Opinii despre Parcare Muzeu hidrocentrala Portile de Fier (Muzeu)
Parcare Muzeu hidrocentrala Portile de Fier
DN6A, Gura Văii, România
Descriere
Vizualizați informațiile și opiniile despre Parcare Muzeu hidrocentrala Portile de Fier, Muzeu în
Aici puteți vedea locația site-ului, orele, contactele, fotografiile și opiniile reale făcute de utilizatori.
Acest site are un rating bun pe site-ul nostru, cu sigurantă au grijă de clienții lor.
Hartă
Orar de Parcare Muzeu hidrocentrala Portile de Fier
Luni
[Închis]
Marți
[09h – 16h]
Miercuri
[09h – 16h]
Joi
[09h – 16h]
Vineri
[09h – 16h]
Sâmbătă
[09h – 16h]
Duminică
[09h – 16h]
Opinii despre Parcare Muzeu hidrocentrala Portile de Fier
N. D. C.
Nu poți vizita sala turbinelor, motivația lor fiind ca nu funcționează liftul, eu zic ca e bs acum cu corona, iar ce se poate vedea nu merită cei 10 lei și așteptatul la coadă, se intră doar puțină lume reason corona
C. B.
Voiam să vizitez sala turbinelor, împreună cu soția și copii(25.09.2020), am bătut peste 100 km pentru acest lucru, și surpriză sala turbinelor nu se putea vizita că era liftul defect. Am intrat totuși cu speranța că voi putea privi ceva printr-un geam macar, dar și cele câteva geamuri erau cu sticla mata. În concluzie am dat 20 de li degeaba că sa vad câteva vechituri și 10 păsări împăiate. Ce se întâmplă cu banii plătiți de ce nu se reapară liftul? Că bani sunt, in mai puțin de o oră au intrat peste 50 de persoane. Oricum după 3 zile când am plecat acasă am ocolit puțin și am intrat din nou, același afiș: Liftul este defect. Ceea ce nu înțeleg administratorii muzeului este că cine merge acolo vrea să vadă TEHNOLOGIE, nu vechituri și rațe.
D. D.
Un muzeu mic, dar bine structurat... Informatii suficiente pt a-ti putea crea o parere despre cele expuse. La inceput, in locul ghidului, asculti o inregistrare, care iti ofera un scurt istoric, avand posibilitatea de a te plimba prin muzeu si a vedea in paralel exponatele... Apoi, o video proiectie cu imagini filmate din acea epoca te ajuta sa intelegi si mai bine realitatea vremurilor...
P.S. nu am putut vedea sala motoarelor din cauza liftului defect... 😔
F. E.
Lucruri interesante dar din pacate Sala Masinilor nu s-a putut vizita.
D. A.
Din păcate liftul la camera turbinelor nu funcționa. In rest muzeul se prezintă bine, se respecta regulile impuse de pandemie.
A. A.
După ora de așteptat la rând, după ce se achita taxa se specifica faptul că momentan nu au ghid si turul durează 10 minute timp in care iti reamintesc ca asteapta multe persoane afara. Se coboară la hala turbinelor 2 minute si asta este tot.
S. C.
Muzeu de 2 lei! Dupa ce am stat la coada 2 ore, a iesit un domn si ne-a spus ca liftul nu mai functioneaza pentru a vedea sala turbinelor, pe care, zic eu, e cea mai importanta a o vedea! In rest, nu se merita sa vezi!
M. D.
Astepti 1h la rand ca sa intri sa vizitezi, si odata intrat vine un domn sa iti zica ca nu au ghid si sa sa iti faci singur turul, bineinteles ca iti mai zice ca timpul max pus la dispozitie este 15 min!
Nu nu nu nu nu nu recomand, ii dau o stea finca altfel nu pot laaa comentariul
S. P.
Jumătate din muzeu închis, nu se poate vizita. Ghid nu este, la intrare există un difuzor, pe care se aude o prezentare, dar dacă te îndepărtezi puțin nu mai auzi nimic. Angajații mai puțin amabili.
R. D.
Un loc minunat prin de cultură și cunoaștere, poveștile sunt captivante iar personalul povestește cu patima și pasiune. Merita vizitat.
A. M.
Mi-a plăcut muzeul dar cam puține exponate pentru 10 lei/adult . Nu se coboară la turbine pentru ca este liftul stricat.
s. g.
Tipic românesc!!!!Sala tribunelor nu se poate vizita ,lift defect (26 08 2020)
S. G.
Sala turbinelor nu a putut fi vizitata datorita unei defectiuni pe termen nedeterminat la lift.
V. B.
Pe motiv că nu funcționa liftul, nu am putut vizita camera turbinelor.
M. C.
După ce stai la coadă cel puțin o oră, se intră maxim doi adulți sau o familie întreagă ești anunțat că liftul e stricat și nu se poate vizita sala turbinelor
M. C.
Senzational muzeul, foarte interesant cum s-a construit barajul si cum functioneaza el si in ziua de azi, are o istorie interesanta. Iti atrag atentia si bunurile istorice medievale i.H.
f. n. o.
Foarte dezamăgit, doar poze. Nu merge liftul nu se pot vizita turbinele.
T. S.
Merită vizitat.
Foarte multe lucruri interesante de văzut.
I. M.
Foarte frumos amenajat. Diversificat. Coborârea la turbine, realizare maxima.
S. P.
Nu este nici o inscripție afară... Și se intră doar în grupuri de minim 30 de persoane
S. R.
Foarte buna organizarea luând în calcul problema pandemiei.
A. O.
un mic muzeu dar interant cum sa construit barajul
m. f.
Alcătuit din două camere , prima unde se află figurine de oameni și animale, afișe cu istoria insulei Ada Kaleh. Cea de a doua camere prezintă ilustrații cu mecanismele centralei. În prețul biletului de 10 lei se poate vedea sala turbinelor.
A. C.
Prea hilar..
D. G.
De fapt este doar o simplă ,, galerie de poze "
C. M.
Interesant. Taxa este 10 de persoana (acces în sala motoarelor și muzeu).
M. G.
Nu se poate vizita camera turbinelor
L. D.
F interesant mai ales pt copii
B. C.
Bani aruncați aiurea. Exponate puține câteva fotografii . Liftul spre camera turbinelor nu funcționa! Fiasco total
M. A. S.
La "Ce tare ar fi sa vina cu holograme pentru prezentari.....", comentariul dat de o prietena, raspunsul meu a fost: "Ce tare ar fi sa...spele geamurile....". Sa explic: in pretul de 10 lei de persoana poti vedea mini muzeul cu istoria locatiei (a se intelege DOAR istoria in proportie de 99% a insulei Ada-Kaleh aflata acum sub 30 m de apa - nimic de comentat in afara de faptul ca...sunt mai multe de afisat) + o coborare cu liftul, odata la 30 de min, la turbine (vezi doar partea superioara (probabil 5%)) + o explicatie de 4-5 min min. PROBLEMA este ca totul cred ca este de pe vremea lui Ceausescu si...atat. NIMIC nou, nimic gandit mai bine/interactiv, nimic.... Dar ce sa ceri cand nici macar geamurile nu sunt spalate - sunt ATAT de murdare incat de-avea vezi ceva afara!!!!!!! 😡
C. J.
Merita cei 10 lei intrarea
M. D.
O pagină de istorie care nu trebuie ratata, liftul ca de obicei nu merge sa cobori cu el, lumea de acolo parca nu te îndeamnă se intri sa nu cumva sa i deranjezi!
A. S.
Experienta de neuitat. Merita vazut!!!
A. G.
Greu de ajuns. Toate aplicatiile GPS directioneaza gresit. Gazdele primitoare, securitate maxima si informatii interesante am gasit aici. La intrare un hol lung cu diverse exponate si fotografii cu povesti insotitoare ale trecutului si prezentului. La capat un lift care transporta vizitatorii sub nivelul barajului pentru a vedea sala turbinelor de la un balcon securizat. Am primit raspunsuri prompte la intrebari si o prezentare interesanta a detaliilor barajului.
T. S.
Stai la coadă și nu ai ce vizita
I. M.
Muzeul,deosebit!
C. P.
Nu funcționa liftul
c. D.
Foarte special!
V. M.
Istoria constructiei hidrocentralei Portile de Fier 1 si a insulei Ada-Kaleh
O. R.
Nu se poate vizita!!!
M. V.
Drăguț!
P. I.
Interesant dar personalul foarte refractar... Nu cred ca le pasa de turisti. Chiar te simti ca ii incurci. Pacat. Ar putea face totul mult mai intetesant. Ca multe alte lucruri din Romania, a ramas incremenit in proiect.
R. R.
Sala turbinelor nu se poate momentan vizita din cauza problemelor la liftul de acces. Muzeul in sine este sarac, cu multe poze si panouri si putine exponate: cateva unelte preistorice, pasari impaiate si un interior turcesc. Interesante sunt informatiile despre insula Ada Kaleh. Informatiile despre constructia si functionarea hidrocentralei pot fi puse mult mai bine in valoare. Preturile sunt, pentru ceea ce este de vizitat, mari (10 RON adultii, 5 RON copiii). Pentru poze in muzeu se solicita taxa suplimentara (10 RON). Se poate parca gratuit direct langa muzeu.
G. a. b. r. i. e. l.
A fost inchis cand am vrut sa il vizitez, insa e un loc impozant. O minune tehnica a epocii socialiste
F. S.
O mizerie de muzeu, ne-a dus câteva etaje mai jos și o duduie a recitat din memorie niște lucruri și cifre, iar dacă o întrebai ceva legat de ceva ce a spus mai devreme nu știa sa răspundă. Nu aveai voie sa faci poze de afară pentru ca erau niște paznici de la jandarmerie frustrați. Dacă știam înainte cum e acolo nu intram nici gratis. Nu merita drumul sau oprirea dacă ești în zonă
E. A.
Prea puțin promovat. Un loc foarte frumos, impresionant,de unde pleci cu informații prețioase. Nu ratați ocazia să treceți și pe aici,că acest loc chiar merita. Intrarea este 10 lei,dar merita!
A.
Plictisitor muzeuuulll rauuu
C. M.
În primul rând prețul afișat pe internet pentru acces este de 4 lei, însă la întrare este afișat un preț de 10 lei. Pentru un adult i se dau 3 bilete, 2 bilete a câte 4 lei și 1 bilet de 2 lei). Caserita bună a spus ca se dau 3 bilete ca să fie suma de 10 lei :)) este clar de că e șmecherie de proastă calitate. Sala turbinelor se poate vedea timp de 5 minute și încă de la distanță și prin geam, deci țeapă nesimțită. Nu recomand!!!
C.
Aceeași problema veche de câteva luni - nu se poate vizita sala turbinelor din cauza liftului. Personalul are o atitudine ostila și neprietenoasa iar taxa de vizitare a holului cu câteva exponate si poze este la preț întreg, ca și cum s-ar vizita și sala turbinelor. Prezentare zero explicații zero din partea personalului. Rusine pentru aceasta atitudine
P. M.
Nu am fost lăsați să-l vizităm.
E. C.
La Muzeul Hidrocentralei Portile de Fier am fost multumiti de ghidajul si informatiile primite de la Doamna Muzeograf. Felicitari si mult succes! Pretul biletului este de 10 lei adulti si 5 lei copii. Carcotasii sunt multi! Sa dam dovada de intelegere si sa-i respectam pe cei care muncesc atunci cand noi ne bucuram de zile libere! Felicitari si va multumim Doamnelor!
D. T.
Foarte interesant deși am avut puțin timp la dispoziție. Am văzut ce se poate face dacă într-adevăr se muncește și în cât timp.
r. i.
In parcare gunoaie..taxa de intrare 10 lei.pentru fotografiat și filmat se plătește in plus.Marea atracție, sala turbinelor, NU mai poate fi vizitată . Motivul : s-a rupt un cablu de la liftul destinat turiștilor. E rupt de mai bine de un an. Surpriza: nu se știe când va fi reparat.
S. D.
Slabut...
C. B.
Nu se viziteaza sala turbinelor.Liftul este defect de 6 luni.Nepăsarea angajatilor bugetari platiti de contribuabilii privati este trecuta de limita bunului simt.Nu exista toaleta.La telefonul de pe site nu raspunde nimeni.Angajati bugetari iresponsabili și lipsiti de bun simț.
A. T.
Muzeul în sine merită văzut, dar noi am fost cu grup mare și după ce că s-au încasat destui bani, pentru taxa extra de 50 de lei ni s-a oferit un ghidaj superficial de 10 minute. Mai mult, din cauza lucrărilor la lift sala turbinelor nu poate fi vizitată.
A. S.
Nu ni s-a dat voie sa vizitam sala turbinelor cu scuza ca "am ajuns prea tarziu", cu toate ca pe afis scria ca se poate cu 30 de minute inainte de inchiderea muzeului. Doua doamne lipsite de chef, cei mai slabi muzeografi intalniti, si am vizitat destule muzee prin tara asta!
b. l.
Are o iimpresistorieionanta.nu mai face nimeni ca a realizat raposatul Ceausescu.
c. i.
Personal plictisit. Abia deschideau gura dacă întrebai ceva. Tipic bugetarilor cam de peste tot. Sala turbinelor nu a putut fi vizitată.
R. A.
Muzeul este bine organizat, cuprinzand exponate atât din sfera arheologiei legate de istoria arealului cât și exponate ce fac referire la flora si fauna din zona.
Vizita in sala turbinelor este o experiență unică, care nu cred că se mai poate găsi în cadrul altor baraje.
Doamnele care se ocupa cu prezentarea sunt amabile și foarte bine pregătite în ceea ce privește informațiile legate de baraj și hidrocentrală.
A. R.
Taxa 10 lei. Timp de asteptare: cam 20 de minute. Fara indicatoare clare spre locatie.
Au un mini muzeu cu exponate din zona, inclusiv de pe insula Ada Kaleh, costume populare, pasari, unelte, o moara...
In sala turbinelor nu prea ai ce sa vezi, poate zecile (repet, ZECILE), de paianjeni care si-au facut nestingheriti, casa acolo. La un simplu calcul, la cate persoane am intrat o data, au facut 250 de lei in nici 30 de minute, de banii astia puteau macar sa ia paianjenii aia din fata geamurilor. Atitudinea cu care esti primit la intrare nu e deloc primitoare. Nu m-as mai intorarce!
A. R.
Muzeul este impartit in 2 parti: exponatele arheologice si istorice, si portile de fier. Timpul alocat de vizitare pentru fiecare parte este de 15 min, partea a doua fiind sustinuta de un ghid. Este fascinanta camera cu centrala. Ambele ar putea fi impresionante daca ar avea cine sa le prezinte mai frumos. Costul intrarii: 10 lei.
m. k.
Am vizitat recent alaturi de membrii Asociatiei judetene a pensionarilor" Mircea cel Batran" Craiova, acest grandios obiectiv strategic. Am fost intampinati de muzeografele Draghia Mariana si Radu Sabrina, doua doamne ce ne-au fascinat cu prezentarea obiectivului, dar mai ales cu raspunsurile prompte la intrebarile puse "cu talc" de cei mai in varsta seniori ai nostri. Va multumim doamnelor !
A. C.
Nu am găsit nici cum intrarea, deși în șoseaua principală era un indicator.
C. C.
Muzeul este ok personalul la fel dar ar trebui mai multă curățenie
e. s.
Foarte interesant!!
Ceva ce nu am mai văzut!
O. B.
Cam vechi și mic. Nu am putut vedea sala turbinelor din cauza liftului defect.
C. M.
Atentie la intrae! Din sosea pe sensul Orsova-Dr. TurnuSeverin! Imediat dupa vama.Exista semnalizare doar pt. scara metalica care te duce la intrare dar pt. masina e mai greu(cel putin eu era sa trec de intrarea cu masina si e f. greu daca ai trecut sa mai poti intoarve). 10 lei /adult si 5 lei/copil.Taxa de filmat/poze(telefon sau aparat foto/camera video, nu conteaza) e 10 lei.Dureaza cam 30 de min. dar trebuie sa astepti la intrare, pana se aduna un grup de aprox. 30 de pers. Interesant! Personalul e amabil! Ar fi si mai interesant daca ai putea ajunge sa vezi unde chiar cade apa pe turbine etc.
a. c. c.
10 min iti zice sa stai si platesti
Ca la noi superb
V. F. C.
O combinatie intre ambitiile de altadata si mediocritatea actuală. DEZINTERES 😪
S. O.
Liftul era defect şi nu am putut vizita sala turbinelor.
M. T.
Este un muzeu superb! Il recomandam cu drag!Liftul nu functioneaza, dar merita vazut.Un muzeu edificator!Foarte frumos și cu multe informatii legate de zona Portilor de Fier.
C. N.
Aer vechi din anii 80. Totusi retehnologizat
M. T.
Sunt cateva lucruri interesante de vazut dar nimic in mod deosebit. Exista o încăpere cu poze si informatii despre stadiile construirii hidrocentralei dar poți doar trece prin acea încăpere, (atunci cand mergi spre liftul de acces la sala generatoarelor)...... nu ai voie sa te oprești. Nu inteleg pentru cine au mai facut acea documentare. Pacat.... In concluzie, daca aveti drum pe acolo, va puteti opri sa vizitati..... dar nici nu pierdeti prea mult daca nu va opriti.
A. M. O.
Am vizitat numai muzeul iar turbinele nu puteau fi vizitate deoarece nu mergea liftul. Personalul ne-a cam "repezit".
C. N.
Am vizitat Muzeul de la Hidrocentrala si suntem foarte multumiti. Cinste celor ce slujesc acest obiectiv! Sanatate si putere de munca Doamnelor si tuturor ce stiu sa aprecieze acest Obiectiv!
R. E.
Frumos, dar am vizitat doar parterul. Nu am vazut turbina.
M. D.
O adevărată lecție de cultură generală
I. C.
Muzeul a rămas în perioada comunista. Nimic nu s-a schimbat la nivelul exponatelor și al modului de prezentare. Ghidajul este identic, indiferent de grup și de interesul acestuia.
M. L. S.
Mereu un șantier.
Unul dintre cele mai mari muzee din țară din punct de vedere al exponatele.
S.
Peisaj mirific.Pacat ca nu se conserva mai bine valorile moștenite.
D. M.
Este un obiectiv superb. Ceva măreț care este produsul unei ere apuse, era în care s-a construit masiv și cu cap fata de perioada de după "revolutie" care este cea mai nebenefica perioada a României. Cinste celor care au construit, rușine celor care nici măcar nu pot întreține.
A. L.
Sala turbinelor era închisă(cică erau defecte).La intrare 3 doamne care incasau banii pentru bilete,am crezut inițial că sunt ghizi,dar erau pe post de exponate.Dezamagitor,nu recomand!
p. n.
Păcat că nu am putut vizita și sala motoarelor!
M. L.
La Muzeul Porților de Fier am descoperit mult mai multe decât stiam, eu şi colegi mei am vazut si un film am avut și un ghid care ne-a prezentat tot muzeul. A fost o experiență de neuitat!
M. C.
Un loc plin de istorie !
C. V.
Un loc unde viata iti este depanata prin fata ochilor.
N. M.
Hm, oare mai avem geniu in inginerie?
F. S.
Un loc ce merită vizitat!
T. I.
Este o locație care. merită văzuta cu lucruri interesante
M. T.
E un muzeu superb!!! Îl recomand cu drag,chiar se merită să-l vizitezi.😍😍😍
P. O.
Desi nu era decat inca un grup in asteptare, am fost efectiv dati afara din muzeu inainte sa apucam sa vedem si altceva in afară de sala turbinelor.
M. D.
O locatie interesanta in care se poate vedea si putina istorie in ceea ce priveste construirea barajului si a hidrocentralei.
T. *.
Lucruri interesante de aflat...pacat ca accesul a fost restrictionat in anumite zone
r. s.
Muzeul in sine este interesant... Dar nu ți se va explica ceva, numai dacă întrebi... Cea mai spectaculoasa vizita este în sala turbinelor...
L. S. B.
Merita vazut pentru sala turbinelor
O. N.
Un muzeu cam "prăfuit".
Sa fiu sincer am fost lovit de nostalgie. Este un fapt adevărat, atunci se voia și se putea iar acum chiar daca se vrea nu se mai poate.
T.
Extraordinar! Merita vizitat!
S. S.
Vizita dureaza foarte putin( 10 minute) si nu prea ai ce vedea,din pacate.
B. D. I.
Am vizitat muzeul și mulțumim pt informațiile primite de la doamnele care au dat dovadă de amabilitate și multă cunoaștere despreț porțile de fier.Multumim !
N. N.
Păcat ios la turbine nu ne-a lăsat
C. Z.
Excelent! De revenit!
D. G.
Trebuie mult mai ingrijit si pus in valoare.
M. V.
Frumos. Se ofera ghid, un tur dureaza 30 min. Au prelungit orarul pana la ora 18. Pret bilet 4 lei. Exista transport local din Severin. Lipseste totusi o toaleta.
g. i.
O zona frumoasa
e. p.
Angajații superficiali, mizerie, lipsă totală de bun simț!
C. C.
Munca, perseverenta, tenacitate, sacrificiu pentru ceva ce va dăinui peste timp.
E. A.
Uimitor! Documentati-va putin despre constructia barajului inainte de a vizita.
I. S.
Se vizitează și sala turbinelor hidrocentralei, și ghidul explică ceea ce se întâmplă acolo. Fotografiatul este interzis. Taxa vizitare 10 lei.
D. I.
Mandria de a fi roman!