Opinii despre Muzeul Conacul Pană Filipescu în Filipeștii de Târg (Muzeu)
Filipeștii de Târg 107027, România
Descriere
Vizualizați informațiile și opiniile despre Muzeul Conacul Pană Filipescu, Muzeu în Filipeștii de Târg
Aici puteți vedea locația site-ului, orele, contactele, fotografiile și opiniile reale făcute de utilizatori.
Acest site are un rating bun pe site-ul nostru, cu sigurantă au grijă de clienții lor.
Hartă
Orar de Muzeul Conacul Pană Filipescu
Luni
[Închis]
Marți
[09h – 17h]
Miercuri
[09h – 17h]
Joi
[09h – 17h]
Vineri
[09h – 17h]
Sâmbătă
[09h – 17h]
Duminică
[09h – 17h]
Opinii despre Muzeul Conacul Pană Filipescu
F. S.
Un conac frumușel, mai ales că a fost restaurat cu câțiva ani în urmă, am dat 3 stele datorită taxei de fotografiere la interior care e exagerat de mare, cred că 50 lei, dacă nu mă înșel, asta nu face decât să respingă oarecum vizitatorii, care și așa sunt destul de puțini, fiind un obiectiv mai puțin cunoscut. Păcat.
V. M.
O bijuterie arhitectonica romaneasca. Păcat ca nu am avut o prezentare a gjidului, pe masura edificiului. Nu am putut face fotografii, pentru ca cei raspunzatori de obiectiv, au pus taxa de fotografiat mult prea mare pentru nivelul de trai al romanului obisnuit. Păcat!
c. v. m.
Multi trec pe lângă acest muzeu cu o istorie a zonei dar nu "indraznesc " sa intre macar din curiozitate. Cand deschizi poarta, locul pare pustiu dar bine întreținut, câteva statui-bust mai puțin reușite te întâmpină la intrarea în conac. De afara clădirea are noanta stilului brancovenesc de început. La intrare totul se schimba, o încăpere mare cu săli ce au expuse diferite obiecte ale epocii îmbinate cu fotografii ale timpului. Aici găsești arborele genealogic al familei din care nu lipsesc "boierii de vită veche" si chiar printi ai țării. Neputând face fotografii in incinta contactului va expun de afara asemenea imagini cu recomandarea sa-l vizitați ca merita.
M. P.
Frumos restaurat. Curtea nu foarte mare dar ingrijit.
Dim pacate cu pandemia nu am putut vedea beciul. Doar parterul.
s.
M a impresionat mai mult decat ma asteptam . O cladire bine restaurata in care din pacate nu s a pastrat si mobilierul dar care totusi reda atmosfera secolului 17. Un muzeu curat si frumos documentat. Beciul este de a dreptul minunat. Face toti banii. Este cel mai mare pe care l am vazut pe unde am umblat si foarte bine restaurat.
M. B.
O locație renăscută din ruina, in care am putut vedea frânturi din istoria noastră. Fara ghid, dar fiecare exponat era bine etichetat.
T. G.
Renovat frumos.
w. S.
Foarte bun muzeograful si frumoasă prezentarea!
FELICITĂRI
G. I.
Am dat 10 lei, am întrat 5 minute, fără ghid, am ieșit. Subsolul era închis. Am dat târcoale clădirii și am plecat. Asta-i toată experienta. E bine ca se păstrează clădirea de patrimoniu. Măcar la intrare sa fi fost o descriere, ceva...
D. J.
Un frumos conac de vizitat pentru o lectie de istorie. Se viziteaza si beciul, totul fiind reconditionat. Curtea este spectaculoasa primavara. Locul acesta merita introdus in circuit de vizitare a monumentelor istorice.
N. N.
Frumos, merită vizitat,este ingrijit si plin de istorie,recomand.
A. L.
Un conac foarte frumos, un ghid foarte dedicat meseriei. Recomand!
C. M.
Conacul (Monument Istoric - Prahova) a fost ctitorit pe la anul 1650 de Pana Filipescu. Vechile descrieri ale constructiei ne asigura ca era ceva cu totul deosebita. Dintre elementele decorative, cu totul remarcabili sunt stalpii foisorului cu capitelele deosebit de frumoase, ca si ramele de piatra ale ferestrelor.
Restaurat cu fonduri nerambursabile, conacul-muzeu a devenit un obiectiv important in circuitul turistic "Drumul Voievozilor".
G. I.
Este o locație de vizitat in 15 minute.Gradina nu este îngrijită.
L. P.
Loc incarcat de istorie cu muzeografi care prezinta cu pasiune trecutul,dar are grija ca in prezent totul sa fie pastrat si ingrijit.
b. e. g.
Loc încărcat de istorie, o ghida tânără dar plina de pasiune pentru ceea ce face,o vizita încântătoare..
A.
Un muzeu foarte frumos si foarte bine organizat. Il recomand tuturor iubitorilor de istorie.
l. g.
Am mâncat prune și mere direct din pom
g. a.
Este recent renovat si a intrat în panoplia conacelor de pe Valea Prahovei.
I. M.
Au o doamna ghid extraordinara! De vizitat vara!
C. T.
Este păcat să nu vizitezi acest vechi conac, care în prezent este o minunată clădire restaurată. Chiar dacă nu are o mare însemnătate istorică, conacul reunește exponate foarte interesante, precum cărți foarte vechi, tablouri și piese de mobilier.
Preț bilet adult: 10 lei
Turul conacului se face cu ghid, acesta fiind amabil și deschis la discuții și întrebări.
Curtea conacului este generoasă și amenajata frumos, iar în tur este inclusă și pivnița, aceasta din urmă fiind amenajată modest.
Cred că ar fi fost binevenită o mică terasă cochetă în incinta acestui conac, pentru că atmosfera de la conac este un relaxată și te îmbie să petreci mai mult timp. Așa că ar fi fost grozav să poți servi aici o prăjitură, o limonadă sau, de ce nu, un pahar de vin ( când ieși din pivniță te cam ispitește gândul să savurezi un pahar de vin, stând la soare). Desigur, este doar o sugestie personală.
Mi-ar face plăcere ca, peste ani, să revin în zonă și să pot vizita și celelalte minuni ale locului, astăzi aflate în ruină, cum este cazul Micului Trianon.
G. D.
Este drăguț. Putea fi totuși mai îngrijit.
C. M.
Un conac de pe vremuri, cu spatii de vizitat și unele de inchiriat
G. O.
Ghid erudit și pasionat de ceea ce face.
n. s.
Interesanta povestea, ghida extrem de pasionata, iti povesteste ca si cum te-ai afla pe terasa boierului....daca sunteti in zona merita vazut.
R. C.
O locație interesantă și plină de istorie
M. G.
Restaurat, arata bine din exterior. Din păcate am ajuns târziu și nu am putut vedea interiorul. Se închide la 17.00, cred.
C. C.
Conac frumos restaurat, curte îngrijită, o mică parte de istorie. Nu mi-a plăcut gresia pusă pe jos in pivniță, nu cred că așa arăta originalul. Cred că merită 5 stele, este unul din puținele conace restaurate.
V. M.
Cantacuzinii au edificat, de-a lungul perioadei medievale, pe tãrâm prahovean, ctitorii laice și ecleziastice, sau au înnobilat, prin înrudire, ctitorii construite de marii boieri locali. În preajma anului 1650, tânãra familie boireascã, rezultatã din cãsãtoria marelui logofãt Panã Filipescu cu Marica, fiica postelnicului Constantin Cantacuzino, construiește la micã distanţã de palatul postelnicului, pe actualul teritoriu al comunei Filipeștii de Târg, conacul „Panã Filipescu”.
Expoziţia permanentã organizată în spaţiile generoase ale Conacului cuprinde: documente care prezintă în paralel evoluția celor două familii –Cantacuzino și Filipescu, de-a lungul timpului; portretul în mãrime naturalã al spãtarului Mihai Cantacuzino realizat de Theodor Aman; machete ale principalelor ctitorii cantacuzine din județul Prahova; carte veche bisericească; icoane; copia fidelă a unei tiparnițe de secol XVIII; podoabe de epocă; veșmânt de domniță cusut cu fir de aur și argint care atestă bogăția foștilor proprietari ai conacului.
O sală specialã a fost dedicată celui mai bogat român de la începutul secolului XX, Gheorghe Grigore Cantacuzino – Nababul, al cărui portret în mărime naturală se află expus pe peretele sud-estic al încăperii, alături de mobilier specific epocii, o colecție de documente inedite și numeroase alte piese care evidenţiază notorietatea și fastul proprietarului.
În beciul conacului pot fi vizitate expoziţii de arheologie -bunuri culturale mobile, descoperite în timpul lucrãrilor de restaurare, aferente primei faze de construire a conacului; momente din activitatea agricolã a zonei ilustrate prin obiecte tradiţionale pentru lucratul pãmântului; o expoziţie lapidarium care cuprinde cruci si pietre funerare, capiteluri și ancadramente bogat decorate, sculptate în piatrã.
La etaj a fost organizatã o salã pentru expoziţii temporare, având rol și de salã multimedia pentru conferinţe, colocvii, proiecte educative etc.
Lucrãrile de restaurare ale clãdirii, au scos la suprafaţã și trei gheţãrii aflate pe aripa de nord a conacului, reamenajate pentru a putea fi vizitate.
În parcul amenajat cu alei, bãnci, flori și pomi fructiferi sunt amplasate statuile domnitorilor Mihai Viteazul și Șerban Cantacuzino, a postelnicului Constantin Cantacuzino, a fiului acestuia, marele spãtar Drãghici Cantacuzino și a ginerelui sãu, marele logofãt Panã Filipescu.
S. O.
Mi-a placut.
G. T.
Este nou restaurat ! Se află pe un domeniu de pe vremea boierului Pana Filipescu . Gardul este facut din piatra cu ( var negru ) nu exista ciment in acele vremuri ! A fost învelit de 3 ani cu sindrila noua . Lângă el se află fostul CAP si o fabrica de case din grindă lamelara .
N. A.
Vă recomand tuturor care vin dinspre Ploiești către Floresti sa viziteze acest muzeu.Nu numai clădire e impresionanta dar și curtea interioara.Nu trebuie ratat
M. C. P.
Un loc superb, pe valea Teleajrnului, cu gazde primitoare. Merita vizitat. Crama este bine întreținută. Atentie in crama sa nu va sprijiniți de pereti ca se curata greu praful de cărămidă. Atentie este doar muzeu, nu are si restaurant.
M. A. P.
Plecat la vanatoare de imagini, intr-o frumoasa duminica de martie, am avut surpriza sa descopar cu totul si cu totul intamplator Muzeul Conacul Pana Filipescu din Filipestii de Targ (restaurat cu fonduri nerambursabile, sub egida Consiliului Judeţean Prahova si deschis vizitatorilor pe 24 mai 2016).
Frumos, curat, primitor, te imbie sa-i treci pragul si sa-l descoperi. Lectia de istorie am primit-o de la un muzeograf tanar si deosebit de amabil (dl. Dorin Geaman), care a reinviat pret de o clipa vremuri de mult apuse pasind prin salile principale, birouri, mansarda, pivnite.
Felicitari si totodata multumiri tuturor celor care au scos la lumina si ne prezinta un trecut altminteri necunoscut multora dintre noi.
M. P.
Conacul Pană Filipescu este proaspăt renovat și deschis publicului pentru vizitare. Localizat în Filipeștii de Târg, este ușor accesibil dacă va abateți de la DN1 intre Ploiești și Câmpina, pe drumul 101P (care este foarte liber și într-o stare excelentă).
Deși destul de mic, muzeul este foarte bine organizat și găzduiește câteva exponate interesante dar și documente de arhivă prețioase.
Muzeograful este o gazda foarte primitoare și vă sta la dispoziție cu lămuriri și explicații despre orice detaliu.
Intrarea costa doar 8 lei și aici puteți găsi de asemenea, câteva suveniruri frumoase.
Nu în ultimul rând vă puteți bucura de liniștea grădinii conacului de unde puteți admira frumoasa panoramă de me malul Prahovei.
A. M.
Atmosfera de cramă
F. P.
Frumos recondiționat. Merita vizitat
L. D.
Frumos
F. F.
Este MUSAI să îl vizitați ! 🤩
L. R. I.
Locație unde istoria, cultura și arta se împletesc armonios
A. A.
Foarte frumos...merita vizitat
s. d. s.
O bucățică de istorie însuflețit de un tânăr si entuziast muzeograf.
G. P.
O locatie interesanta,merita vizitată.
E. B.
Clădirea masivă, cu ziduri groase de un metru si un beci impunator.
Proaspat renovat cu fonduri UE merita din plin o vizita.
Personal foarte amabil gata sa dea toate explicatiile necesare.
C. C.
Conac boieresc vechi, restaurat.
S. P.
Loc minunat cu oameni minunați :-)
D. A.
Un loc plin de istorie! Merita vazut!
R. L.
Un loc istoric, un ghid plin de povesti
S. G.
Trebuie vizitat foarte frumos restaurat!
G. t. T.
Un muzeu interesant
M. S.
Micuț și cochet.
G. M.
Foarte buna
D. B.
De vizitat. Istoria este interesanta.
c. i.
Super frumos
I. V.
O locaţie istorica frumoasă
t. g.
Filipestii de tîrg
B. J.
Superb
I. M.
(Tradus) Frumos muzeu, bine recondiționat. Este aceeași linie arhitecturală ca și buldozele Potlogi.
(Original)
Nice museum, well reconditioned. It's the same architectural line as the Potlogi buldings.
A.
(Tradus) un mic muzeu, istorie locală reală.
(Original)
a small museum, real local history.
D. B.
(Tradus) Loc foarte frumos - o perspectivă reală asupra istoriei locale!
(Original)
Very nice place - real insight into local history !
T. A.
(Tradus) Loc minunat. Arată uimitor.
(Original)
Lovely place. Looks stunning.
T. F. F. S.
(Tradus) Bine, dar foarte mic
(Original)
Nice, but really small
h.
(Tradus) Foarte bine restaurat, conac frumos.
(Original)
Very well restored, beautiful mansion.
D. M.
(Tradus) Foarte frumos loc și atmosferă!
(Original)
Very nice place and atmosphere!!!
G. G.
(Tradus) Perfext
(Original)
Perfext
I. D.
(Tradus) Loc frumos
(Original)
Beautiful place
S. D.
A. C.
B. B.
S. T.
c.
I. V.
R. M.
S. T.
D. L.
K. r.
B. E.