui septembrie 1878, la Galați.
Începând cu anul școlar 1893 – 1894, s-a trecut la planul de învățământ de 5 ani de studii. Urmare a acestor demersuri repetate, Scoala Normală „C. Negri” s-a redeschis la 20 octombrie 1907, în prezența ministrului (pentru a treia oară) Spiru Haret. În cuvântul rostit a evidențiat faptul că reînceperea cursurilor la această instituție are semnificația unei noi victorii „în lupta ce se dă pentru luminarea păturii de jos.” Ministrul a mai adăugat: „Doresc ca reînființarea Școlii Normale din Galați să fie simbolul de reînviere a țării noastre”. Cu acest prilej, Ministrul a conferit medalia Răsplata muncii în învățământ clasa I unor învățători din Smulți, Oancea, Rogojeni, Berești, Matca, Bucești, Cosmești.
În anii următori școala își câștigă un prestigiu binemeritat, datorită bunelor rezultate obținute sub conducerea unor directori inimoși: N. Longinescu (1902-1908), C. Nazarie (1908-1012) și 1913-1918), Al Zaharia (1912 – 1913).
Personalitate marcantă, prof. N. Longinescu a funcționat la această școală între anii 1898 și 1922, apoi a fost inspector general al învățământului școlar normal primar. Fost student al lui Titu Maiorescu, a publicat poezii în Convorbiri literare, și-a dat doctoratul în 1912 la Leipzig. În semn de omagiu, elevii i-au ridicat în fața școlii un bust de bronz, care se afla acolo din anul 1937, la doi ani dupa dispariția distinsului profesor.
În 1916-1917, școala este evacuata, iar profesorii mobilizati, împreună cu elevii din ultima clasă. în timpul războiului, localul școlii a fost transformat în spital. În războiul pentru reîntregirea neamului s-au jertfit numeroși elevi al școlii iar numele celor 47 de eroi rămân încrustate cu litere aurite pe placa comemorativă din holul central.
Cu ajutorul cadrelor didactice și al elevilor, după război localul școlii a fost reparat: s-au pus geamuri, s-au reparat sobele, băncile, s-au refăcut cazanele de la bucătărie și baie, s-a împrejmuit terenul din jurul școlii cu un gard în lungime de 1400 m și 2,20 m înălțime, s-a reamenajat ferma, s-a construit un car și o sanie în atelierul de fierărie al școlii. Procesul verbal din 2 iunie 1921 încheiat în urma unei inspecții nota: „poate fi singura școală sau printre primele școli care își ușurează mult traiul cu produsele ei, producând în acelașii timp și un venit. Elevii sunt bine hrăniți și școala este bine gospodărită”.
Anii de dinaintea celui de al doilea război mondial au fost grei pentru profesorii şi pentru elevii şcoli. Cutremurul din 1938 a deteriorat clădirea. În timpul războiului, şcoala a fost militarizată, o parte dintre profesori mobilizaţi, iar în 1944, s-a închis. Din nou localul este adăpost pentru armată, dar lovitura cea mai mare a constituit-o bombardamentul din aprilie 1944, care avariază grav clădirea.
Dupa război, s-au luat măsuri urgente pentru repararea localului.
La început, studiile viitorilor învăţători se întindeau pe o perioadă de 4 ani, în 1957-1963, a fost de 6 ani, apoi de 5 ani, cum este şi astăzi. După război, şcoala are o evoluţie ascendentă, apar noi reviste ale elevilor, noi formaţii artistice.
Cutremurele din 1977 şi 1986 au avariat grav clădirea. Clădirea şcolii devenise aproape de neutilizat. Între 1986 şi 1989 clădirea a devenit un adevărat şantier, de la temelii până la acoperiş, totul fiind supus unei reparări şi consolidării.
a.
Un colegiu bine plasat....In sensul ca pe la orele amiezii, mamicute cu Audi A4 ( gagalici, de dama ) si taticuti cu Q6 ( barcute cu roti ) vin sa-si ridice "micutii"/ "micutele" de la scoala, ca sa nu le fure cineva IPhonul de o mie de parai, cadou de la bunica...Si pe urma e chiar dragut. Mai socializam intre noi, mai schimbam adrese de facebuci...mai una , mai alta iar dupa orele 13.00 banda intai se elibereaza si si amarastenii cu loganuri isi pot vedea de traficul lor insignifiant...
I. E.
Nici macar o stea nu merita Caminul pentru elevi Pedagogic !Pe scurt: apa calda si caldura iarna cu portia, curentul de la prize se intrerupe, zilnic, la ora 23.00, iar micul dejun compus ocazional din miere incalzita si unt ranced nu prea poate fi mancat.
V. N. V.
In colegiu bun, unde petreci 12 ani din viata si tot nu te saturi.
L. E. G.
Mi-am pretecut 4 ani din viață, nu regret nimic. Eu am avut norocul să am majoritatea profesorilor deschiși la minte (majoritatea), profesori care ne-au îndemnat să căutăm și să punem întrebări, nu doar să învățam ce ne este dat. Singură hibă e doamnă secretară blondă, cam țâfnoasă.
D. L.
Puscarie nu gluma
M. D.
Traditie si performanta. Colegiu cu profesori buni si dedicati.
l. s.
Lacasul educatiei adevarate!
E. S.
Un liceu bun.
D. C.
--
B. S.
liceu de top
F. O.
Foarte bun
A. T.
😍😍😍😍😍😍😍
D. A.
A. A.
T. D.
R. P.
G. N.
G. C.
F. M.
S.
A. L.
V. Ş.
M. M.
D. C.
g. n.
S. M.
P. M.
D. S.
E. M.