Opinii despre Cimitirul Bellu în Giurgiu (Muzeu)
Calea Șerban Vodă 249, București 040208
Descriere
Vizualizați informațiile și opiniile despre Cimitirul Bellu, Muzeu în Giurgiu
Aici puteți vedea locația site-ului, orele, contactele, fotografiile și opiniile reale făcute de utilizatori.
Acest site are un rating bun pe site-ul nostru, cu sigurantă au grijă de clienții lor.
Hartă
Orar de Cimitirul Bellu
Luni
08–17
Marți
08–17
Miercuri
08–17
Joi
08–17
Vineri
08–17
Sâmbătă
08–17
Duminică
08–17
Opinii despre Cimitirul Bellu
Am o predilectie in a vizita cimitire si tocmai in Cimitirul Bellu (Cimitirul Serban Voda) nu fusesem niciodata. Chiar mi-a placut. Dateaza din 1859 si in prezent are 28 de hectare. Este inscris in Lista monumentelor istorice si are un numar impresionant de personalitati care isi fac somnul de veci intre zidurile lui. Este plin de cavouri construite de arhitecti cunoscuti, morminte cu statui minunate, peste tot nume cunoscute sau care suna cunoscut. Iedera, muschiul, copacii crescuti oarecum haotic, pietre de mormant ciobite, cruci cazute, usile metalice ruginite, toate ii dau un farmec aparte.
Un loc plin de istorie, în care poți petrece cu uşurință două ore. Sunt multe monumente peste care timpul a trecut cu urme de paragină. Observat în detaliu se vede îngrijirea precară si dezinteresul pentru ceea ce ar putea fi un loc de interes major, nu doar din punct de vedere turistic, dar şi istoric.
Google maps ajută mai mult în interior decât însemnele autorităților.
Probabil inițiative există, poate birocrația e prea mare, timpul şi banii cu limită.
Între timp, de la an la an, se observă tot mai pregnant "delăsarea".
Pentru amatorii de astfel de locuri merită încă plimbarea.
N.as fi crezut ca un cimitir poate fi un Pantheon al artei, un manual de istorie, un parc si un adevarat muzeu in aer liber...nu am intalnit aici o atmosfera sumbra sau apasatoare ci o oaza de liniste si verdeata...iti trebuie mult timp sa il vizitezi pe tot...
Daca poți spune despre un cimitir: WOW! FANTASTIC!
Acum depinde și ce vârstă ai ca sa apreciezi ceea ce vezi/descoperi aici.Multe capele sunt adevărate opere de artă.Recomand înainte de vizita și vizionarea unui documentar de pe YouTube: prin cimitirul Bellu cu Damian Anfile. Veți afla multe povesti despre cei îngropați aici.
P.S. Va trebuie spray antitantari și luati- va haine lungi. Sunt milioane de țânțari .😔
O locație plină de istorie. Capelele sunt adevărate opere de artă și sunt foarte diverse. Ocazional, se fac tururi ghidate, dar nu știu prea multe detalii.
Intre varianta de a urmări programul TV, de a vedea o mulțime de epigoni, ciocoi vechi și noi, am ales sa revizitez, astăzi 08.02.2021,cimitirul Bellu. Este un loc unde calci pe istorie, unde se odihnesc întru vecie, o serie de înaintași, întru gloria și nemurirea eterna. Mărturie stau și fotografiile atașate prezentei recenzii.
A must see in Bucharest. Lots of Romanian personalities are buried here, like Eminescu, Sadoveanu, Caragiale, Coșbuc, Bacovia, Iorga, Toma Caragiu, Gheorghe Dincă, Amza Pelea, Nichita Stănescu, Gică Petrescu Liviu Rebreanu...
Am făcut un tur ghidat cu domnul Damian Anfile,un tur de cel puțin 3 ore,un tur excepțional cu multe informații venite din partea domnului Anfile care este o enciclopedie și de care nu te mai saturi să asculți și să încerci să memorezi măcar un pic din vâltoarea de informații.
Cu siguranță vom reveni și doresc să mulțumesc încă o dată acestui om pasionat și dedicat pentru ceea ce face.!!❤️❤️❤️
Din pacate te scufunzi in noroi cand mergi pe alei , rar gasesti 10 metrii de asflat nespart
Un loc realmente special, care nu are nevoie de prezentare. Un muzeu in aer liber care te trezeste la realitate, instant. O experienta unica, plina de istorie si de incarcatura.
Locație representativa pentru Bucuresti. Multe opere de alta. Aici se poate vedea istoria Romaniei...
Este un cimitir ce se remarca nu doar prin bogatia de monumente funerare deosebite, ci si prin insasi atmosfera linistita pe care o creaza, la doar cateva sute de metri de iadul dezlantuit al traficului din Piata Pieptanari (aka Eroii Revolutiei).
Cele mai interesante alei sunt cele din spate, de langa gardul ce desparte cimitirul de Parcul Tineretului, care sunt ornate cu zeci de cavouri monumentale.
Exista si destule monumente aflate intr-o avansata stare de degradare, dar se integreaza chiar si asa in peisaj.
Un cimitir cu greutate. Nu o zic eu ,ci oamenii care sunt ingropati acolo. Intretinrea este chiar slabuta a acestuia, dar frumusetea si mormintele simbolice ,cat si capelele sunt superbe. Am ramas dezgustata de faptul ca unii dintre cei mai mari oameni pe care i-am avut ca si nationalitate au mormintele foarte neingrijite sau fara vreo trimitere la profesia si contributia lor pe parcursul vietii.
Exemple : Puiu Calinescu si Toma Caragiu. La Toma Caragiu , nu s-au sinchisit nici macar sa inscriptioneze numele ,nu mai zic de alte replici sau referinte,iar la Puiu mormantul este unul obisnuit , cu o cruce din lemn parca uitata de lume...
Un loc încărcat de istorie. Un loc încărcat de artă, un muzeu în aer liber, care trebuie vizitat.
In doua ore abia am reusit sa vad partial "Bellu ortodox". Scriitori, pictori, poeti, actori, alti artisti, medici, ingineri, ofiteri, politicieni, etc, cei mai multi cunoscuti ca au facut ceva pentru tara. Mausoleele, adevarate opere de arta. Chiar daca zona este ortodoxa. Din pacate, cele vechi, probabil fara mostenitori, in vizibila ruina. Mai sunt si kitch-uri din orgoliu. Dar majoritatea mormintelor au cate un monument funerar de exceptie. Sculpturi ce ar merita sa fie vazute intr-un muzeu.
Este într-adevăr un muzeu în aer liber, plin de istorie și artă. O oază de liniște.
5 stele pentru muzeul Bellu. Aș fi dat mai puțin pentru întreținerea lui,desi aici se plătește cea mai mare taxa din țară probabil ,aleile sunt in stare foarte proasta,daca nu ești atent te poți accidenta, coșuri de gunoi puține si in stare proasta,paza e de forma,de aceea multe monumente sunt vandalizate.
Dar totuși este foarte interesantă si plăcută plimbarea ,in special când este vreme frumoasă. Am aflat ca se fac si tururi ghidate cu Damian Anfile. Puteți urmări si postări interesante pe pagina de fb Cimitirul Bellu-muzeu in aer liber
Nu am cuvinte sa descriu ce am simțit când am întrat.Atatea celebrități,foarte întreținut.
De vizitat!
Recomand!!
A fost o experienta incredibila, nu as fi crezut ca pot vedea atat de multe stafide in acelas loc, parca a fost o incarcare energetica in acest spatiu conteporan de gradul 3, totusi ce mi-a placut a fost tonomatul cu lumanari, nu-i ofer 5 stele deoarece nu avea lumanarea lui Arsenie 2.0,35 lgbtq++, astfel am fost putin dezamagit, insa nu deajuns incat sa-mi astupe experienta oferita de acest parc.
Un loc plin de emoții. Din păcate nu exista o harta corecta și clara
Mi-a placut, m-am simtit viu, insa dau doar 4 stele pentru administratia cimitirului care desi a numerotat parcelele, nu au gasit o metoda mai usoara de-a ajuta vizitatorii sa gaseasca pietrele funerare de interes, cele mentionate in legenda hartii de la intrare. Intri si apoi cauta pana iti vine acru. Asa am patit eu astazi, cand m-am plictisit si am plecat. Multumesc frumos! Sper ca la urmatoarea vizita sa-i gasesc pe Toma Caragiu, Petrache Poenaru si multi altii…
Istorie...
Actori, poeți, prinţi, soldaţi...
IMI PARE RAU PENTRU CA TREBUIE SA BIFEZ DOAR 3 STELE .
MOTIVUL ... "CAZANELE" ( MAŞINILE PARTICULARE ) CARE CIRCULA NESTINGHERIT PRINTRE FRUMOASELE ALEI DIN CIMITIR DAR PAREREA MEA (CARE SUNT SIGUR CA NU VA INTERESA PE NIMENI) ESTE CA NU AR FI NORMAL INTR-UN ASTEFEL DE LOC SA SE INTÂMPLE ASTA.
UN PIC DE RESPECT SI LINIŞTE PENTRU CEL PUȚIN MARILE VALORI CARE ODIHNESC ACOLO CRED CA SE IMPUNE .
PACAT CA NU VREM SA EVOLUAM .
Știu că sună straniu, însă sculpturile din cimitirul Bellu sunt adevărate opere de artă, care merită studiate, admirate și promovate. Unele morminte au povești sfâșietor de triste ( ca de exemplu drama familiei Poroineanu, Doamna cu Umbrela,etc), plus cimitirul este înțesat de mari personalități istorice( Cantacuzino, Ghica, Hașdeu etc)
Un loc în care se întâlnesc câteva secole și mii de feluri de a vedea veșnicia pietrei funerare. Și nu, nu vom avea morminte la fel după moarte, dar de ce să nu admirăm amalgamul de stiluri, gusturi și statut social?
Palpitant de explorat, cu multe cavouri puțin deschise, portiţe neferecate și o expediție (sau 2?) oferite de Questo (aplicație mobilă).
Merită vizitat!
Nota bene: e mare, gigantic și copleșitor pe alocuri.
Până la jumătatea secolului al XIX-lea bucureștenii își îngropau morții în curțile bisericilor. Existau câteva cimitire în afara orașului, unde erau înmormântați săracii, oamenii de rând sau cei morți în urma molimelor. Pentru a fi în pas cu lumea modernă, legiuitorii bucureșteni au desființat aceste cimitire și au hotărât în 1831 „Legiuirea pentru înmormântări afară din oraș”. În anul 1852 o comisie a Sfatului Orășenesc discută crearea altor cimitire în afara Bucureștiului. Unul dintre acestea era situat pe ulița Șerban-Vodă, unde se afla o grădină mare de portocali aparținând baronului Barbu Bellu (1825-1900), ministrul Cultelor și Justiției. Terenul de circa 15 hectare a fost donat de Bellu Sfatului Orășenesc care, la 26 noiembrie 1852, hotărăște începerea lucrărilor de amenajare a cimitirului. Arhitectul Alexandru Orăscuîntocmește planurile pentru ridicarea capelei pe locul unde fusese cândva biserica lui Bellu cel Bătrân (1799-1853), tatăl baronului. Interiorul era realizat de pictorul Constantin Lecca. În toamna lui 1855 încep amenajările terenului, primele înmormântări fiind în 1856, iar în septembrie 1858 cimitirul începe să funcționeze legal. În 1859 guvernul trece la aplicarea legii, prin mutarea celor înhumați din oraș în acest nou cimitir. C. A. Rosetti, inițiatorul organizării Cimitirului Bellu, este primul concesionar pe care îl putem găsi în Arhiva Cimitirelor.
E superb locul. Am fost recent acolo. O grădină de suflete, un loc plin de istorie, de monumente funerare, o oază de liniște. Ori de câte ori voi avea ocazia, mă voi duce pe acolo. Pentru cei care călătoresc și în străinătate. Dacă aveți ocazia, vă recomand să vizitați Père Lachaise. Este imens, cam un milion de morminte, dar este un monument istoric superb. Beți o bere cu Jim Morrison, citiți ceva cu Balzac, cântați ceva cu Enescu. Tot în Paris găsiți și Montparnasse. Acolo dorm Ionesco, Cioran și Brâncuși. Am o întrebare: în contextul "infodemiei" cu COVID-19, grădina de suflete a baronului Bellu mai poate fi vizitată?
De vizitat intr o zi de toamna calduroasa sau noapte cand este noaptea muzeelor. Am prins un astfel de program si am mers cu baiatul meu. O experienta de neuitat. Mult mai multa istorie decat la muzeul national. Este simbolul perioadeti de au a tarii pe un teten donat de familia Bellu necunoscuta din pacate de romanii fiind stearsa din istorie de catre comunisti. Destul de bine intretinut . Merita vizitat!
Am avut surpriza sa gasesc un paznic care ne-a fost ghid si care ne-a plimbat si ne-a povestit multe. Este un cimitir vechi, cu statui frumoase, cavouri impresionante si nume importante. Ar putea atrage turisti daca cineva s-ar ocupa de asta. Aleile reparate, o ordine de vizitare cu indicatoare, niste placute informative in cateva limbi...Cred ca un minim de atentie in sensul asta ar putea aduce beneficii. Este un loc unde numele unor personalitati se imbina cu arta.
Buna ziua! Dl George mi-a explicat procedura pe care trebuie sa o urmez pentru a-mi rezolva problema. Apreciez si multumesc ca aveti oamneni cu răbdare si bine intenționați, atat de rari in zilele nostre!
O locatie geniala unde sa te duci dupa ce ai mierlit-o. Langa artisti, scriitori, oameni de mare valoare. De Halloween, iesi afara si stai la un ceai cu Eminescu. Cat de tare poate sa fie? O senzatie unica, dar numai dupa ce ai dat ortul popii. In rest, ca in orice alt cimitir. Numai plusuri.
Un cimitir cu istorie, faci cunoștința cu Eminescu, Caragiale sau Cantacuzino...
Însă, anumite parcele sunt lăsate de izbeliște, gunoaie pe alocuri.. iar la anumite morminte cu statui sunt amplasate pubele..asta mi s-a părut cam aiurea!
Acest cimitir cu valente istorice nu este întreținut cum ar merita din păcate...ar trebui sa fie "băgat în seamă"de cine trebuie sa arate așa cum merita...mai sunt foarte multe de făcut...
Cei de la birou (admin casier etc) sunt foarte serviabili nu primesc atentiicatnde mici . Gropari și ceilalți angajați te
jecmănesc pur și simplu . Nu se mișcă daca șpagă nu sare de 1000 lei de persoană .
Daca o iei la pas ușor urmărind indicatoarele cu celebrități, sigur vei petrece aici minim 3 ore.
Poeții noștri care odihnesc în acest cimitir imens..Eminescu..Caragiale.. George Călinescu.. Inspiră pace și chiar nostalgie a poeziilor și nuvelelor de altădată !
Mormantul lui Mihai Eminescu.
Păcat ca unele morminte istorice se dărâmă. Sper să fie restaurate la un moment dat
Un adevarat muzeu. Daca reusesti sa treci barierele spirituale merita o plimbare.
Pompiliu Diplan ,Tarnoveanu titii patriotii la mormantul Sf Eminescu
Un cimitir ingrijit. Multe personalitati romane sunt ingropate aici.
Loc de veci cam cat o garsoniera, dar pentru cine vrea sa fie vecin cu Eminescu...
Aici vei ajunge chiar de-ai fost rege sau împărat, într-o zi banală când totul s-a terminat.
Păstrarea memoriei oamenilor trecuți în eternitate ne face, îi face nemuritori.
Cel mai "RENUMIT", frumos și bine îngrijit cimitir din capitală și nu numai...!!!
Aleile sunt neîngrijite. Deși este o locație de referință, mi s-a părut greșit administrat.
Mi-a placut foarte mult, doar ca e plin de morti si m-a deranjat putin
Încă un loc ce ar avea potențial foarte mare dacă persoanele abilitate s-ar îngriji de el...
Un cimitir frumos , multe dintre personalitatile importante au pietrele sculptate deosebit
Este bine ingrijit de personal si pastreaza linistea celor adormiti
Impresionat. Merita de vizitat macar o data in viata.
Un muzeu...în aer liber!!
De vizitat intr-o dupa-amiaza tarzie de toamna.
Aici sunt inmormantate marea majoritatea a vedetelor din Bucuresti.
Sunt foarte fericita ca mi-am gasit loc de veci.
Eminescu, Caragiale... Si alte nume mari.
Casa veșnică a marilor înaintași
Toate au fost în regulă
Recomand pentru odihna
Foarte ok.
O liniște ca de mormânt! :)))
Muzeu în aer liber!
Am pierdut virginitatea aici
Frumos loc de vizitat
Trist
Foarte bună
Foarte interesant
Merita vizitat
Reculegere
Fain
Curat, îngrijit.
Interesant!
M-a frapat diferenta dintre mausoleul nesimtit a lui Videanu si modestia mormintelor marilor oameni ai tarii. Cred ca este un loc care merita mai multa grija si atentie din partea autoritatilor.
Poate că pentru tine sună puțin înfricoșător, dar crede-mă, merită din plin.
Puteți vedea sculpturi uimitoare și locuri arhitecturale unice.
Iată o mare parte din istoria noastră românească.
Pietre funerare și mausolee frumoase. Daca nu esti familiarizat cu istoria si literatura/cultura romanesti, este putin probabil sa gasesti acolo ceva de interes. Pisicile erau totuși drăguțe!
Este un adevărat muzeu sub formă de morminte. Unele sunt opere de artă uimitoare.
Mă bucur că am vizitat acest cimitir. Toate mormintele sunt opere de artă individuale. În timp ce mă plimbam pe aici, am dat peste o ceremonie de înmormântare și am urmărit-o. Rudele de la înmormântare au împărțit vin și prăjitură. Am vizitat si biserica din incinta cimitirului, au fost doua inmormantari in interiorul bisericii. Una dintre ele era o bătrână și au prezentat-o într-un sicriu cu hainele pe ei, pentru ca toată lumea să-i vadă fața. Un preot binecuvânta celălalt cadavru cu tămâie în mână și se ruga. De când m-am născut și am trăit într-o țară musulmană, tot ce am văzut a fost foarte interesant și impresionant pentru mine.
Muzeu în aer liber, multe monumente și cripte minunate
O vizită în timpul turului, Dark Side of Bucharest.
Am avut cu noi un ghid foarte prietenos și drăguț.
Ea a povestit multe povești despre cimitir și câteva secrete despre oameni celebri care se află acolo.
Zona are o istorie foarte întunecată și tristă și nu numai din motive obișnuite, și din cauza modului în care unii oameni au fost tratați de alții.
Puteți obține o mulțime de fotografii și videoclipuri speciale acolo.
Există, de asemenea, o priveliște frumoasă cu artă, flori și alte plante.
O pisică drăguță a venit la grup și ne-a urmărit.
cetăţeni remarcabili ai României. Aici sunt înmormântate un număr mare de personalități ale culturii românești, printre care poeții naționali Mihai Eminescu, George Coșbuc, Mihail Sadoveanu, Ion Luca Caragiale etc. marele actor Toma Caragiu, Constantin Tănase, arhitectul GM Cantacuzino.
Are câteva monumente interesante, mai ales de la începutul secolului XX. Acces gratuit și toaletă disponibile.
O necesitate atunci când vizitați Bucureștiul cu o aplicație de tur autoghidat pe care o puteți descărca de pe google.
Un mod interactiv de a afla despre istoria cimitirului.
M-a frapat diferenta dintre mausoleul nesimtit a lui Videanu si modestia mormintelor marilor oameni ai tarii. Cred ca este un loc care merita mai multa grija si atentie din partea autoritatilor.
Un loc frumos cu multe monumente istorice. Ar fi grozav un tur ghidat. Vă recomand să vizionați un ghid video pe youtube înainte de vizită. Unele părți ale locului nu sunt bine întreținute...
Până la jumătatea secolului al XIX-lea, bucureștenii își îngropau morții în curțile bisericilor. În afara orașului erau câteva cimitire, unde erau îngropați săracii, oamenii de rând sau cei care au murit de ciumă. Pentru a fi în pas cu lumea modernă, legiuitorii bucureșteni au desființat aceste cimitire și au decis în 1831 „Legislație pentru înmormântări în afara orașului”. În 1852, o comisie a Consiliului Local a discutat despre crearea altor cimitire în afara Bucureștiului. Una dintre acestea se afla pe strada Șerban-Vodă, unde se afla o mare grădină de portocali aparținând baronului Barbu Bellu (1825-1900), ministrul Cultelor și Justiției. Terenul de circa 15 hectare a fost donat de Bellu Consiliului Local, care, la 26 noiembrie 1852, a hotărât să demareze construcția cimitirului. Arhitectul Alexandru Orăscu întocmește planurile de ridicare a capelei pe locul unde se afla cândva biserica Bellu cel Bătrân (1799-1853), tatăl baronului. Interiorul a fost realizat de pictorul Constantin Lecca. În toamna anului 1855 a început amenajarea terenului, primele înmormântări au fost în 1856, iar în septembrie 1858 cimitirul a început să funcționeze legal. În 1859, guvernul a adoptat legea prin mutarea celor îngropați din oraș în acest nou cimitir. C. A. Rosetti, inițiatorul organizării Cimitirului Bellu, este primul concesionar pe care îl găsim în Arhiva Cimitirelor. În noiembrie 1859 a cumpărat aici un loc permanent pentru fiica sa, Elena. A fost urmat de scriitorul Cezar Bolliac care, in 1860, si-a inmormantat aici sotia, Arisita, fiica nobilului Izvoranu.
Din 1862, Cimitirul Bellu se află sub aripa Municipiului București, așa că în momentul în care vechea capelă se prăbuși, primarul Pache Protopopescu a pus piatra de temelie a noii capele care va fi construită în stilul catedralei din Karlsbad. Acesta va fi pictat la început de Mihail Popp, iar ulterior repictat de Dimitrie Belisarie și Arthur Verona. Cimitirul Bellu avea în 1859 17 hectare, iar în prezent măsoară 28 de hectare.
În cimitirul Bellu se află și Aleea Artiștilor, perimetrul în care sunt înmormântați artiștii.
Ansamblul „Șerban Vodă - Cimitirul Bellu” este înscris în Lista Monumentelor Istorice 2010 - Municipiul București - la nr. crt. 22438, cod LMI B-IV-a-B-20118.
o necesitate pentru orice tafofil, mai ales toamna; securitatea ar putea fi prea zeloasă și enervantă cu oamenii care fac poze, așa că mai bine să contactați administrația înainte de vizită (aceștia răspund prin poștă într-o perioadă rezonabilă de timp)
Muzeul cimitir al unora dintre cele mai importante personalități românești. Acolo sunt înmormântați scriitori, actori, cântăreți, personal militar, academicieni și lideri politici.
În criptele funerare deschise, sunt, din păcate, sticle de plastic și niște gunoi. De asemenea, o clădire/casă funerară (nu știu cum să o numesc) tocmai sa prăbușit și nimeni nu o scoate sau o reconstruiește.
Singurul muzeu-cimitir din București; are câteva monumente interesante, mai ales de la începutul secolului XX.; vizita ghidată revomandată; parcare dificilă pe stradă; acces metrou; intrare liberă;
Oferă un mediu senin și pașnic, oferind mângâiere și un sentiment de legătură cu istoria. Terenurile frumos întreținute și designurile complicate ale pietrelor funerare servesc drept mărturie pentru moștenirea bogată a orașului.
Un loc grozav pentru ritualuri satanice, îl recomand 👍
Acesta este unul dintre cele mai vechi cimitire din București. E plin de monumente și întreabă un fel de cimitire. Un mod frumos de a petrece o jumătate din zi. Fara fantome :)!
Cu adevărat evocator și dispersiv!
Îți spun să nu faci fotografii, dar există gunoi și fecale umane în tot cimitirul. Poate de aceea? Poate că ar trebui să curețe toată mizeria aia în loc să-și facă griji că eu documentez frumusețea care este acolo.
Unul dintre cele mai cunoscute cimitire din ară, aici sunt îngropa i români celebri precum scriitori, poe i sau politicieni. Un loc foarte plăcut pentru plimbare, pute i găsi monumente i morminte impresionante răspândite pe tot cuprinsul cimitirului, fiecare cu povestea sa.
Probabil cel mai frumos cimitir din București. Spre deosebire de atâtea cimitire românești, există o mulțime de copaci și verdeață printre mormintele și mausoleele adesea impunătoare.
Din păcate, mașinile au voie să intre și să tulbure liniștea.
Un loc cu adevărat frumos de vizitat în București. Pentru cei dintre voi care apreciază un muzeu-cimitir. Este de văzut! Recomand și partea catolică a Cimitirului ⛪
Deși poate fi oarecum curios pentru mulți să facă o plimbare la un cimitir, Bellu nu este oricare. Personal, mi s-a parut destul de ciudat, desi dupa ce l-am explorat am inteles de ce este atat de vizitat de turisti. Este un fel de muzeu-cimitir, și merită vizitat. Este indicat să înțelegeți mai întâi cine sunt oamenii înmormântați acolo, precum personalități ale artei și culturii românești. Unele statui sunt opere de artă în sine și este încă interesant de vizitat.
Cimitir superb, istoric construit în vremurile precomuniste! Arhitectură uimitoare. Acolo se odihnesc atât de mulți artiști și politicieni români.
...acum în oraș
Père Lachaise român.
Aici zac cele mai mari personalități românești. Unele morminte sunt magnifice și splendoarea trecută a Bucureștiului se dezvăluie pe aceste alei.
Frumos cimitir. Fiți respectuoși și evitați să călcați pe morminte. De asemenea, aveți grijă la securitate care vă poate cere o „taxă pentru fotografii”
Este un cimitir imens și frumos de explorat. Unele morminte precum cel al lui Aurel Vlaicu sunt piese de sculptură uimitoare.
Probabil că este ciudat pentru unii să viziteze un cimitir, dar nu ar trebui să fie așa. Este un cimitir important cu mulți oameni celebri și o arhitectură grozavă.
super ok
Este un reper al Bucureștiului. Plin de lucrări de artă semnate de arhitecți și sculptori celebri. Este de văzut.
Dacă vrei să vezi mormintele unor români importanți, acesta este locul perfect, dar mai degrabă nu poți face nimic altceva.
Excelent
Personalul și localnicii care au fost acolo au fost foarte drăguți. Locul este frumos.
A fost un moment trist pentru mine acolo, de aceea doar 4 stele.
Un loc foarte frumos in rest.
Frumos, fascinant, sumbru
Unul dintre cele mai frumoase muzee-cimitir din România.
Frumos cimitir. E plăcut să faci o plimbare, eliberează-ți mintea.
Cimitir vechi, are o arhitectură veche interesantă.
Loc de odihnă absolut frumos pentru mulți cetățeni remarcabili ai României
Merită vizitat.
Un cimitir pe care trebuie să-l vizitezi. Multe statui sunt prezente aici.
A existat o „formație de rap” numită după asta
Un loc grozav de vizitat dacă vă plac cimitirele
Cum un muzeu te duce in alta data, minunat......
Este cel mai frumos cimitir din București
ACTOR MULȚUMESC ACTOR LA GHID DE ACTOR ACTOR CINE ACTOR ESTE ACTOR ÎN ACTOR FĂCUT ACTOR ACTOR GUARDIAN OF ACTOR CIMITIRUL ACTOR. ACTOR NOI ACTORUL ÎN RECOMANDĂM ACTOR. ACTORUL ACTORULUI SĂRUTĂ ACTORUL PE ACTOR TU ACTOR DRAG ACTOR ACTOR GUARDIAN.
Frumos.
Degete foarte vechi și locuri de înmormântare frumoase.
Cimitir frumos cu multe sculpturi.
Excelent pentru a face fotografii, sălbatic
Schöner Friedhof
Cateva locuri interesante
pa nic
Toți oameni celebri
Arhitectură minunată
eu-
Bine
Pașnic
Un loc frumos
Contactează-ne
Imagini
Cele mai recente
Exterior
Interior
Street view și 360
Toate
Videoclipuri