Opinii despre Biserica Sfântul Spiridon în Galați (Spital)
Strada Sfântul Spiridon 13, Galați 800051, România
Descriere
Vizualizați informațiile și opiniile despre Biserica Sfântul Spiridon, Spital în Galați
Aici puteți vedea locația site-ului, orele, contactele, fotografiile și opiniile reale făcute de utilizatori.
Acest site are un rating bun pe site-ul nostru, cu sigurantă au grijă de clienții lor.
Hartă
Opinii despre Biserica Sfântul Spiridon
A. M.
Biserica parohială cu hramul „Sfântul Ierarh Spiridon“, zidită între 1815-1817, cu susţinerea financiară a breslei cizmarilor din Galaţi, în frunte cu Sandu, fiul lui Tudoran, cu fiii săi Gheorghe şi Enachi şi nepotul său, Enachi (monument istoric). La începutul secolului al XlX-lea, în casele bisericii a funcţionat „Şcoala dascălului Ştefanachi“, cu predare în „moldoveneşte şi greceşte“.
Centrul de zi pentru copii al bisericii „SfântuI Ierarh Spiridon“ din Galaţi, înfiinţat în anul 2009, ca urmare a parteneriatului dintre Arhiepiscopia Dunării de Jos şi Consiliul Municipal Galaţi, cu fonduri europene, printr-un proiect PHARE. Beneficiarii proiectului sunt 70 de copii, care provin din familii defavorizate.
Înfiinţat în anul 2008, în cadrul parohiei „Sfântul Ierarh Spiridon“ - Galaţi, în incinta vechii case parohiale, cabinetul medical „Sfântul Ierarh Spiridon şi Sfânta Irina“ oferă gratuit, prin personalul medical voluntar, tratamente de fizioterapie şi de medicină generală pentru enoriaşii în vârstă, cu venituri reduse.
Exită şi Centrul social-filantropic „Sf. Spiridon“ al parohiei „Sf. Spiridon“.
M. Ş.
Fiind situată intr-o într-o zonă aglomerată si beneficiind de o mână gospodărească arata splendid.
d. g.
Un loc in care credinciosii vin cu evlavie si se bucura de frumusetea si ingrijirea deosebita a acestui lacas de cult.
L. N.
An vacanta la Neptun!!!!
G. I.
Este un lacas religios extrem de frumos, cu o curte splendidă
S. S.
Un loc cu o spiritualitate aparte.
s. m.
Locas de inchinare lui Dumnezeu, foarte bine organizat.
V. g. D.
Plăcută experienta spiritual
F. C.
Este deosebita și-o locație aparte
V. O.
Curatenia, spatiul verde si linistea.
R. K.
Este o biserica veche de 200 de ani, Monument istoric, care a fost renovata recent. Este deschisa zilnic de la 7.00 la 19.00.
Este renumita pentru icoana făcătoare de minuni a Sf. Spiridon și pentru acstistele de pietate ale oamenilor care se roagă sfântului pentru multe trebuințe (ptr sănătate, vindecare de boli, naștere de copii, înțelegere în familii, ajutor la examene, etc) Acestea se citesc Lunea, Miercurea și Vinerea.
De asemenea beneficiază de o curte foarte generoasa cu multa verdeață, o oaza de liniște în mijlocul orașului.
P. B.
Trebuie sa fim foarte credinciosi si sa mergem in fiecare Duminica la biserica! Eu atat spun,spovedeste-te daca ai pacate! Cea mai buna biserica,Amin! 🙏🙏🙏
-. a. -.
Excelentă bisericuța. La cum arată, ar fi trebuit transformată într-o mică mânăstire. Îmi aduc aminte că în urmă cu vreo 20 ani era ca vai de ea, amărâtă, uitată, nu era nimic făcut, nimic restaurat. Era săracă tare. Acum, parcă a înflorit! Din banii enoriașilor, evident, că tocmai de aceea se stă cu mâna întinsă la fiecare slujbă. Bani NEimpozitați, din nou...”EVIDENT”, dar măcar au făcut ceva cu banii de-a lungul anilor. Acum e o mică bijuterie. Restaurată, văruită, cu capelă, cantină, centru pt copii...e o oază de liniște. Îmi place la nebunie să mă duc acolo. Mă simt bine să stau pe băncile alea (până și ele sunt personalizate), să respir aer curat și să aprind o lumânare. Foarte frumos!
A. P.
A fost totul bun și personalul și mâncarea ,recomand cu brio .
G. A.
Biserica cu icoanele ei deosebite, slujba nu mai vorbim .
P. M.
Excelent loc de suflet și pentru suflet, omul sfințește locul. Se vede din prima.
A. A.
Aici ești cel mai aproape de Dumnezeu!
Ș. L.
Implicarea in a oferi o masa calda copiilor e un lucru mare.
S. M.
Mi-a plăcut foarte mult Biserica Sfântul Spiridon și slujba pe care am ascultat-o acolo.
C. M.
Aici ma simt cel mai bine.usurata!
S. I.
Biserica mea de suflet 😔
R. S.
Biserica Sfântul Spiridon este biserica mea de suflet. Preoții au mult har, atmosfera de rugăciune este foarte bună iar Icoana Sf. Spiridon este cu adevărat făcătoare de minuni. Este un loc plin de sfințenie, curat, unde ne putem ruga, ne pomenim morții și cununa copiii și boteza nepoții. Există și un centru de zi pentru copiii nevoiași din parohie.
D. F.
O biserică mică dar foarte îngrijită și bine administrată.
a. b.
Biserica Sfantul Spiridon
Biserica Sfantul Spiridon, este situata pe strada cu numele sfantului, in apropiere de Piata Centrala a Galatiului.
Zona este linistita, chiar daca este in apropierea unei arii agitate si tumultoase , si invita la reculegere, ruga si piosenie.
Tot ansamblul, in mijlocul caruia se inalta Biserica, este locul perfect de a cugeta, de a ne intoarce fata catre Dumnezeu, de a reflecta la ce am facut, la ce vrem sa facem si la ajutorul pe care il primim necontenit de sus. Bancutele sunt amplasate in locuri in care poti admira si florile si tot ce este legat de acest loc sfant si extraordinar de frumos.
Totul este intr-o ordine desavarsita, langa casa mortuara, fiind amplasate si lumanararul si bancute in fata unui rondou de flori si verdeata, umbrite de copacii ingandurati care vegheaza la tot ceea ce se intampla aici. Accesul este deosebit de facil tuturor categoriilor de persoane, pe toate aria, neingradind nimic din ceea ce am vrea sa facem aici, adica rugaciune, intarirea sperantei in mai bine si mai frumos, si in fapt, de multumire ca traim in acest rai de pe pamant pana cand vom fi luati in raiul celest.
G. I.
O biserică foarte frumoasă numai că trebue mers cu incredere și iubire de Dzeu.!!
A. D.
Un loc sfânt plin de lumina divină
C. V.
Curtea bisericii arata foarte bine! E o placere sa asculti slujba sau sa te reculegi aici. Este frumos!
D. R. C.
O gradina si o biserica frumoasa.
E. M.
Frumoasă biserica și întreținută bine curtea..pe părinte îl cheamă pr Mogoș e foarte răbdător și oficiază frumos nunțile și botezuri le
M. R.
Slujba foarte frumoasa a parintelui paroh Vasile Mogos.
O. S.
Ajutor pentru accesibilitate la o viață mai bună
C. C.
Un loc plăcut, bun ptr meditație.
E. M.
Doamne ajuta Romania!
M. D.
A fost ridicată în anul 1817 pe un plan triconic cu patru contraforţi. Are trei turle, una mai mică, celelalte două egale, baza turlei de pe naos se sprijină pe arce dispuse în cruce. Cele mai valoroase elemente ale bisericii sunt catapeteasma şi icoanele. Pictura originală nu se mai pastrează.
Biserica "Sfântul Spiridon" a fost construita la începutul secolului al XIX-lea si prezinta elemente specifice arhitecturii religioase ortodoxe din Moldova.
Colectia de documente a lui Eudoxiu Hurmuzachi cuprinde o corespondenta cu Viena a reprezentantului comercial austriac în Moldova, Merkelius, datata 26 decembrie 1793, însotita de un desen (o harta?) a orasului Galati cu locurile potrivite pentru construirea magaziilor de cereale. Pe acest desen sunt marcate obiectivele mai importante din oras de la sfârsitul secolului al XVIII-lea, printre care si biserica "Sfântul Spiridon", al carui amplasament corespunde aproximativ celui actual. Probabil aceasta era biserica de lemn cu hramul ,,Sfântul Spiridon", pe care Nicolae Stoicescu o mentioneaza în ,,Repertoriul bibliografic al monumentelor medievale din Moldova" ca existenta în secolul al XVIII-lea. Din aceeasi sursa bibliografica aflam ca în anii 1815-1817, unii membri ai breslei cizmarilor dintre care sunt mentionati Stan Tudoran cu fiul sau Gheorghe si nepotul sau Enache, au construit biserica de zid, cu hramul "Sfântul Spiridon".
La fel ca si celelalte biserici din Galati, si biserica "Sfântul Spiridon" a fost arsa în 1821. A urmat o perioada de refacere a bisericilor din oras, inclusiv a bisericii "Sfântul Spiridon", dar cutremurul din 1838 i-a darâmat turlele din zid, care s-au refacut din lemn, asa cum sunt si astazi.
Biserica are plan triconc cu urmatoarea compartimentare: pridvor închis, acoperit cu o calota sferica, naos usor alungit, deasupra caruia se afla turla ce reda imaginea Iisus Pantocrator. Doua turle mari cu baza patrata din zid si în continuare din lemn se ridica peste pridvor si peste naos. Un brâu median din caramizi asezate pe colt încinge biserica. Acelasi motiv ornamental se repeta la baza turlelor.
Fundatia este din bolovani de râu iar zidaria din caramida de peste 1 metru grosime.Învelitoarea este din tabla, sustinuta de sarpanta iar turlele sunt din lemn.
De-a lungul timpului biserica a suportat mai multe interventii.În 1845 au fost refacute turlele iar în 1866 biserica a suportat "o frumoasa reparatie în interior, mai ales în ce priveste pictura si decorul" (Moise Pacu, Cartea judetului Covurlui, 1891). Biserica a fost pictata în 1871 de catre zugravul Constantin si repictata între 1963 si 1965 de catre pictorul Vasile Pascu din Focsani. În anul 1913 s-a refacut toata învelitoarea cu tabla galvanizata iar în 1924 s-a instalat lumina electrica.În anii 1993-1994 s-au efectuat lucrari de consolidare, adaugându-se o retea de stâlpi si centuri din beton.
V. M.
E frumoasa si un plus este ca are aer conditionat !
M. S.
E un lacas frumos si ofera ajutor enoriasilor cu probleme are program. de zi pentru copiii. cu o situație precara.
A. P.
Recomand sa fie vizitata :)
m. r.
Este o biserică care o recomand să vă rugați în ea
o. i.
Îmi place această biserică am fost aici. Aici găsești si un loc sa stai afară pe o băncuță. Plus că aici are si o cantină socială pentru cei oropsiți.
S. S.
Parohia mea de suflet.
c. s.
Parohia oferă servicii medicale de fizioterapie gratuit celor în suferință
I. L.
Totul este de vis
M. B.
O biserică deosebită cu tradiție în istoria gălățeană. Este poate cea mai activă din punct de vedere social-filantropic din oraş având numeroase proiecte desfășurate, o cantină socială și parteneriate diverse printre care și cu fundația "Principesa Margareta"
N. B.
Sa-i dea Dumnezeu sanatate si putere de munca părintelui Mogos pentru tot ce a realizat
F. D.
Curte frumoasa. Biserica veche. Loc linistit.
C. M. I.
Loc curat și îngrijit!
G. i. n.
Un loc bun de meditat la ceea ce suntem
C. P.
Un loc cu multă liniște in centrul orașului.
V. P.
Un loc de smerenie și rugaciune
S. V.
locatie.frumoasa
G. B.
Frumusețe și spiritualitate! O oază de liniște care predispune către reculegere și regăsire de sine...
S. M.
Foarte frumos
S. D.
De văzut.
M. D.
O oaza de liniste
a. p.
Spiritualitate
L. O. A.
Sacru .
A. C.
Spirituala
R. I.
Extraordinar
C. Z.
Super
Z. N.
Amintiri
v. i.
(Tradus) Biserica mea ... punctul meu spiritual pentru sufletul meu
(Original)
Mi iglesia ...mi punto espiritual para mi Alma
C. C. I.
(Tradus) Biserica recuperată foarte frumoasă. Monument istoric. Construit în jurul anului 1850. Curți de relaxare a curții, vedere frumoasă.
(Original)
Very beautiful recovered church. Historical monument. Built about 1850. Relaxing court yards, nice view.
I. B.
(Tradus) Foarte frumos.
(Original)
Molto bella.
E. N.
(Tradus) Bine
(Original)
Ok
N. a.
(Tradus) Bine
(Original)
Ok
P. S.
C. V.
D. T.
f. a. g.
A. G.
L. R.
D. C.
L. R.
C. V.
N. V.
c. n.
D. G.
C. C.