Opinii despre Palatul Copiilor (Casa Robescu) (Școală de dans)
Palatul Copiilor (Casa Robescu)
Strada Mihai Bravu nr. 28, Galați 800208, România
Descriere
Vizualizați informațiile și opiniile despre Palatul Copiilor (Casa Robescu), Școală de dans în
Aici puteți vedea locația site-ului, orele, contactele, fotografiile și opiniile reale făcute de utilizatori.
Acest site are un rating bun pe site-ul nostru, cu sigurantă au grijă de clienții lor.
Hartă
Opinii despre Palatul Copiilor (Casa Robescu)
A. M.
Avocatul Gheorghe C. Robescu a construit unul dintre cele mai frumose imobile din Galați, în stil neoromânesc cu elemente baroc, proiectul fiind realizat de celebrul arhitect român Ion Mincu, considerat părintele arhitecturii neoromânești. În prezent imobilul este cunoscut drept Palatul Copiilor.
Imediat după ce au cumpărat imobilul, soţii Robescu îşi propun să construiască o nouă casă pe locul clădirii vechi. Încredințează proiectarea casei inginerului-arhitect Ion Mincu, fondatorul stilului arhitectural cunoscut drept arhitectura neo-românească. (Ion Mincu provenea tot din Focșani, ca și Gheorghe C. Robescu.)
După decesul lui Gheorghe Robescu, în anul 1909, casa rămâne în proprietatea soției Ecaterina și a familiei. Toate împrumuturile anterioare având ipotecă pe imobilul din Galaţi, strada Mihai Bravu nr.16, nefiind plătite la timp, au condus la un lung şir de procese pentru executare silită a proprietăţii ipotecate.
Din anul 1924 imobilul a fost închiriat şi folosit de o serie de instituţii publice ca: Inspectoratul Şcolar, Reşedinţa Rezidentului Regal Dunărea de Jos, Comisariatul militar. Dintr-o adeverinţă datată 16.03.1945, reiese că la acea dată Casa Robescu era ocupată de Unitatea Militară UMB/ 01437 încă din 15 octombrie 1944, casa fiind la acel moment în stare proastă. A fost refăcută cu mijloacele unităţii, în stare bună de locuit.
În anul 1945 Ecaterina Robescu vinde întreaga proprietate, inclusiv terenul deținut, Casei Centrale de Asigurări Sociale.
Între anii 1938 și 1940 în Casa Robescu din Galaţi a fost instalată reşedinţa Rezidentului regal de la Dunărea de Jos.
Practic, în data de 14 august 1938 în Regatul României a fost introdus ținutul ca unitate teritorial-administrativă, în contextul dictaturii regelui Carol al II-lea. În conformitate cu reforma administrativă, instituțională și constituțională din anul 1938, cele 71 de foste județe au fost subordonate ținuturilor. Toate ținuturile erau conduse de guvernatori, denumiți ”Rezidenți regali”.
După instaurarea Republicii Populare Române (30 decembrie 1947) imobilul devine sediul Direcţiei Miliţiei Regionale, iar din 1958 a fost sediul Filialei Arhivelor Statului, până în 1979, când ultimul beneficiar a primit o clădire nouă şi Casei Robescu i se putea da o nouă destinaţie.
Din 1981 a devenit Casa Pionierilor şi apoi, după 1990, Clubul Copiilor şi Elevilor, transformat, în 1994, în Palatul Copiilor, cum se numeşte şi astăzi.
Din punct de vedere arhitectural este o capodoperă a stilului neoromânesc, a arhitectului Ion Mincu şi a oraşului Galaţi.
S. S.
Am trimis o solicitare către dânșii pentru a înscrie fetița la pictura dans și alte activități. Am primit aprobare că poate fi înscrisă. Când am fost sa o înscriem la pictura, doamna părea destul de rece și nu prea avea chef să primească copii sub 6 ani, deși limita de vârstă era de 4 ani. După 1 săptămână ne-a contactat și ne-a spus sa o aducem pe 22.09.2020 la ora 15.00. Copilul merge la grădinița cu program prelungit și am luat-o la ora 13 fara a mai face somnul de prânz. Am cumpărat rechizitele solicitate și când am dus-o ne-a întâmpinat doamna și ne-a comunicat că nu va tine cursul din cauză că este ministra învățământului în vizită la ei. Oare așa este normal să fim anunțați in poarta? Nu prea au chef doamnele de treabă. Oare când un ministru merge în vizită de lucru nu anunță din timp? Oricum este o lipsă de profesionalism și comunicare. Bătaie de joc la adresa copiilor.
P. D.
Una dintre putinele locatii in care prichideiii mai pot pune bazele mestesugitului cu propriile manute sau pot capata valeitati artistice.
Felicitari personalului si tuturor celor implicati !
Pe "vremuri" mi-am dedicat o parte a vietii strabatand orasul de-a latul spre acest "taram magic" al sperantei.
Cu drag...
F. S.
Casa a fost construită între anii 1896 și 1897 dupa planurile arhitectului Ion Mincu. Este o raritate arhitectonică.
P. B.
Special pentru dezvoltarea celor mici
C. N.
Minunata
L. P.
Educatie ... prin recreere , socializare si distractie , 4 in 1 !
M. C.
Imi place. De aceea mi-am trimis fiica la pictura unde ea a invatat mai multe tehnici.
s. p.
Trimiteti copii sa invete lucruri frumoase...
B. S.
distractie si activitati educative pentru prichindei
D. C.
---
L. N.
amintiri placute
A. P.
Foarte tare
M. A.
i.
A. A.
S. A.
M. B.
A. I.
i.
R. C.
l. b.
C. C.
C. C. I.
A. P.