Opinii despre Muzeul Portului (Muzeu)
Descriere
Vizualizați informațiile și opiniile despre Muzeul Portului, Muzeu în
Aici puteți vedea locația site-ului, orele, contactele, fotografiile și opiniile reale făcute de utilizatori.
Acest site are un rating bun pe site-ul nostru, cu sigurantă au grijă de clienții lor.
Hartă
Orar de Muzeul Portului
Luni
[08h – 16h]
Marți
[08h – 16h]
Miercuri
[08h – 16h]
Joi
[08h – 16h]
Vineri
[08h – 16h]
Sâmbătă
[Închis]
Duminică
[Închis]
Opinii despre Muzeul Portului
G. G.
E un obiectiv bunicel de explorat... ... ...
E. N.
Clădirea Muzeului Portului se află pe amplasamentul fostului “Pavilion Regal” numit și “Cuibul Reginei”. Povestea acestui loc este strâns legată de istoria Portului Constanța. La cererea Regelui Carol I, între anii 1909 – 1910, sub îndrumarea lui Anghel Saligny se ridică pe digul de intrare în port o construcție realizată în mare parte din lemn semănând cu suprastructura unei ambarcațiuni. Clădirea era destinată reginei Elisabeta (Carmen Sylva), care iubea foarte mult marea. A fost un omagiu adus suveranei României de inginerii care finalizaseră lucrările de amenajare a portului (1896-1909). În 1911 regina folosea deja această reședința în care se simțea fericită. Petrcea mult timp în acest pavilion fiind însoțită doar de o camerista, și păzită de unitaţi ale marinei militare. Elisabeta era anunțată de ofițerul de gardă de fiecare dată când un vapor pleca sau intra în port și ieșea de multe ori pe terasa clădirii fluturând în aer o batista, într-un gest de rămas bun sau de bun venit. Cea mai importantă vizită la „Cuibul" Elisabetei a fost cea a ţarului Rusiei, Nicolae al ÎI-lea, care în iunie 1914 a fost oaspetele familiei regale în Constanța. În ianuarie 1927, lemnul, prelatele și alte materiale ușor combustibile folosite la ridicarea construcției au fost distruse de un puternic incendiu. În anul 1928, la comanda Reginei Maria, arhitectul Victor Stephanescu, autorul printre altele a Moscheei Carol I și a Palatului Comunal (actualul muzeu de istorie) realizează aici un nou “Cuib al Reginei” o splendidă construcție amintind și ea de suprastructură unei nave. După 1945-1946 clădirea a suferit diverse modificări, cele mai importante survenind după anii '60, atunci când s-au realizat ample lucrări de mărire a portului. Cu ocazia extinderii digului și construirii caii ferate, aproape jumătate din clădire a fost demolată. restul fiind transformat în magazie pentru depozitarea materialelor de construcţie. In anul 1996 a fost inaugurată clădirea în forma actuală. S-a păstrat poziția clădirii dar nu s-au mai păstrat multe din elementele construcției anterioare.
I. S.
La 10 min pe jos de la intrarea în port, o clădire cu 2 nivele. Nu se vizitează clădirea, însă se poate urca pe acoperiș pentru o priveliște asupra portului.
M. V.
Nu prea e nimic de vazut, cred ca si inchis aproape tot timpul, nu am vazut program de vizitare
C. T.
Clădirea, deși încărcată de istorie, nu este exploatată.. Muzeu e prea mult spus. Un imobil cu o placă ce amintește de vremurile trecute fără a aminti pe Regina Elisabeta a României care era legată spiritual de clădirea în cauză.. Bineînțeles că era închis cum fusese tot sezonul..
M. C.
Este mereu închis, mizerie ....animale fara stăpân.
M. M.
În exterior e drăguț, păcat că e inchis si nu se poate vizită. Ar putea fi o atracție turistică.
B. B.
Nu am avut acces catre muzeu
G. R.
As fi vrut sa vă pot povesti mai multe despre acest muzeu ! Am ajuns pe jos venind dinspre faleza cazinoului,ceea ce nu recomand ,nu neapărat din cauza distanței ci din cauza trotuarului care urmărește un zid înalt a cărui tencuială stă sa cadă.Sunt câteva anunțuri în acest sens.Se poate ajunge cu City Bus-ul care are stație chiar vis a vis de muzeu la terminalul pentru pasageri al portului.Dar...surpriza! Deși mai erau două ore până la terminarea programului de vizitare acesta era închis ! Intr-o zi răcoroasă la malul mării e cel puțin ciudat sa inchizi mai devreme! Totuși se poate urca pe terasa acestuia pentru a face câteva poze cu cazinoul in depărtare sau cu silueta farului Anghel Saligny.Am incercat sa vizitez și farul dar nu este permis accesul în incinta terminalului de pasageri și oricum nu se poate urca in el ! Dacă tot ați ajuns aici puteți face o plimbare de a lungul digului spre dana 0 a portului pentru a admira navele militare staționate acolo.Nu uitați ! Sunați înainte de a vizita !
L. B. T. 3.
destul de interesant si am avut o experiență bună.
I. H.
Un loc destinat turistilor care vin pe meleagurile Constantene. Detinand informatii despre istoria portului Constanta. De vizitat... Este un loc frumos cu o priveliste frumoasa si placuta.
F. F.
Nu era deschis deșii avea program de la ora 08 la ora 16 și eu am ajuns la ora 14
N. P.
De vizitat
K. K.
Un loc de vizitat
S. L.
(Tradus) Alas a plătit taxa pentru a intra în zona portului și .... Muzeul închis ... Nu există indicii de ore sau zile de odihnă.
(Original)
Ahimè pagato la tassa per entrare nell'area portuale e.... Museo chiuso... Nessuna indicazione su orari o giorni di riposo.
D. S.
(Tradus) Bine
(Original)
Ok
K. C.
(Tradus) Recomand...
(Original)
Tavsiye ederim...
L.
(Tradus) Iubesc.! Locul excelent.
(Original)
Love it.! Great place .
S. I.
(Tradus) Este in regula
(Original)
E ok
R. P.
(Tradus) Excepţional
(Original)
Exceptional
V. C.
(Tradus) În primul rând, locația a fost incorectă, dar nu a fost greu să ajungeți acolo, iar priveliștea a fost magnifică.
(Original)
In the first place the location was incorrect, but it wasn't hard to get there, and the view was magnificent.
C. H.
S. C.
C. C.
A. G.
M. R.
M. M.
M. M.
C. A.
D. M.
G. V.
E. O.
J. T.
E. S.
C. B.
M. C.
G. C.
M. M.