Opinii despre Restaurant Palatul Mogoșoaia în Mogoșoaia (Restaurant)
Strada Valea Parcului nr 1, Mogoșoaia, România
Descriere
Vizualizați informațiile și opiniile despre Restaurant Palatul Mogoșoaia, Restaurant în Mogoșoaia
Aici puteți vedea locația site-ului, orele, contactele, fotografiile și opiniile reale făcute de utilizatori.
Acest site are un rating bun pe site-ul nostru, cu sigurantă au grijă de clienții lor.
Hartă
Orar de Restaurant Palatul Mogoșoaia
Luni
[Închis]
Marți
[Închis]
Miercuri
[Închis]
Joi
[12h – 22h]
Vineri
[12h – 23h:30h]
Sâmbătă
[12h – 23h:30h]
Duminică
[12h – 23h]
Opinii despre Restaurant Palatul Mogoșoaia
P. S.
Pentru cei pasionați de istorie și de locuri frumoase, cu peisaje splendide, cu grădini mari, este un loc de vizitat, de neratat. Funcționează și muzeul și terasa restaurant, loc de promenadă!
M. F.
Foarte frumos restaurantul, mâncarea e buna (nu ceva deosebit) dar e un pic cam scump. Servire ok.
C. M. M.
Mancare buna. Dureaza un pic can mult. Nu mi-a placut ca personalul a permis mese mai mari de 4 persoane, impotriva regulilor covid.
M. D.
Este cea de a doua terasa. Cred ca a fost deschisa recent. Este chiar la intrarea in parc, pe partea dreapta. Speram sa fie mai libera si mai liniste. Asa a fost azi si chiar a fost bine tare! Mancarea super buna 👌
I. P.
Curat, frumos și mâncarea este senzaționala
C. M.
Ma bucur ca acest monument istoric e foarte bine intretinut
C. N.
Atmosfera linistita , peisaj superb, servire ireprosabila, mancarea excelenta..
F. A.
Îmi place foarte mult pentru ca este curat
A. L.
Un refugiu excelent intr-o dupa amiaza fierbinte. Lacul este superb. Arhitectura deosebita. Pentru o plimbare prin padure, cu liniste si tihna, recomand cu incredere. As acorda chiar mai multe stele :)
F. G.
Momentan este inchis, zona este superba
M. T.
Best location
Decent , civilizat
Marius Țucan parchetar specialist
n.
Cel mai bun restaurant
Am facut nunta acolo si toti am fost multumiti de serviciile angajatilor
T. M.
Un loc minunat !
A. C.
Un restaurant cu un meniu ok. Pastrama de oaie și cartofii cu rozmarin sunt delicioase. Prețurile sunt potrivite, chiar mici, dacă punem la socoteală locația deosebită. Deși nu era sezon, era destul de plin. Merită vizitat.
B. S.
Servirea nu este tocmai una dintre cele mai bune, meniul este foarte limitat, cateva salate, ciorbe si niste desert in meniu. Preturile sunt ok. Atmosfera este relaxanta atata timp cat gasesti loc la masa.
L. G.
Un palat medieval situat pe malul lacului Mogoșoaia te poti plimba pe alei si poti sa admiri listea locului
V. D.
Un loc cu încărcătură istorică, frumos. Este perfect de mers cu copii , are parc, restaurant.. O după amiază petrecută cu rost
M. B.
Atmosfera relaxanta, meniu diversificat, mancare buna, preturi corecte, locatie excelenta! Recomand👍
M. V.
O ambianță plăcută (mai ales în exterior), un parc cu copaci seculari, aer mai curat, iarbă, flori, lac în apropiere. Mâncarea și serviciul sunt decente, uneori foarte bune. Merită în primul rând pentru ambianță, poți face și poze frumoase în zonă.
M. V.
Restaurantul Palatul Mogoșoaia, într-o nouă și frumoasă locatie - Salon Domnița Bălașa - atmosfera plăcută, meniu variat și mâncare delicioasă, personal amabil. Se pretează foarte bine pentru evenimente - nunți, botezuri, corporații, dar și pentru masa de prânz cu prietenii sau familia. După ce ai facut un tur prin curtea palatului și vrei să te retragi într-un loc prietenos acolo esti chiar binevenit.❤
C. Z.
Terasă cu umbrele, destul de liberă, la intrare în parcarea domeniului Mogoșoaia pe partea dreapta. Mâncarea rezonabilă și de obicei pun la ștergătoare un fluturaș de reducere 10% din notă.
S. A.
Prețuri mari, câteva preparate. Nimic special.
C. P.
Mâncare foarte buna, ospătari foarte prietenoși, locație excelenta!
L. P.
“ Va veni o vreme când acest popor, care n-a fost cunoscut până acum, va fi luat în seamă. Din această ţară, trecută sub tăcere, vor răsuna cântece şi muzică. Neamul acesta va renaşte şi lumea se va mira ca de o minune să afle, în sfârşit, tot ceea ce el posedă din conştiinţa universală ”
– Martha Bibescu
“La circa 15 km de Bucuresti se afla Palatul Mogosoaia, care timp de aproape 120 de ani a apartinut familiei Brancoveanu.
Construit in stil romanesc renascentist( stil Brancovenesc), Palatul si Complexul de la Mogosoaia, imbina elemente venetiene si otomane, fiind compus din “palatal “propriu – zis, curtea interioara, Turnul Portii, Cuhnia(bucataria veche), Vila Elchingen(vechea casa de oaspeti, in acest moment restaurant), ghetaria, cavoul familiei si sera de flori.
In afara zidurilor palatului se afla Biserica “Sfantul Gheorghe”, livada si gradinile adiacente. Este un loc perfect pentru a petrece o dupa-amiaza in afara Bucurestiului. Poti vizita expozitiile permanente si de sezon, te poti plimba prin gradinile de trandafiri, crini si irisi, poti sta la umbra unui tei sau a coniferelor si poti incheia aceasta minunata plimbare, pe terasa restaurantului “Palatul Mogosoaia” gazduit in fosta casa de oaspeti(vila Elchingen) servind preparate delicioase.”
Sub egida acestui dicton, te invităm să petreci o seară liniştită alături de noi sau să serveşti o cafea cu aromă îmbietoare în zorii dimineţii, să petreci atunci când ai motive de sărbătorit sau, după ce ai servit porţia de cultură la muzeu, să laşi să se decanteze toate informaţiile pe care le-ai primit, savurând un ceai aromat sau un desert delicios pe terasa noastră.
Băuturi fine, vinuri alese şi fundal sonor de calitate vin să completeze răsfăţul dumneavoastră culinar într-un spaţiu încărcat de istorie, ale cărui poveşti abia aşteaptă să fie din nou spuse.
Povestea Brancovenilor
ISTORIE
Palatul a fost construit până în 1702 de către Constantin Brâncoveanu în stil brâncovenesc, stil utilizat anterior și la un alt palat al voievodului, construit de acesta la Potlogi. Lucrarea a fost terminată în ziua de 20 septembrie 1702, conform pisaniei de pe latura de răsărit a palatului. Data începerii construcției nu este cunoscută, dar se știe că Brâncoveanu a început să cumpere pământ în zonă din 1681.
După 1714, când Constantin Brâncoveanu a fost executat la Constantinopol împreună cu întreaga sa familie, toată averea familiei a fost confiscată de otomani iar palatul a fost transformat în han. Răscumpărat de domnitorul Ștefan Cantacuzino, el a revenit apoi marelui ban Constantin Brâncoveanu, nepotul domnitorului, și a rămas în posesia familiei până la începutul secolului al XIX-lea.
Palatul a fost devastat de otomani în timpul războiului ruso-turc din 1768-1774, deoarece marele ban Nicolae Brâncoveanu ținuse partea rușilor în conflict. O nouă distrugere a palatului a avut loc cu ocazia revoluției din 1821 când ultimul urmaș al Brâncovenilor, Grigore Brâncoveanu, a fugit la Brașov și clădirea a fost ocupată de panduri. După moartea lui Grigore în 1832, palatul a rămas moștenire fiicei sale adoptive, Zoe Mavrocordat și, prin căsătoria acesteia cu domnitorul Gheorghe Bibescu, a trecut în familia acestuia și a fost renovat între 1860–1880 de Nicolae Bibescu, care a construit și cavoul familiei în parcul palatului, și vila Elchingen din apropiere. Palatul a fost administrat în continuare de familia Bibescu care, însă, s-a mutat în vila cea nouă iar clădirea veche a rămas nelocuită. Aceasta până în 1911, când Maria-Nicole Darvari a vândut palatul vărului ei George-Valentin Bibescu, care l-a oferit drept cadou de nuntă soției acestuia, Martha.
În timpul celui de Al Doilea Război Mondial, palatul a fost loc de întâlnire al diplomaților aliați, fiind, pentru câteva luni, închiriat legației elvețiene din România. După 6 martie 1945, moșia a fost naționalizată forțat de guvernul comunist, Martha Bibescu obținând de la autorități declararea ca monument istoric a palatului, pe care încă îl mai deținea. Prințesa a plecat însă definitiv din țară în septembrie 1945.
F. M. R.
Imi cer scuze ptr încurcătură, pe viitor voi fii mai atent.
R. B.
Mancare si bautura buna, serviciu prompt.
A. I. P.
Este un loc minunat!
e. e.
Locatie pentru evenimente, terasa, parc.
L. B.
Foarte frumos si mâncare foarte buna
L. C.
Foarte frumos!!! Merită vizitat!
G. T.
Un restaurant in interiorul unui loc istoric renumit.
F. C.
Foarte frumos!
A.
Arată bine in poze
O. C.
Bunicel, servirea nu a fost prompta...
i. d.
Mancarea buna , servire buna, insa nu comandati cocktail.
G. S.
Foarte frumos. Recomand
A. V.
Frumos...
L. C.
Intim.
C. V.
Super
S. B.
Frumiii tare!
c. m.
Cam slabut
E. T.
Bunicel ...
M. A. R. I. O.
Preturi ok.servire ok.mancare excelenta
c. g.
F frumos!!
L. F.
Recomand!
D. I. M.
superb
N. T.
Frumos
i. l. m.
Senzațional
G. M. G. E.
Super
J. S.
(Tradus) În sfârșit, un loc frumos pentru a mânca afară. Terasa este foarte bine făcută. Meniul are nevoie de mai multă varietate. Prețurile sunt peste medie pentru București, dar nu șocante.
(Original)
Finally a nice place to eat outside. Terrace is very nicely done. The menu needs more variety thou. Prices are above average for Bucharest but not shocking.
T. C.
(Tradus) Aproape de castel, într-un loc foarte pitoresc. Personalul este politicos. Mesele sunt delicioase. Doar con este aer condiționat este un pic sărac.
(Original)
Near to the castle, in a very picturesque place. The staff is polite. The meals are delicious. Only con is the airconditioning is a little bit poor.
C. J.
(Tradus) Mâncarea a fost grozavă, cu toate acestea, băile nu erau în regulă, deoarece nu aveau un post pentru schimbarea bebelușilor și erau unisex. A trebuit să-mi schimb fiica pe gazonul afară, în timp ce un bătrân înfiorător arunca o privire. Nu copil prietenos.
(Original)
The food was great however the bathrooms were not ok as they didn't have a baby change station and were unisex. I had to change my daughter on the lawn outside as a creepy old guy peered. Not kid friendy.
D. D.
(Tradus) Serviciu lent, dar mâncare decentă. Priveliștea asupra palatului este minunată. Am plătit 100 de lei pentru 2 persoane (băuturi răcoritoare și salată).
(Original)
Slow service but decent food. The view over the palace is lovely. We payed 100 lei for 2 persons (soft drinks and a salad).
S. T.
(Tradus) Loc perfect pentru cupluri!
(Original)
Perfect place for couples!
w. y.
(Tradus) Un loc plăcut, plin de români alternativi, multă distracție, muzică, coaste, biserici, lahmacun, cabernet.
(Original)
Nice place, full of alternative Romanian, lot of fun, music, ribs, churches, lahmacun, cabernet.
A. B.
(Tradus) Mâncarea vine în porții mici și prețuri mari. Imprejurimile sunt minunate.
(Original)
The food comes in small portions and big prices. The surroundings are awesome.
A. A. N.
(Tradus) Locul excelent pentru fiecare masă
(Original)
Great place for every meal
M. M.
(Tradus) Mâncare bună, vedere minunată. Cam aglomerat totuși.
(Original)
Good food, great view. A bit crowded though.
C. C.
(Tradus) Locație foarte pitorească, terasa este cea mai bună, așa că du-te atunci când este exterioară caldă, mâncare bună
(Original)
Very pitoresque location, terrace is best, so go when it's warm outside, good food
N. K.
(Tradus) Foarte bun serviciu alimentar uimitor
(Original)
Very good food amazing Service
M. S.
(Tradus) Locul plăcut, serviciile proaste, întotdeauna aglomerate și personalul nu se poate descurca
(Original)
Nice place, poor services, always crowded and the staff cannot handle it
I. C.
(Tradus) Minunat!
(Original)
Wonderful!
D. R.
(Tradus) Cu adevărat uimitor
(Original)
Truly amazing
B. V.
(Tradus) Frumos, plăcut
(Original)
Nice, pleasant
X. M.
(Tradus) A fost închis la un prânz de marți .. :(
(Original)
Was closed on a Tuesday lunch..:(
L. F.
(Tradus) Mâncarea este scumpă și nu chiar atât de bună
(Original)
The food is expensive and not that good
A. M.
(Tradus) Servicii proaste
(Original)
Bad services
D. T.
(Tradus) Medieval!
(Original)
Medieval!
E. A.
(Tradus) De inalta clasa
(Original)
High class
D. M.
(Tradus) Locația "trebuie să aibă".
(Original)
Locația " must have ".
E. S.
(Tradus) Bun!
(Original)
Good!
c. c.
g. h.
T. A.
G. B.
M. A.
D. I.
A. P.
I. Y.