Opinii despre Muzeul de Istorie „Paul Păltănea” Galați (Muzeu)
Muzeul de Istorie „Paul Păltănea” Galați
Strada Maior Iancu Fotea nr. 2, Galați 800017, România
Descriere
Vizualizați informațiile și opiniile despre Muzeul de Istorie „Paul Păltănea” Galați, Muzeu în
Aici puteți vedea locația site-ului, orele, contactele, fotografiile și opiniile reale făcute de utilizatori.
Acest site are un rating bun pe site-ul nostru, cu sigurantă au grijă de clienții lor.
Hartă
Orar de Muzeul de Istorie „Paul Păltănea” Galați
Luni
[Închis]
Marți
[Închis]
Miercuri
[10h – 18h]
Joi
[10h – 18h]
Vineri
[10h – 18h]
Sâmbătă
[10h – 18h]
Duminică
[10h – 18h]
Opinii despre Muzeul de Istorie „Paul Păltănea” Galați
C. G.
Un muzeu cum multe ar trebui sa fie , la parter ai expozitii din epoca bronzului , colectii de obiecte gasite la Cucuteni , iar la etajele superioare colectii de mobila,ceasuri,agricultura,biserica,etc.Partea buna e ca nu te oboseste cu foarte mult scris , e un spatiu mare , aerisit . Intrarea e 4 lei si bineinteles taxa foto nu putea sa lipseasca , are o valoare de 5 lei. Bun si sa trecem la minusuri,nu am primit bilet de intrare,nici pentru taxa foto.Am vrut sa il vizitez sambata la ora 16 si 28 si nu a vrut sa ne lese sa intram pe motivul "de 2 minute a intrat ultimul vizitator" desi pe site scrie ca ultima intrare este la 16 si 30 dar asta este munca la stat.a
As fi dat 5 stele dar nu pot trece cu vederea astfel de fapte.
I. M.
Daca sunteți in trecere prin Galați este păcat sa nu vizitați această locație. Am aflat ca in ultima zi din luna vizitarea este gratuita, desi pretul in mod real este modic. Intrarea este putin ascunsă, dar cu voința este de găsit. Se afla langa o secție de poliţie
A. S.
Sectiuni de istorie bine structurate, începând de la civilizația Cucuteni, din nordul judetului (piese superbe, conservate perfect), până la epoca modernă. Fiecare piesă își are povestea ei, descrisă în amănunțime. La etaj: o întreagă casă, tipică Moldovei de Sud, icoane superbe, salvate de la distrugere, sculpturi în lemn, de o măiestrie rară. Merită vizitat! Se vede că s-a pus mult suflet în realizarea acestui muzeu.
N. O. -. C.
Nepoțeii au fost foarte încântați!
M. T.
Arheologie, istorie și etnografie...
D. S.
O colecție de obiecte datate din preistorie până în prezent, de peste tot din județ. Fiecare secol e expus cu grijă.
M. D.
In aceasta cladire, Muzeul Casa Cuza Voda, a locuit Alexandru Ioan Cuza (primul domnitor al Principatelor Romane), in perioada 1844-1859, cat a detinut functia de presedinte al Judecatoriei si parcalab al judetului Covurlui. In 1937 ia fiinta “Asociatia Cuza Voda”, care avea ca scop, printre altele, sa restaureze casa si sa o transforme intr-un muzeu. Donatia invatatorilor Ecaterina si Paul Pasa a constituit nucleul preconizatei expozitii, iar la 24 ianuarie 1939 se deschide muzeul.
Descriere Muzeul Casa Cuza Voda
Din anul 1995 este cunoscut drept Muzeul “Casa Cuza Voda”, iar din 20 mai 2004, intr-o aripa a casei are loc vernisajul expozitiei permanente de numismatica, medalistica, filatelie. Primele trei sali de la parter prezinta specificul saloanelor mondene galatene, cu mobilier din cele mai reprezentative stiluri ale epocii (exemplu: biblioteca daruita de Carol I lui Mihail Kogalniceanu). Sala IV este dedicata progreselor stiintei si tehnicii din aceeasi perioada (exemplu: un automobil al firmei “De Dion-Bouton”, model frantuzesc, construit in 1898, echipat cu motor cu ardere interna). Exponatele salii de la etaj sunt relevante pentru activitatea si personalitatea domnitorului Cuza, familiei sale si a colaboratorilor (piese de arta decorativa, vesminte si accesorii etc). In perioada 1950-1956 in cladire sunt reunite colectiile Muzeului de Arta si ale Muzeului de Stiintele Naturii. Pentru restaurarea cladirii, din 1986 muzeul a fost inchis publicului.
In perioada 1909-1913, in Casa “Cuza Voda” au avut loc manifestari la care au participat personalitati marcante ale culturii romanesti. Vila ajunsese odata cu trecerea timpului si datorita destinatiei ce o capatase (locuinta, hotel, atelier de lemnarie), intr-o stare deplorabila. In vara lui 1935 ea urma sa fie scoasa la vanzare prin licitatie publica. Licitatia insa s-a amanat pentru ziua de 26 noiembrie al aceluias an. Un grup de ofiteri din garnizoana locala a luat initiativa unei liste de subscriptie publica pentru rascumpararea vilei. Acestora li s-a alaturat Societatea pensionarilor publici din Galati care intentiona ca impreuna cu Asociatia corpului didactic sa infiinteze aici un camin al corpului didactic.
In anul 1937 a luat fiinta Asociatia “Casa Cuza Voda”, cu scopul de a rascumpara fosta locuinta a primului domnitor al Principatelor Unite pentru a o transforma in muzeu. In anul 1938, casa a fost cumparata si restaurata, iar la 24 ianuarie 1939 s-a deschis Muzeul “Casa Cuza Voda”, care functioneaza si astazi. In perioada 1994-1995 s-a reorganizat expozitia permanenta de la Casa “Cuza Voda” (cladirea principala) urmandu-se doua criterii: relevarea personalitatii lui Alexandru Ioan Cuza si prezentarea orasului Galati in a doua jumatate a secolului al XIX-lea si primele decenii ale secolului al XX-lea, ca centru comercial, economic si cultural al Romaniei moderne. In anul 2003, dupa amenajarea corespunzatoare a cladirii-anexa de la Muzeul “Casa Cuza Voda”, s-a organizat o expozitie de colectii – filatelie, numismatica, medalistica – pe principii de expunere si de documentare contemporane.
C. G. A.
Inchis
V. D.
Un muzeu foarte frumos și plin de istorie, am fost surprinsa sa vad atâta istorie într-un mausoleu și o locație asa de frumoasa, unde este amplasat Mausoleul eroilor din 1914-1916.
M. P.
Pus in perspectiva fata de alte muzee de provincie, merita 5 stele. Interior era foarte curat, in ciuda noroiului de afara! Intrarea este semnalizata destul de clar atat pe cladirea noua cat si pe cea veche.
Exponatele sunt amplasate foarte aerisit si sunt etichtate clar. Vad ca nu au deprins obieceiul prost al multor alte muzee de a umple peretii de imagine si pancarte multe si inutile.
Cateva dintre obiectele pe care le detin sunt destul de rare: schelete, morminte romane, etc.
Singurele defecte pe care le-am observat sunt doar detalii.
Recomand!
B. I.
Mi-a plăcut foarte mult că în interior se afla o casa țărănească.
c. b.
Un loc ce ne amintește de origini si nu numai.
D. S. C.
Recomandat... măcar de 2 ori pe an.... mai ales tinerilor....
A. B.
Un muzeu mic dar foarte inspirat realizat
S. C.
Destul de bine organizat, cam puține exponate și mai puține suveniruri la vânzare. In ansamblu se merită vizitat.
c. S.
Un loc foarte placut,atmosfera deosebită, multe lucruri interesante
G. C.
Foarte interesantă secția Lapidarium a Muzeului de Istorie!
E. P.
Ne-a plăcut foarte mult!
G. G.
Un loc care merita vizitat!
M. T.
Super locatie cu oameni minunati
M. M.
Institutie de cultura, unde poti viziona expozitii temporare despre istoria locului si a tarii. Amplasat in Ansamblul urban str. Domneasca, langa Biserica Greaca.
D. G.
Merita vizitat!
a. i.
Recomand, dar atitudinea unor angajați lasă de dorit...
v. l.
întâlnirea cu Lucian Boia ..înconjurat de istorie !
L. N.
Va recomand sa vizitati muzeul de istorie al Galatiului si o sa ramaneti placut impresionati .
U. D. C.
Noul spațiu e performant.si ofera o experienta satisfacatoare iubitorului de istorie!
M. Ş.
Prea mic pentru Gaĺati.
D. M.
Este foarte minunat acolo
I. G.
A fost O.K
A. D.
Întrarea nu este chiar accesibila iar preturile cam mari
i. s.
Clipe placute, cu multa istorie !
D. M.
Un muzeu neașteptat de modern surpriza plăcută
E. H.
Recomandat pentru fiecare, recapitularea cunoștințelor
F. C.
Păcat ca nu este vizitat
B. S.
Noaptea Muzeelor
A. M.
Muncă cu folos!
C. M.
Spectaculos.
J. T.
Interesant!
V. S.
Excepțional
C. N.
Superb.
P. D.
Deosebit
w. r.
Super
C. M.
De vizitat
R.
Muzeu ce merită vizitat
D. P.
Merită vazut.
C.
(Tradus) Muzeul de istorie pe 3 nivele. Una este istoria veche, cu lapidarium și alte descoperiri ale cercetărilor arheologice. Al doilea nivel are obiecte care să recreeze atmosfera unei case din Galați la mijlocul secolului al XIX-lea. Al treilea nivel are elementele tradiționale de viață. Sunt expuse alte 2 expoziții despre Cuza. Există prea puține informații și nimic electronic în muzeu, așa că mai puțin știi deja multe despre subiecte și poți aprecia exponatele care sunt destul de frumoase, atunci arăți fără să înțelegi. Personalul este prietenos.
(Original)
Museum of history on 3 levels. One is the old history, with lapidarium and other findings of archaeological research. Second level has items to recreate the atmosphere of a house in Galati in mid 19th century. Third level has the traditional lifestyle items. 2 other exhibitions on Cuza are displayed. There is too little info and nothing electronic on the museum, so u less you already know a lot on the topics and can appreciate the exhibits which are quite nice, then you look without understanding. The staff is friendly.
o. c. g.
(Tradus) Câteva părți ale istoriei care doar aici pot fi găsite.
(Original)
Some parts of history that only here can be found.
A. P.
(Tradus) Destul de scăzut la expuneri, dar găzduiește frecvent expunerile
(Original)
Pretty low on exponates but frequently houses expositions
C. N.
(Tradus) Trebuie să vizitați acest muzeu ... este un lucru obligatoriu
(Original)
You must visit this museum... is a must-see
A. S.
(Tradus) Bine
(Original)
Ok
R. N. G.
(Tradus) Foarte fantastic
(Original)
Very fantastik
T. T.
(Tradus) Wow!
(Original)
Wow!
A. C. B.
(Tradus) Istoric local - afișaj unic.
(Original)
Local History - unique display.
P. E.
A. A.
T. 8. g.
P.
P. M.
M. L.
R. A.
S. C.
M. M.
S. C.
d. e.
A. M.
S.
S. T.
D. I.
V. P. O.
D. V.