Opinii despre Muzeul Național al Petrolului (Muzeu)
Muzeul Național al Petrolului
Strada Doctor Dumitru Bagdazar 8, Ploiești 100575, România
Descriere
Vizualizați informațiile și opiniile despre Muzeul Național al Petrolului, Muzeu în
Aici puteți vedea locația site-ului, orele, contactele, fotografiile și opiniile reale făcute de utilizatori.
Acest site are un rating bun pe site-ul nostru, cu sigurantă au grijă de clienții lor.
Hartă
Orar de Muzeul Național al Petrolului
Luni
[Închis]
Marți
[09h – 17h]
Miercuri
[09h – 17h]
Joi
[09h – 17h]
Vineri
[09h – 17h]
Sâmbătă
[09h – 17h]
Duminică
[09h – 17h]
Opinii despre Muzeul Național al Petrolului
V. C.
Muzeul National al Petrolului din Ploiesti evoca pionieratul si prioritatile Romaniei in istoria mondiala a extractiei si prelucrarii petrolului. Spatiul limitat de expunere face ca numai o mica parte a realizarilor sa fie tratate si multe rafinarii si complexe petrochimice importante sa nu fie mentionate, lafel ca si importante instirute de proiectare di Ploiesti si din tara sa nu fie amintite sau sa nu le fie prezentate realizarile. Un exemplu in acest sens este IPIP,, care amplasat doar la cateva cladiri mai departe, a fost inima proiectarii tuturor rafinariilor din tara, dar si din intraga lume, precum cele din India, Pachistan, Iordania, Siria, Iran, Irak si Turcia. Istoria muzeului se opreste in perioada de inceput al dezvoltarii, iar din prioada de maxima dezvoltare se amiteste foarte putin despre platformele marine si mai nimic despre partea de conceptie, varietatea si distribuirea geografica a realizarilor. Material se poate gasi usor la IPIP, Petrostar (fostul IPFE) si UPETRUM (fostul 1 Mai) din Ploiesti sau la Petrodesign (fostul IITPIC) Bucuresti. De asemeni lipsesc informatii despre scoala romaneasca de tehnologie petroliera (Institutul de Petrol si Gaze, care a format ingineri romani cunoscuti in toata lumea, dar a format si ingineri pentru diferite tari, care acum conduc ministere, facultati sau rafinarii din intreaga lume (Siria, Iordania, Pachistan, India, Vietnam, Yemen, Polonia, etc). Dintre cei care au urmat cursurile universitare in Romania, am cunoscut 2 directori de rafinarii (Orlen Plock si Oswiecim) din Polonia, 2 directori in ministerul petrolului YPC din Yemen, un sef de catedra la o universitate din New York, USA. Sediul prezentat in muzeu ca fiind al companiei Petrom din Ploiesti, nu mai este de actualitate, pentru ca acest sediu s-a mutat la Bucuresti, iar in cladire s-a mutat primaria Ploiesti. Este de dorit ca la intrare sa existe o initiere a vizitatorilor, scrisa cu aceleasi majuscule privind pretul dar si faptul ca si fotografiatul trebuie platit. Frapeaza faptul ca mai ieftin este biletul de intrare, decat permisia fotografierii, ceea ce este ciudat. De asemeni, nu exista un ghid competent si doritor sa dea explicatii despre exponate. Trecutul Industriei petroliere romanesti merita mai mult, chiar daca prezentul este inca tulbure, insa viitorul se intrezareste a fi mai bun.
A. C.
Un muzeu unic in Ploiesti, ba chiar unic in Romania. Muzeul detine un patrimoniu foarte bogat prezentand istoria si importanta industriei petroliere din Romania.
A. H.
E un muzeu interesant, dar nu sunt atatea de vazut. Mare pacat ca exponatele de afara sunt lasate sa fie mancate de rugina si nu sunt deloc intretinute.
M. C. A.
Interesant. Ma asteptam totusi la un pic mai mult.
b. c.
La muzeul petrolulului detalii interesante si la muzeul cardurilor la fel
L. B. N.
Felicitări celor care îl administrează. Păcat că în cei 160 de ani guvernanții au distrus și industria petrolieră.
I.
Ghidul de la muzeu a fost f amabil si ne-a povestit cu multa pasiune istoria petrolului. :)
A. M.
Este fain nu am ce zice,acolo este istoria Romaniei
A. M.
Interesant cum se scotea titlul si aparatura. Se poate face mai mult pt muzee ,pt ai atrage si le tineri.
T. S.
Un loc pentru pasionații de tehnici și tehnologii vechi și noi, in plus o mica istorie a regiunilor petroliere din România
I. T.
Este frumos vezi lucru vechi din trecut cum se estreza petrul.
m. m.
A must see in Ploiesti. Unicul muzeu de acest fel din Romania. Muzeograf dedicat, explicatii interesante si detaliate.
n. i.
Interesant și plin de tehnologie, de la cea mai veche la cea mai noua!
A. E.
O prezentare unica, o șansă de a descoperii lucruri interesante despre istoria petrolului si nu numai. Recomand cu plăcere!
A. M.
Foarte frumos si bun ghidul!
M. A.
Nu se poate spune ca acest muzeu este unul ultramodern, dar merita vizitat din plin mai ales pentru a face cunoștință cu ghidul. Este o persoana deosebita.
M. V.
Un muzeu unic in Romania unde descoperi istoria petrolului si contributia importanta adusa de inginerii romani la dezvoltarea industriei petroliere mondiale. Merita vizitat!
A. L.
Un muzeu interesant, insa saracacios..
D. S.
Oribil, angajatii sub orice critica de nesimțiți
I. C.
Vizita insotita de ghid in pretul biletului, chiar si pt 1 persoana. Bilet adult 6 lei, bilet elev 4 lei. vizita muzeului se face in 45_70 minute. Intersant si pt studenti, chimisti.
J. T.
Ghidul foarte simpatic si cu o multime de povesti.
N. T.
Fier vechi. Lemn putrezit. Vopsit de zeci de ori si atât. Nimic nu este restaurat. Nimic nu este functional.
L. C.
La data de 16 septembrie 1959 din decizia guvernului a fost înființat Muzeul Național al Petrolului din Ploiești și a fost inaugurat in data de 8 octombrie 1961.
Sunt 3 locații :
Muzeul - clădirea principală,
Parc de utilaje exponate,
Hala de scule, unelte si aparatura
Din 2004 clădirea muzeului a fost inclusa in lista monumentelor istorice.
Până acum au trecut pragul peste 1 milion de vizitatori.
G. S.
Pacat. Paragina in devenire
M. C.
Foarte frumos
H. B.
Extraordinar, o plimbare prin istoria petrolului alături de un ghid excelent. Merita vizitat
m. d. v.
Un muzeu interesant...De neratat...Merita!
O. N. I.
Muzeul Național al Petrolului a fost inaugurat la 8 octombrie 1961, ca urmare a sărbătoririi centenarului industriei petroliere românești, în 1857. Este singurul muzeu de acest fel în țară și printre puținele din Europa. găzduit de un frumos edificiu care a permis amenajarea unor săli și cu o curte care a fost transformată într-o expoziție în aer liber. Patrimoniul muzeului a crescut de la 800 piese în 1961, la peste 8.000 în 1994. Este singurul muzeu de acest gen din România, înființarea sa la Ploiești fiind o recunoaștere a statutului orașului în cadrul industriei petroliere din țara noastră.
t. d.
Interesant, merită o vizita.
c.
Interesant !
m. m.
Merita vizitat.
A. N.
Istoria extragerii și a prelucrării petrolului
D. M. E.
Ceva inedit, unic în România!
D. B.
Istoria industriei ploieștene
A. D.
Ghidajul este excelent.
c. D.
Istoria extracției 500 de ani cu 10 lei și reduceri de grup cu ghid SUPER
S. M.
Foarte frumos
D.
Istoria industriei de petrol si gaze a Romaniei
D. A.
Chiar asa ?
O. O.
Istoria petrolului, e frumos de vizitat...
B. G.
Mi_a placut foarte mult
A. A. C.
Ai ce afla
b.
Interesant
B. C.
Foarte interesant pentru cei pasionați de industria petrolieră
D. L.
Frumos
s. c.
Super
C. V.
Foarte explicit
c. d.
Superb
I. D.
De vizitat
p. i.
(Tradus) • Muzeul Național al Petrolului, deschis la 8 octombrie 1961 ca urmare a sărbătoririi centenarului industriei petroliere românești în 1957, este singurul muzeu de acest gen din România și găzduiește o frumoasă clădire care permite amenajarea unor camere și cu o curte transformată într-o expoziție în aer liber.
• Muzeul găzduiește peste 8000 de exponate cu mare interes istoric și documentar:
• hecnă (o găleată mare) condusă de cai;
• modelul primelor platforme mecanice de foraj utilizate în România;
• un model al „uzinei de gaze” din 1856, a fraților Mehedintianu de la bariera Rafov;
• piscine și lămpi miniere din secolul al XIX-lea; lămpi cu ulei în București - primul oraș din lume care a fost aprins cu ulei în 1859;
• echipamente de foraj din lemn sau metal din secolul al XIX-lea;
• panouri care ilustrează sistemul de dizolvare selectivă cu dioxid de sulf.
• istoria producției de parafină, petrol, benzină;
• hărți geologice, probe mineralogice, certificate, medalii, fotografii aparținând unor persoane din domeniu: Gregorio Ștefănescu, Grigore Cobalcescu, Ludovic Mrazets, Valeriu Patriciou, Ion Tanescu, Virgilio Tacitus, Ion Basgan, Andrei Dragulabescu, Laser.
• Unic în România, Muzeul Național al Uleiului din Ploiești își sărbătorește 60 de ani în 2017. Stabilirea sa în Ploiești înseamnă recunoașterea statutului orașului în industria petrolieră din țara noastră, precum și rolul jucat de cartierul Prahova ca simbol al industriei petrolului, atât în țară, cât și la nivel internațional.
• Ideea creării unui Muzeul Petrolului la Ploiești a apărut în 1957, cu ocazia centenarului industriei petroliere, într-o perioadă de prosperitate creativă, când au fost înființate majoritatea muzeelor din Ploiești. Dr. Nicolae Debie, prof. Nicolae Simache și prof. Alexandru Badulescu au format un grup de inițiativă, care a pregătit un protocol, la sediul IPIP (Institutul pentru Proiectarea Instalațiilor de Petrol) de pe strada Diligentay, cu o cerere din partea conducerii regionale de a crea un muzeu dedicat „Aurului negru”. Demersul a avut succes, de asemenea, cu Decizia Consiliului de Miniștri № 134/16 septembrie 1959 din Ministerul Industriei, Petrolului și Chimiei - Departamentul Petrol brut a aprobat înființarea Muzeului Republican al Petrolului ca entitate juridică cu o unitate bugetară. I s-a atribuit inițial un loc în fosta clădire de prevenire nocturnă (Rafinărie 1) (fostă Rafinărie Astra). A început o lucrare intensivă privind colectarea de documente, fotografii și piese tridimensionale. Pe baza propunerilor grupului de inițiativă al Institutului de cercetare a forajului Campina și al Trustului Ploiești și al Studiului Geologic București, Centrul de Documentare a Industriei Petrolului și Chimic a elaborat un proiect preliminar tematic pentru Muzeul Petrolului.
• pe măsură ce curtea a fost transformată într-o expoziție în aer liber. La acea vreme, suprafața totală a clădirii și a terenului era de 2.150 metri pătrați.
De-a lungul timpului, muzeul organizează evenimente speciale - simpozioane, expoziții temporare, lecții deschise, concursuri pe petrol pentru studenți, întâlniri cu foști producători de petrol, vizite documentare la cele mai importante situri petroliere din țară. Acțiunile tematice întreprinse în cadrul evenimentelor din Noaptea muzeelor, care s-au bucurat de participarea specialiștilor și a publicului larg, au avut, de asemenea, un loc important.
• Muzeul este conectat la Rețeaua Europeană a Muzeelor Petrolului, împreună cu instituții similare din Germania, Norvegia, Ungaria, Suedia, Polonia și Austria.
• La 17 ianuarie 2017, Muzeul Petrolului a fost preluat de OMV PETROM
(Original)
• Националният музей на петрола, открит на 8 октомври 1961 г. в резултат на честването на стогодишнината на румънската петролна индустрия през 1957 г., е единственият по рода си музей в Румъния и е домакин на красива сграда, която позволява подреждането на някои стаи и с вътрешен двор, превърнат в изложба на открито.
• В музея се помещават над 8000 експоната с голям исторически и документален интерес:
• hecnă (някаква голяма кофа), задвижвана от коне;
• моделът на първите механични сондажни платформи, използвани в Румъния;
• модел на "газовия завод" от 1856 г., на братя Мехединтяну от бариерата Рафов;
• басейни и миньорски лампи от 19 век; маслени лампи в Букурещ - първият град в света, осветен от масло през 1859 г .;
• сондажно оборудване от дърво или метал от 19 век;
• панели, илюстриращи системата за селективно разтваряне със серен диоксид.
• историята на производството на парафин, нефт, бензин;
• геоложки карти, минералогични образци, сертификати, медали, фотографии, принадлежащи на лица в полето: Грегориу Штефанеску, Григоре Кобълческу, Людовик Мразец, Валериу Патричиу, Йон Танесеску, Вирджилиу Тацит, Йон Басган, Андрей Драгуланеску, Лазер Дедебие.
• Уникален в Румъния, Националният нефтен музей в Плоещ празнува през 2017 г. 60-годишнината. Създаването му в Плоещ означава признаването на статута на града в петролната индустрия у нас, а също и ролята, играна от окръг Прахова като символ на петролната индустрия, както в страната, така и в международен план.
• Идеята за създаване на Петролен музей в Плоещ се появява през 1957 г., по повод честването на стогодишнината от петролната индустрия, в период на творчески разцвет, когато са създадени повечето музеи в Плоещ. Д-р Николае Дебие, проф. Николае Симаче и проф. Александру Бадулеску сформират инициативна група, изготвила протокол, в централата на IPIP (Институт за проектиране на петролни инсталации) на ул. Дилигентей, с искане от ръководството на региона да създаде музей посветен на „черното злато“. Демаршът беше успешен и с Решение на Министерския съвет № 134/16 септември 1959 г. в Министерството на промишлеността, петрола и химията - отдел „Суров нефт“ е одобрено създаването на Републиканския петролен музей като юридическо лице с бюджетна единица. Първоначално му беше отредено място в сградата на бившата нощна превенция „Рафинерия 1“ (бивша рафинерия „Астра“). Започна усилена работа по събиране на документи, фотографии и триизмерни парчета. Въз основа на предложения от инициативната група на Изследователския институт за сондаж-добив Campina и от тръстопроводителния сондаж Ploiesti и тръста за геоложки проучвания Букурещ, Центърът за документация за петролната и химическата промишленост разработи тематичен предварителен проект за Петролния музей.
• като вътрешният двор бе преобразен в изложба на открито. По времето общата площ на сградата и на земята е била 2150 квадратни метра.
С течение на времето музеят организира специални събития - симпозиуми, временни изложби, открити уроци, конкурси с тематика на петрол за ученици и студенти, срещи с бивши петролни производители, документални посещения на най-важните петролни обекти в страната. Важно място имаха и тематичните действия, направени по време на събитията в Нощта на музеите, които се радваха на участието на специалисти и на широката публика.
• Музеят е свързан с Европейската мрежа от музеи на петрола, заедно с подобни институции в Германия, Норвегия, Унгария, Швеция, Полша и Австрия.
• На 17 януари 2017 г. Петролният музей е поет от OMV PETROM
E. N.
(Tradus) Frumos muzeu de vizitat în timp ce vă aflați în Ploiești. O mulțime de fapte și cifre interesante despre extracția petrolului și evoluția tehnologiei
(Original)
Nice museum to visit while in Ploiesti. A lot of interesting facts and figures about oil extraction and the evolution of technology
D. V.
(Tradus) Absolut de uimitor: o mulțime de fapte foarte interesante, obiecte, tehnologii pentru extragerea uleiului, informații! Oameni foarte calzi, bine gândiți!
Doar de știut: istoria industriei petroliere a început în România și acest muzeu prezintă o cantitate imensă de dovezi despre acest ...
(Original)
Absolutely amazing: lot of very interesting facts, objects, technologies for the extraction of oil, information! Very warm people, well intended!
Just to know: the history of oil industry started in Romania and this museum presents a huge amount of evidences about this...
J. M. S.
(Tradus) Mic muzeu care urmărește istoria petrolului din țară. Când intri aici te duci într-o altă lume. Totul este vechi. Nu că nu apreciez, dar documentele și diversele dispozitive afișate merită o prezentare și îmbunătățire mai bună. Dacă citiți și înțelegeți limba română este cu siguranță foarte interesant, profitați de ocazia de a cere ghidul. Dă multe explicații, dar tinde să treacă rapid. Acest muzeu ar avea totul de câștigat în urma acestei modernizări, a pune explicații în 3 limbi ar fi perfect. Mașinile expuse la exterior merită, de asemenea, o dezvoltare și mai multă întreținere.
(Original)
Petit musée qui retrace l'histoire du pétrole dans le pays. En entrant ici vous passez dans un autre monde. Tout est ancien. Non pas que j'apprécie pas, mais les documents et divers appareils exposés méritent une meilleure présentation et mise en valeur. Si vous lisez et comprenez le roumain c'est certainement très intéressant, profitez en pour demander la guide. Elle donne de multiples explications, mais a tendance à passer vite. Ce musée aurait tout à gagner à ce moderniser, mettre des explications en 3 langues serait parfait. Les machines exposées à l'extérieur mériteraient aussi une mise en valeur et plus d'entretien.
T. D.
(Tradus) Loc minunat! Merită vizitat. Singura avertisment este locul în care s-a aprins prima lampă de ulei din Europa - românii spun că la Ploești și eu asta în Gorlice!
(Original)
Wspaniałe miejsce! Warto zwiedzić. Jedyne zastrzeżenie to gdzie zapalono pierwszą lampę naftową w Europie- Rumuni twierdzą że w Ploesti a ja że w Gorlicach!
P. V. B.
(Tradus) Un bun site al istoriei petrolului în Europa ........
(Original)
Buen sitio de la historia en Europa del petróleo........
K. I.
(Tradus) Cel mai bun
(Original)
Best
G. I.
A. R.
F. B.
E. C.
A. D.
C. M.
D. O.
i. I.
u.
k.
c. e.
A. R.
G. -. C. D.
M. N.