Opinii despre Centrul Istoric (Arhitect)
Descriere
Vizualizați informațiile și opiniile despre Centrul Istoric, Arhitect în
Aici puteți vedea locația site-ului, orele, contactele, fotografiile și opiniile reale făcute de utilizatori.
Acest site are un rating bun pe site-ul nostru, cu sigurantă au grijă de clienții lor.
Hartă
Opinii despre Centrul Istoric
V. Z.
Ceasul trebuie restaurat urgent.. Se distruge pe zi ce trece..
i. a.
Un loc care începe să reînvie după orice restaurare făcută la clădirile din zonă
D. R.
Centrul istoric chiar este foarte foarte frumos și plăcut de vizitat.
C. M.
Centrul Istoric al Brailei este un adevarat muzeu de arhitectura veche !
G. S.
O zonă foarte frumoasă
F. S.
In mod ciudat, este greu de gasit centrul istoric al acestui oras. Intreband cum ajung aici, mi s-a raspuns cu o intrebare: dar ce magazin va intereseaza? Greu am gasit o persoana, care nici macar nu era brailean, dar care m-a indrumat exact, cu indicatii amanuntite. Eh, cand am fost eu, nu aveam smartphone cu acces la harti.
D. S.
5 stele pentru cladiri si 1 stea pentru administratia locala in frunte cu primarii din 90 !
S. I. S.
Super,ok.
I. M. P.
In plimbare
M. P.
Superb. De vizitat braila
L. V.
Pavajul cu marmură este deteriorat Si foarte vechi
V. C. G.
F frumos
G. G.
Foarte divin și cucernicesc... ... ..
L. g. c.
Super
Ş. S.
O locație foarte frumoasă,cu robineți de unde să te hidratezi(păcat că nu e așa și în alte părți ale orașului)
D. G.
Timpul a înghețat acolo.
E. E.
Aici găsiți muzeul de istorie Carol I,teatrul Maria Filotti,biserica Sf Arhangheli Mihail și Gavril,iar pe Regala acum Mihai Eminescu terase, diferite magazine si arena de box . Dacă vreți aer curat în jurul bisericii este un loc plin de flori și bănci.
g. a.
Un loc ce merita vizitat.Are multe de oferit.
l. a.
Frumos
A. C.
Frumos dar ..... foarte murdar
L. A. R.
Foarte frumos si incarcat de istorie.
J. G.
In centrul Pietei Traian se afla Biserica "Sfintii Arhangheli Mihail si Gavril', singurul asezamant ortodox din Romania provenit dintr-o geamie, constructia pastrand si astazi elemente orientale si fiind una din putinele biserici din tara care nu are turle.
Una dintre cele mai reprezentative constructii din Piata Traian este Ceasul Public, realizat in 1909, de Carol Sakar din Praga. Este considerat o piesa de mobilier urban rara, deoarece in acea perioada erau preferate orologiile din turnurile bisericilor sau constructiilor administrative. Orologiul are peste 11,5 metri inaltime si este format din patru cadrane sustinute de o carcasa metalica imitand un ceas de interior. Cheltuielile pentru fabricarea lui au fost suportate de Petru Naum, care si-a dorit ridicarea unui turn orologiu pentru Bisericii "Sfintii Mihail si Gavril". Ceasul monumental a fost reconditionat de trei ori, in 1968, in 1993 si in 2011. Restaurarea Ceasului Public a facut parte dintr-un proiect mai amplu de reconditionare a obiectivelor istorice din Piata Traian, care a cuprins si refacerea Grupului statuar Traian si a Fantanii arteziene, care si-au recapatat stralucirea de altadata.
Ideea realizarii Grupului statuar Traian a aparut in septembrie 1902, in timpul vizitei unui grup de studenti italieni, membri ai Federatiei Internationale a Studentilor Corda Frates. Fondurile pentru realizarea statuii au fost adunate de un comitet al profesorilor de la Liceul "Nicolae Balcescu". Pentru conceperea schitei acestui grup statuar a fost desemnat arhitectul Ion D. Trajanescu. Dupa modelul imperial, statuia a fost sculptata in bronz de Take Dimo Pavelescu. Grupul statuar Traian a fost amplasat in Piata "Sfintii Mihail si Gavril", dezvelirea monumentului avand loc pe 8 noiembrie 1906, cu ocazia implinirii 1800 de ani de la cucerirea Daciei de imparatul Traian. Basoreliefurile fixate pe soclu reprezinta scene din razboaiele daco-romane.
Fantana din Piata Traian a fost proiectata in 1887 de inginerul M. Mironescu si instalata in piata in 1892. Este un obiect decorativ, in stil baroc, care are forma unei cupe etajate cu marginile spre exterior. Fantana este realizata din fonta, soclul este ornamentat cu palmete, iar bazinul circular are diametrul de sase metri.
In parcul aferent Pietei Traian se gasesc arbori declarati monumente ale naturii, precum magnolia originara din China, pinul alb din Spania si merisorul originar din tinuturile mediteraneene. De jur imprejurul Pietei Traian se afla mai multe cladiri monument, care adapostesc obiective importante din Centrul Istoric, cum ar fi Muzeul Brailei, Teatrul "Maria Filotti" si Hotelul "Traian".
G. O.
Este puntul de referinta al orasului.
s. c.
Atentia
B.
Frumos
A. T.
(Tradus) Un loc foarte frumos, inspirat și romantic. Foarte romantic, merită să petreci ceva timp aici.
(Original)
Very beautifu, inspired and romantic place. Very romantic, worth spending some time here.
A. L.
(Tradus) Bine.
ok.ok.ok.ok.ok.ok.ok.
(Original)
Ok.
ok.ok.ok.ok.ok.ok.ok.
J. M.
(Tradus) Îmi place acest loc în centrul orașului Braila. Orașul vechi cu atmosferă calmă. Cumpărați o cafea în apropiere și stai jos și bucurați-vă ...
(Original)
I like this place in downtown Braila. Old city with calm atmospere. Buy a coffee near by and sit down and enjoy...
D. M.
(Tradus) Încă un ceas minunat și o mulțime de flori!
(Original)
Still awesome watch and a lot of flowers!
M. V.
C. E.
D. L.
L. R.
D. U.
C. R.
G. P.
E. D.
M. M.
D. Z.
D. B.