Opinii despre Muzeul Național al Aviației Române în București (Muzeu)
Șoseaua Fabrica de Glucoză 2-4, București 020332
Descriere
Vizualizați informațiile și opiniile despre Muzeul Național al Aviației Române, Muzeu în București
Aici puteți vedea locația site-ului, orele, contactele, fotografiile și opiniile reale făcute de utilizatori.
Acest site are un rating bun pe site-ul nostru, cu sigurantă au grijă de clienții lor.
Hartă
Orar de Muzeul Național al Aviației Române
Luni
Închis
Marți
Închis
Miercuri
09h – 11h:30h
Joi
09h – 15h:30h
Vineri
09h – 15h:30h
Sâmbătă
09h – 15h:30h
Duminică
09h – 15h:30h
Opinii despre Muzeul Național al Aviației Române
Un muzeu cu adevarat superb din toate punctele de vedere. Este foarte bine intretinut, atat de interior cat si la exterior. Se ajunge usor din strada principala si inauntru este loc de parcare. Este un loc bun atat pentru adulti, cat si pentru copii. Recomand aceasta locatie cu caldura!
Las 4 stele deoarece se vede ca a trecut timpul peste muzeu si nu s-a mai investit nimic. Pentru copii este atractiv deoarece avioanele si camioanele expuse sunt impresinante. Muzeului ii trebuie o renovare si readus la viata, cu ajutorul tehnologiei. Ar fi minunat deoarece ar fi un punct de atractie impresionant. Totusi... merita o vizita!
Un muzeu bine pus la punct, frumos, unde cei interesati sau pasionati pot afla istoria aviatiei din Romania. La exterior, in curte poate fi vazuta atat tehnica militara din cel de-al doilea razboi modial cat si avioane folosite de Armata Romana. Avioanele expuse in curte nu sunt reconditionate si poarta patina timpului, originalitate ceea ce reprezinta un plus pentru cei ca mine care sunt pasionati de asa ceva. Tot in curte se afla si o biserica din lemn foarte frumoasa, construita în amintirea tuturor eroilor aviatori dintre cele două războaie mondiale. Muzeul din interior este facut in hangare renovate unde sunt expuse aeronave, machete, documente, fotografii din istoria aviatiei, medalii si obiecte care au apartinut unor mari aviatori si inventatori romani. Surpriza este o parte de legatura intre doua hangare transformata intr-o straduta pavata cu piatra cubica ce te face sa te intorci in timp, in Bucurestiul interbelic cu magazine, cafenele si afise din acea perioada. Recomand vizitarea acestui muzeu pentru pasionati si nu numai.
Au elicoptere mici si mari de proveniența Uniunea Sovietica, România, Franța, cu o mica descriere a fiecărui aparat in parte inclusiv perioada in care a fost construit. Au avioane militare de la MIG 21, MIG 29 pana la avioane militare din primul război mondial. Exista si cateva avioane civile unele construite chiar in România. In interiorul muzeului o sa regăsim multe documente care atesta istoria României in acesta latura a aviației. Se pre ca am avut un impact destul de important la construirea avioneleor care astazi sunt in uz. Foarte interesant🛫
Muzeul Aviației este situat pe amplasamentul fostului Aeroport Pipera. A fost inaugurat la 18 martie 2006 și are exponate atât în aer liber cât și la interior, totul frumos amenajat, foarte curat, bine întreținut și cu plăcuțe informative.
Dacă veți vizita acest muzeu, veți afla informații despre cele mai importante momente ale istoriei aviației românești, realizările din domeniul aeronautic, contribuția majoră pe care au avut-o românii de-a lungul timpului la progresul aviației mondiale, precum și documente, machete și fotografii inedite referitoare la istoria aeronauticii române și punctele de interferență cu cea universală. Bineînțeles că sunt și spații dedicate marilor noștri pionieri în aviație precum Traian Vuia, Aurel Vlaicu și Henry Coandă!
Pentru pasionații de avioane și nu numai, muzeul aviației trebuie să fie pe lista locurilor de vizitat!
Exponatele sunt excepționale dar din nefericire prost întreținute (câteva fonduri în plus nu ar strica ), in rest recomand cu tot dragul, puteți descoperii aici întreaga istorie a aviației române! Personalul este deosebit de amabil și politicos !
Interesant de vazut, totusi modele au fost expuse inghesuit, cu povesti scurte sau deloc, intr-o stare destul de deteriorata. Sentimentul este de cimitir de fier vechi si nu unul de muzeu.
Un muzeu amenajat jumatate in aer liber. Un loc minunat, plin de istorie. Păcat de unele exponate care au ajuns să se degradeze. In schimb, partea din interior este bine amenajată, in ordine cronologica.
Un muzeu pe care trebuie să-l vizitați cu sau fara copii, am rămas foarte încântată de ce am văzut și vreau să zic că este destul de mare muzeul cu foarte multe exponate.
Recomand vizitarea muzeului. E o mică parte din istoria armatei române. Dureaza maxim 2 ore. Exponatele sunt in stare bună pentru vârsta lor și pentru capacitatea noastră de restaurare.
Am ajuns cu 4 minute mai tarziu decat ora ultimei intrari asa ca ni s-a permis sa vizitam doar curtea.. ce am vazut a fost frumos, pacat doar ca nu am ajuns in interior
Cam neîngrijit locul in general. Lipsește mult ghidajul care ar putea compensa. Sunt multe exponate însă nu exista o sinergiei din care să pleci cu ceva.
Un muzeu excelent. Din păcate unele din exponatele externe sunt foarte degradate, dar pe ansamblu muzeul merita vizitat.
Interesant dar ar mai avea nevoie de ceva întreținere, mai ales ale unor exponate, cât și a spațiului expus. Ar fi și mai interesant daca ar fi mai interactiv
La Muzeul Aviației copii și pasionații de aparate de zbor pot admira de aproape avioane ,unele chiar de la inceputul aviației ! Copii sunt cei mai incantați și vor pune întrebări fără număr .Orice părinte ar trebui să-i aduc pe copii să vadă această expoziție .
Un loc memorabil ce prezintă în detaliu istoria forțelor aeriene române.
Muzeul, cat mai rezista in zona in care terenul probabil valoreaza enorm, are mare potential. Exponatele din interior sunt intretinute, au multe informatii insa cele de afara arata deplorabil - ruginite, cauciucuri rupte etc. Sunt cateva elicoptere etc care stau mai bine dar in esenta sunt prezentate cam ca niste fiare. Copiii gasesc interesante unele lucruri dar e nevoie de niste solutii pentru reconditionarea lor. Cele din interior sunt bine prezentate insa le lipseste putin mai multa interactivitate - nu exista nimic multimedia(filmulete, simulari etc). Costurile reduse sunt probabil cauza temperaturii din interior - in primul hangar e destul de frig(am vazut niste gauri in acoperis). Intre cele doua hale exista si o mica zona cu o strada interbelica(neexploatata la maxim, lipseste si aici interactivitatea). Un muzeu in care poti petrece 45min - 1ora cu copiii mai maricei insa simti tot mai mult ca e nevoie de investitii pentru actualizare
O destinație destul de atractivă, o varietate mare de avioane, machete, multe alte lucruri interesante.
Muzeul are o parte exterioară destul de vastă ce conține sisteme radar, rachete de interceptie, avioane si elicoptere românești in mare parte din perioada 'razboiului rece'.🚁✈️🚀
La interior se găsesc motoare, machete, replici dupa avioanele lui Coandă, Vuia, jet pack Justin Capră, costum astronaut Prunariu, si multe altele ce țin de aviația românească 🇷🇴
Super muzeul. Foarte bine organizat și gândit pentru cei mici.
Un loc frumos, liniștit și plăcut! Merită vizitat!
Pacat ca aeronavele din exterior sunt lasate in paragina. Cca 10% sunt intretinute. Exponatele din cladire sunt in stare buna. Este loc de mai bine.
Frumos dar la interior nu se vizita , doar in curte .
Muzeul Aviației, singurul din țară de acest gen, deosebit de interesant care merită vizitat pt a vedea ce rol important a avut România în lume în domeniul aeronauticii.
Interesant și destul de explicite detaliile exponatelor
Muzeul Național al Aviației Române este singura instituție cu profil aeronautic din țară și deține un patrimoniu unic de aeronave și colecții de accesorii. O lecție de istorie ce poate fi urmărită din 2006 în hangarele fostului aerodrom Pipera, înființat în 1915.
The only institution in Romania dedicated to flying and aeronautics which displays an unique collection of planes and accessories in hangers that once belonged to the former Pipera aerodrome, founded in 1915.
Locul în care revin mereu cu drag poate fi vizitat pana în 1 ianuarie 2022 pentru ca întra în renovare
Foarte frumos, poti vedea avioane, elicoptere si un mic orasel...pana si biletele au fost frumoase...personalul foarte politicos.
Multe avioane și tehnica civila și militară din cele mai vechi timpuri și pana azi.
Poza atașată este una plina de istorie.
Merita vizitat! Recomandat pentru scolari pentru cultura generala. O sugestie, cred ca acolo unde exista grupuri mai mari de copii e bine sa fie cineva pregatit in domeniu sa le explice. Nu au rabdare sa citeasca plus ca anumite informatii nu le inteleg. Cu toate astea muzeul merita vizitat.
Merita vizitat. Cei mici vor fi incantați !!!
O locație foarte bine întreținută
Bun de omorât niste timp și dacă ai răbdare să citești niscai etichete poți afla lucruri interesante. Interesant pentru copii. Din păcate nu exista nici un fel de posibilitate pentru tur ghidat sau macar un ghid audio. De aceea 3 stele. Păcat pentru că se putea face ceva spectaculos cu un minim efort.
Mi-a placut foarte mult acest muzeu. Are o curte foarte mare in care sunt expuse aparate de zbor si masini cu antene. In interior sunt multe sali cu diverse informatii. Mi s- a parut foarte interesant pasajul cu reconstituirea unei mici zone de oras cu manechine si pravalii retro. Am facut o " calatorie in timp"!
Este foarte mare, multe de vazut, asigurati- va ca aveti timp si rabdare.
Eu am fost in " Noaptea Muzeelor" si mi s- a parut foarte frumos!
Pentru inceput, muzeul te întâmpină cu un mesaj prin care îți indica lipsa autorizației de securitate la incendiu și cu un mare steag tricolor decolorat (mov/galben/ro). O RUȘINE pentru o instituție militară.
Exponatele din exterior (avioane, tunuri, mitraliere) sunt degradate și, cel mai probabil, vor fi înghițite de rugină in câțiva ani. Pe alocuri, buruienile nu sunt tăiate, frunzele uscate nu sunt adunate, sunt niste cuiburi de viespi - locul e lăsat de izbeliște.
In schimb, la interior, se prezintă destul de ok (tot o serie de aparate de zbor - prezentate cronologic, precum și tot felul de informații destul de interesante din lumea aviației române).
Copiii au fost încântați, am petrecut o după-amiază plăcută, ÎNSĂ multe lucruri ar fi la un nivel infinit mai ridicat dacă locul ar fi operat de un investitor privat și nu de către statul român.
Nu exista nicio secțiune interactivă desi mai toți copiii și-ar fi dorit să se poată urca într-un avion sau ceva de gen. (In aceasta perioada de criza medicala nici nu ar fi, oricum, indicat)
Costul de 10 lei pentru un bilet și faptul că există relativ puține locuri in care mai poți ieși cu copii in perioada pandemiei pot fi argumente pentru a-l vizita. De aglomerat, nu e deloc aglomerat.
Indicatorul din stradă este prost poziționat / realizat iar, la intrarea in parcare, o barieră blochează inutil o bandă de circulație. Orarul de pe Google maps este eronat - nu menționează pauza pentru curățenie - de la 11.30 la 12.30.
Un loc foarte frumos, încărcat de o mare parte a istoriei neamului românesc. De apreciat este faptul că cei de aici au reu it să stabilească niste fluxuri clare pentru vizitatori în contextul sanitar actual general de pandemia de coronavirus. Personal, mi-au plăcut foarte mult acele scene la scară reală care reproduc fragmente ale unor lupte sau bătălii duse de mult încercatul popor român. Îl recomand cu încredere pentru a fi vizitat!
Ar putea fi mai bun. Lipsesc multe exponate pe care te-ai aștepta să le vezi (ca de exemplu avioane germane din perioada celui de-al doilea război mondial). Multe din exponatele din aer liber nu au nici măcar denumirea afișată. Totuși merită vizitat.
Am rămas plăcut impresionată. Am fost de Noaptea Muzeelor și era foarte animat locul, cu muzica si nu era nici foarte aglomerat fiind un spațiu foarte mare.
Este foarte potrivit pentru copii mici. Băiețelul nostru de 1 an si 10 luni a fost tare încântat.
Afară era o expoziție de avioane și elicoptere, iar în hangar exponate mai mici, prețioase sau fragile.
În seara respectiva a survolat si un elicopter pe deasupra muzeului iar toți copilasii erau cu degetele pe sus.
Dacă băiețelul nostru va mai dori cu siguranta vom reveni în anii următori.
Foarte interesant cu foarte multe exponate.
Mi-a placut foarte mult acest muzeu, deoarece chiar ai ce sa vezi. Sunt nenumarate exponate din diferite perioade, avioane, elicoptere, tunuri, camioane de razboi etc. In plus, exista un fel de hangar in care poti intalni reproduceri ale diferitelor camere in care oamenii isi generali, soldati etc isi faceau meseria. De asemenea, mai puteti intalni simulatoare de zbor,scaun de catapultare si multe altele. Recomand cu caldura sa il vizitati.
Merita vizitat pentru a bifa ca si vizita la muzeu. Nu este ceva spectaculos, se vede ca nu s-a investit nimic. Exponatele sunt vechi, dar pot satisface fanteziile celor mici. Cu siguranta, s-ar putea amenaja mai bine - un muzeu al aviatiei ar trebui sa aiba mult mai multe exponate, dar si spatii de vizitare modernizate.
Deși parca ceva mai bine decât cu 2 ani in urma, totuși pare lăsat in paragină. Etajul nu se vizitează, niște simulatoare în care ne-am fotografiat cu doi ani in urma, acum sunt interzis de atins. Aceeași senzație ca vizitatori sunt intruși ce deranjează. Exponate sunt dar nu are nici o legătura cu un muzeu european.
Un muzeu foarte interesant, în special pentru pasionații de istorie și aeronautică cât și pentru copii. Muzeul a intrat în 2022 într-un proces de modernizare și este închis pentru public până la finalizarea lucrărilor.
Muzeul este inchis le perioada nedeterminata 30.10.22
Muzeul este ft putin vizitat, exponatele din curte sunt vechi, uzate. Totusi mi se pare un muzeu foarte interesant. Biletul nu e scump, copiii mici au gratuitate asa ca merita macar o vizita, intr-un week-end in care ai 2 ore libere.
Un muzeu cu adevarat superb din toate punctele de vedere. Este foarte bine intretinut, atat de interior cat si la exterior. Se ajunge usor din strada principala si inauntru este loc de parcare. Este un loc bun atat pentru adulti, cat si pentru copii.
Recomand aceasta locatie cu caldura!
Un muzeu cu adevarat superb din toate punctele de vedere. Este foarte bine intretinut, atat de interior cat si la exterior. Se ajunge usor din strada principala si inauntru este loc de parcare. Este un loc bun atat pentru adulti, cat si pentru copii.
Recomand aceasta locatie cu caldura!
Merită vizitat! Hangarul cu expoziția interioară este deosebit. Chiar și exponatele din curte sunt interesante, dar ar trebui întreținute mai bine.
Efortul de deplasare până aici se răsplătește cu tot ceeace conține muzeul. Iar accesul este facilitat de autobuzul 605 și în viitor de tramvaiul 5.
Interesant dpdv al aviației militare și mai puțin dpdv al celei civile doar menționată în treacăt într-un panou despre Rombac și niste afișe de pe "straduta" cu aer interbelic amenajata în interior. E loc enorm de imbinatatire a prezentării în muzeu, începând cu întreținerea ierbii din jurul exponatelor și al exponatelor, și pana la atractii suplimentare cum ar fi posibilitatea de a face poze la manșa unui avion/elicopter ... alte muzee în jurul lumii chiar scot bani frumosi pe astfel de facilități.
Sfat: Sa va luați o sticla cu apa dinafara pentru ca în interior nu aveți de unde cumpăra.
Foarte multe exponate, in exteriorul muzeului, cu explicatii si date tehnice la fiecare exponat. In interior frumos realizat un colt de București interbelic. Recomand penteu copii ai adulți de vizitat in special in vara.
L-am vizitat cu nasii nostri nostri si cu un baiat de 2ani jumatate si unul de 7 ani. Fascinati amandoi dar mai fascinati sotii care sunt si mari fani de masini :-) Recomand tuturor indiferent de varsta.
Un muzeu care merita vizitat , intrarea este 10 lei pentru adulti si 5 lei pentru elevi , daca vrei sa inveti cate ceva despre istoria razboiului sau despre avioanele folosite este locul perfect.
Avioanele si elicopterele din curte sunt vechi si pline de rugina. Ramani cu o imagine dezolanta. Nu exista ghid. Personalul care ne-a intampinat a fost foarte de treaba, ne-a oferit si informatii. Ar putea fi niste ghizi foarte buni. Pacat ca nu sunt pusi in valoare. Totodata, pacat de muzeu ca-i o ruina.
Muzeul se află pe locul unde a existat aerodromul Pipera. În clădirea comandamentului de astăzi al Muzeului, în 1920 s-a înființat prima Școala de Maiștri Militari de Aviație. Clădirea din stînga, ce aparține astăzi Poliției, a fost tot a aerodromului. Fostul Hangar este astăzi Muzeul propriu zis. În stînga, după biserică, este un parc de avioane printre care și Bătrână Doamnă - nu, nu cea a lui Dürrenmatt, ci aeronava pe care s-au pregătit aproape toate generațiile de zburători pe Mig. Înăuntru, Muzeul este pur și simplu o bijuterie! Nu are rost să vă stric plăcerea și bucuria de a descoperi singuri fascinanta poveste a aripilor românești din toate timpurile, fie militare ori civile - căci Muzeul este al Aviației! Mergeți să vă bucurați sufletele vizitîndu-l. Și nu uitați să luați și copiii cu voi. Există oare om care nu a visat că zboară?
L-am revăzut cu drag după foarte multi ani. Exponatele sunt cat de bine întreținute se poate. Expoziția din interior este mai generoasă decât îmi aminteam.
Multe exponate frumoase si de valoare, dar si multe lasate in paragina. Muzeul are nevoie de o renovare generala si de cooperarea cu veterani care sa lucreze voluntar, asa cum fac multe alte muzee similare din lume.
As fi dat mai multe stele....dar copii m.au intrebat daca pot urca intr.un avion si binenteles raspunsul a fost NU... Chiar nu se putea amenaja o macheta in care fiecare copil sa se simta pilot? Ce credeti ca vor copii cand vad un avion?
Un muzeu foarte frumos aranjat, cu exponate interesante. Istoria moderna a aviatiei romanesti este prezentata in detaliu. Recomand copiilor și părinților deopotrivă.
Situat intr-o locație mai puțin accesibilă, pare a fi o unitate militară sau cel puțin o fostă unitate militară.
Exponatele sunt foarte interesante, dar este vizibilă finanțarea deficitară...
Exponatele sunt echipamente militare retrase din uz foarte prost întreținute ce nu ce pot fi vizitate fizic ...
Organizat în genul unui muzeu de artă !
Muzeul Național ai Aviației Romane este pe primul loc în categoria muzeelor tehnice din Bucuresti prin calitatea exponatele,modul de prezentare, claritatea informatilor. CALIFICATIV -EXCEPTIONAL.Trebuie vizitat. Personal deosebit de amabil si competent.
O vizita placuta, de aproximativ o ora. Exista exponate afara si inauntru. Este potrivit si pentru copii, au multe de vazut 😊
Interesant dar pt copiii nu exista nici un avion sau aparat de zbor in care sa se poata urca. Perspnal dragut. Afara intre exponate iarba este destul de mare ar trebui taiata
Nu trebuie ratat! Foarte bine organizat, foarte bine intretinut! Câteva ore fascinante atât pentru cei mici cât si pentru cei mari!
Foarte interesant mai ales pentru copii
Muzeul are exponate și informații interesante prezentate într -un mod neatrăgător. Mă întreb dacă în ultimii 30 de ani a avut loc vreo modernizare :/
Merita vizitat! Desi greu de macerat informatia pentru nespecialisti, exponatele fac un elogiu bine meritat romanilor implicati direct in evolutia zborului... Respect!
Sunt exponate destul de multe și interesante dar mi-ar fi plăcut dacă întreaga expoziție ar fi fost mai interactivă.
Recomand!
Foarte fain, multe elicoptere și avioane vechi. Totuși, printre exponate este și un MIG29 Sniper, care din păcate este piesa de muzeu, în timp ce armata folosește încă MIG21...
Merită,mai ales pentru cine are copii pasionați de avioane.... Puțină mai multă lumină în hangar nu ar strica
Din păcate este sărăcăcios. Câteva mitraliere și tunuri vechi, ceva avioane vechi ruginite și câteva elicoptere găurite în curte și un hangar întunecos cu un pic din istoria aviației române.
Dezamăgitor.
Minunat pentru copii!
Are conținut, simți istorie, dar e trist sa vezi cât de neîntreținute sunt, mai ales, exponatele de la exterior.
prima vizita la muzeul de aviatie a fost foarte fain.
si ii multumesc ca ne-au lasat sa intram cu catelu in brate 😁
Foarte frumos. Ai ce vedea. Chiar și eu am fost surprins plăcut. Nu numai copilul :)
Pret adulti: 10 lei
Pret student: Gratis
Pentru foto + 20 lei
Merita vazut!
Interesant! Daca ai rabdare sa citesti, multe informatii stiute sau nestiute.
Intrarea libera.
Interesant, doar ca mai trebuie lumina si activitati mai multe indiferent ca este festival sau nu.
Mi-a plăcut foarte mult. La doar 10 lei de persoană... Merită!
Merita vazut.Recomand cu toata caldura.Trebuie vizitat mai ales de familii cu copii
Programul este până la 18:00, dar intrarea pentru ultimul grup de vizitatori se face la 14:30.
Excelent pentru copii.
Foarte tare de noaptea muzeelor chiar și lăsat și copii sa manevreze armele exterioare antiaeriene 😁
Un muzeu foarte bine pus la punct , o multitudine de exponate, personal sociabil . Intrarea gratuită pentru studenți
Un loc foarte bun de vizitat in special cu copii, dar expozitia principala este foarte slab iluminata
Un muzeu deosebit . Merita vazut , daca sar mai investi un pic cred k ar fi super . Recomand
Nu sunt foarte multe exponate. In mare parte epave. Per total, se merita.
Merită vizitat
Mi-a plăcut foarte mult.
Ceva inedit
Am retrăit momentele plăcute din armata.a fost deosebit.va încît să îl vizitați.nu veți regreta nimic
Muzeul este deschis? Sau tot “inchis temporar” este?
Daca vizitezi Bucureștiul , recomandat sa treci și pe la acest muzeu , vei fi uimit de ce vei vedea acolo.
Aeronavele din exterior sunt in stare avansată de degradare, nu ai voie sa te urci in nici un aparat de zbor
Cel putin interesant, daca ai si ceva cunostinte eu zic ca merita.
Minunat😉
Unic
Unele aparate de zbor ar trebui ingrijite mai des ... e pacat ... e totusi parte din istorie.
Foarte multe exponate, explicatiile profesioniste pe intelesul copiilor, multa empatie!
Exponatele din curte ar trebui pastrate in hangare. Macar cele reprezentative.
Este destul de frumos, ai ce vedea. Intrarea ieftina, 10 lei
Expunere frumoasa si interesanta. Se vede insa ca resursele sunt limitate.
Era inchis dar a fost fain. Recomand👍
Foarte multe exponate! Muzeu realizat cu eforturile financiare ale angajatiilor
Super tare!!!!
O incursiune în istoria aviației Române fantastică dar este nevoie de mai mare dedicare din partea personalului
Păcat de exponatele din curtea interioară care sunt lăsate să moară!
Foarte fain muzeul! Oameni primitori care stiu ce au in curte!
Un loc frumos dar care ar putea fi imbunatatit.
Nu este amenajat corespunzător. Merită îmbunătățite condițiile și exponatele.
Mi-a plăcut mult mig-21 pacat că nie Mai restaurează
Dezinteres total. Unele avioane nici macar nu au modelul trecut. In semiparagina.
misto avioane
Istorie....din pacate uitată. Locul amenajat in interior,dar lasat in paragina in exterior.
Muzeul este o palidă istorie aviației românești care are pagini strălucite.
Un muzeu interesant, cu multe modele și descrieri.
Interesant ziua, dar nepotrivit pentru Noaptea Muzeelor...
Merita vazut
Oameni foarte de treaba si experienta placuta!
Frumos amenajat inauntru, multe exponate interesante.
Foarte Frumos!!!
Extraordinar . Pacat ca nu este promovat. Trebuie vazut
Interesant. Personal amabil la intrare
Cam in paragina. Aeronavele nu au explicatii, iar cele care au... sunt doar nume.....
Merita vazut. Mai greu cu parcarea
Este frumos mai ales ptr bărbați
Prea putin ingriji si doar cateva exponate
Sărăcăcios, însă pentru copii mici e OK.
Din pacate putina lume cunoaste locatia.
Pacat ca nu mai are nimeni grija de ele
Un loc potrivit pentru cei pasionați de aviație.
Foarte curat, toalete foarte curate, curtea ingrijita
O colecție de avioane folosite in tara. Avioane civile și militare.
neasteptat in inima Bucurestiului ! merita
10 lei intrarea merita
Super. Merita vizitat!
In special Biserica din interiorul Muzeului
O bucățică din istoria aviației românești.
Un muzeu extraordinar. Recomand tur ghidat
🐺🐴🐈🐃
Interesant si pentru copii si pentru adulti
Foarte frumos pentru copii!!!
Frumos și educativ
Foarte frumos!
Merita văzut!
Istoria aviației in Romania
Foarte tare
Merita o vizita!
Istoria aviatiei romanesti
Totul
Excelent
Cam parasit
De vizitat
Foarte frumos
Puteți vedea aici elicoptere, avioane de luptă și suveniruri vechi legate de istoria aviației. Există 2 hangare mari în care exponatele sunt bine întreținute, lucrurile care sunt ținute afară ar putea folosi o nouă revopsire. Puteți petrece cu ușurință o oră sau două aici. Merită vizitat dacă poți ajunge acolo, este puțin în afara drumurilor bătute pentru turiști. De această dată în afara anului este deschis de la 9 la 15:30 cu ultima intrare la 14:30. Biletele costă 10 lei pentru adulți și jumătate pentru copii, soldatul de la poartă a spus că fiica mea poate intra gratuit.
Acesta este un muzeu foarte frumos, destul de tânăr. Are doar vreo 20 de ani. Expozițiile exterioare mai au nevoie de restaurare în unele cazuri, dar exponările din interiorul clădirii muzeului sunt foarte bine realizate.
Muzeu foarte tare cu o mulțime de expoziții interioare și exterioare. Sunt elicoptere, avioane, vehicule terestre, o mulțime de câmpuri și piese de artilerie și există chiar și o biserică de lemn! Prețul este chilipir și a meritat cu siguranță. O mulțime de lucruri în aer liber ar putea necesita ceva întreținere, dar face doar câteva fotografii mai interesante.
Un loc pe care trebuie să-l vezi dacă îți plac avioanele și motoarele. Intrarea este gratuită, dar ei au grijă mai mult de acest loc pentru că este multă istorie acolo de văzut și de înțeles. Majoritatea pieselor sunt foarte vechi.
Interesant Muzeu vechi cu o gamă de avioane vechi (MIG) din WW2 (și nu numai) care are nevoie de un loc mai mare pentru o expoziție adecvată a acestora. Avem o istorie și în aviație și trebuie să împărtășim asta oamenilor. Tocmai am aflat, vizitând muzeul, că aveam femei în aviație și bărbați care erau pionieri care prăjeau un anumit tip de avion. De ce acest lucru nu este distribuit în știrile locale...?!? Acest muzeu nu este, de asemenea, cunoscut publicului. Nu este atât de grozav ca muzeele din alte țări, dar el există și are nevoie de investiții pentru a continua să existe. Avioanele din exterior sunt lăsate să moară, au nevoie de puțină vopsea. Sunt minunate de văzut și trebuie să mărturisesc că nu le-am văzut în alte muzee din întreaga lume. Câteva elicoptere noi afară pe care le vedem și la Bias. Merită menționat că unele dintre explicații sunt și în engleză. Ceea ce se află în hangar are nevoie de traducere în engleză, deoarece informațiile sunt foarte interesante, explicând o zi în live a unui aviator. Va ajuta dacă muzeul ar avea niște părți interactive... poate lăsa simulatoarele să fie atinse și încercate de public. De asemenea, nu doar avioanele au nevoie de explicații, puteți adăuga și alte fapte interesante, povești de la personalul militar și de aviație.
Un instantaneu al istoriei Forțelor Aeriene Române, muzeul prezintă multe tipuri de avioane, unele dintre ele unice. Locația reală nu permite aducerea și afișarea aeronavelor mari, ceea ce este păcat. Muzeul are nevoie de un program major de restaurare și poate că acesta va include o secțiune mare de avioane, situată pe unul dintre aeroporturile majore din București. Biserica de lemn este dezamăgitoare.
Cu siguranță muzeul merită vizitat.
Este un loc bun de vizitat dacă vă place istoria militară Cu această ocazie am observat că terasa în care se află tancurile este închisă.
Un pic de istorie militară, dar... nu există nicio îndrumare. Merită să faceți o vizită dacă doriți să vedeți MIG 29, MIG 21 și câteva modele mai vechi expuse
Mi-au plăcut amenajările din interiorul muzeului, cum arăta avioanele, piloții, instantaneele acelor evenimente; avea chiar și un colț cu viața de zi cu zi a piloților și o afișare a unui cuplu într-o cafenea. cu siguranta a fost cu el!
Bună ziua
A vizitat muzeul pe 16 martie 2022
Intrarea a fost liberă pentru ucraineni
Un muzeu minunat
Dar aș vrea să fac semnăturile pentru exponate cel puțin în engleză
Multumesc
Mic muzeu drăguț între noile birouri moderne. Niște avioane unice.
Un loc excelent pentru a vă duce copiii (cel puțin 6 ani) pentru o după-amiază frumoasă.
O colecție excelentă de avioane din Războiul Rece. Din păcate, lipsa resurselor financiare este evidentă: majoritatea aeronavelor sunt prezentate afară și au suferit deja rău de vreme rea.
Merita inca o vizita.
Frumos de vizitat pentru iubitorii de aviație sau copii. Locul meu preferat este hangarul interior și aleea, care seamănă cu o stradă de epocă.
Muzeul Național al Aviației Române: O călătorie fascinantă prin cerurile României
Evaluare: ★★★★★
Amplasat în vibrantul oraș București, Muzeul Național al Aviației Române este o adevărată mărturie a istoriei bogate și a realizărilor remarcabile ale aviației românești. Această bijuterie ascunsă a unui muzeu oferă o călătorie captivantă în timp, prezentând o colecție diversă de avioane, exponate și artefacte care vor aprinde imaginația pasionaților de aviație și pasionaților de istorie deopotrivă.
La intrarea în muzeu, ești imediat lovit de impresionantul afișaj de avioane care se întinde pe zeci de ani de inovație în domeniul aviației. De la elegant și elegant la robust și puternic, colecția muzeului prezintă o gamă largă de avioane, elicoptere și planoare care spun povestea moștenirii aviatice a României. Atenția acordată detaliilor în conservarea și restaurarea acestor aeronave este cu adevărat lăudabilă, permițând vizitatorilor să admire de aproape aceste mașini magnifice și să aprecieze măiestria care a intrat în creația lor.
Exponatele merg dincolo de simplele expuneri de aeronave. Ele oferă o narațiune cuprinzătoare care evidențiază reperele și realizările aviației românești de-a lungul istoriei. De la zilele de pionierat ale zborului până la progresele tehnologice ale erei moderne, exponatele muzeului oferă o privire captivantă asupra evoluției aviației și a impactului acesteia asupra societății românești. Panourile informative, fotografiile și elementele interactive fac ca experiența să fie captivantă și educativă, găzduind atât vizitatorii ocazionali, cât și pasionații de aviație.
Personalul experimentat al muzeului adaugă un strat suplimentar de profunzime experienței. Pasiunea lor pentru aviație și angajamentul de a-și împărtăși expertiza strălucește în interacțiunile lor cu vizitatorii. Sunt disponibile pentru a răspunde la întrebări, pentru a oferi perspective și pentru a oferi anecdote fascinante care dau viață exponatelor. Dăruirea lor pentru păstrarea patrimoniului aviatic al României este evidentă, făcând din muzeu un mediu primitor și îmbogățitor pentru toți.
Situat la mică distanță de centrul orașului București, Muzeul Național al Aviației Române este accesibil convenabil și oferă o zi plină de îmbogățire. Facilitățile sunt bine întreținute, iar structura muzeului permite o explorare confortabilă și plăcută a exponatelor.
În concluzie, Muzeul Național al Aviației Române este o bijuterie ascunsă care celebrează realizările, inovația și bogata moștenire a aviației românești. De la colecția impresionantă de avioane până la exponate informative și personal antrenant, fiecare aspect al muzeului este meticulos conceput pentru a captiva și educa vizitatorii de toate vârstele. Fie că sunteți un pasionat pasionat de aviație sau pur și simplu curios despre istoria aviației României, o vizită la acest muzeu este o necesitate absolută. Pregătește-te să fii transportat în timp și în cer în timp ce descoperi lumea captivantă a aviației românești la Muzeul Național al Aviației Române.
Vă mulțumim că ne ajutați 🇺🇦👍
Loc uimitor de vizitat!
Foarte interesant.
La exterior, nu este mare lucru de văzut, deși există o serie de mașini zburătoare afișate. Trebuie să citiți tabelele de descriere pentru a obține informații mai interesante. La interior, vizitatorii sunt plimbați prin istoria aviației civile și militare românești și este destul de fascinant pentru cei mici și nu numai. Este destul de, nu atât de mulți oameni în jur, curat și spațios.
Am fost acolo și sunt foarte recunoscător că mai sunt oameni care merg la muncă pentru bucuria pe care o aduc copiilor. Puteți vedea acolo tot felul de aeronave în formă mai bună sau mai proastă, în funcție de vârsta lor și de diverși alți factori. Personalul rezistă eroic la căldură (am fost acolo într-o zi fierbinte de vară). Sper că data viitoare când voi fi acolo voi găsi totul îmbunătățit! Există o bucată frumoasă din istoria noastră.
Sunt câteva avioane și elicoptere de văzut, dar sunt vechi și nu sunt bine întreținute, rugina și timpul le apasă foarte mult, mai ales că majoritatea sunt afară, în aer liber. Hangarele conțin mai multe exponate care încearcă să arate un pic din istoria aviatorilor români. De asemenea, zona din jur nu este foarte bine îngrijită. Pentru copii este încă o experiență interesantă.
Întregul muzeu este un artefact din epoca comunistă. Nu s-a schimbat perceptibil. Dacă îl priviți în această lumină, merită vizitat. Mi-am dus copilul aici de zeci de ori, el îmi cere să vin să mă uit la rachete și avioane. Au adăugat o nouă expoziție în octombrie 2020, o rachetă V2!
În termeni simpli, articolele de exterior se destramă din cauza uzurii meteorologice. Exponatele interioare sunt bune și, pe măsură ce treceți prin clădire, veți fi surprins de dimensiunea și adâncimea clădirii. Nu prea multe în traducerea în engleză, dar avioanele spun multe. Pentru un muzeu exponatele interioare sunt foarte bune. Dar exteriorul arată ca un depozit de deșeuri sau un depozit pentru echipamente vechi dezafectate. Merită privit, dar nu vă așteptați la miracole. Pentru ce plătești este corect.
Au niște avioane foarte interesante, dar trebuie restaurate și afișate corespunzător. Pare a fi ca un muzeu al epocii comuniste. Trebuie să fie mai interactiv. Are nevoie de o cafenea și un magazin de cadouri. Potențial mare pentru un muzeu foarte atractiv, dar este nevoie de investiții.
Personalul poate fi uneori extrem de nepoliticos, dar colecția reală de avioane este minunată și, având atât de puțini vizitatori la un moment dat, de multe ori ai locul pentru tine. Fiți atenți la orele de închidere extrem de devreme - vi se va spune să ieșiți din clădirea principală cu o oră întreagă înainte ca muzeul să se închidă efectiv.
Cea mai buna experienta pe care am avut-o.
Sunt colecționar de aviație, așa că ceea ce am văzut aici m-a făcut atât de fericit și am învățat atât de multe lucruri despre istoria aviației românești.
Recomand acest loc tuturor celor care au o pasiune de istorie și aviație.
Un loc foarte bun pentru a aduce și copiii aici, ar putea dori să devină pilot după ce au văzut toate avioanele și elicopterele.
Muzeu bine echipat cu o selecție bună de avioane militare românești. Zona exterioară care are nevoie de puțină dragoste, dar merită totuși vizita pentru a vedea avioane de luptă adevărate. Perfect pentru copii.
Foarte bine bun și cuprinzător, dacă reușești să nu fii văzut de un paznic poți chiar să te urci în motoarele unui MiG-29.
În cazul în care doriți să vedeți copertinele din interior, vă sfătuiesc să aduceți un tăietor de sârmă.
Un must de văzut pentru orice pasionat de aviație. Multe dintre avioane sunt în stare proastă, dar unele sunt în stare excelentă. Muzeul din interior este bun dar din pacate pentru noi, nevorbitori de limba romana, pancartele sunt aproape doar in limba romana.
Îți dă impresia (probabil corectă) că aviația românească a avut practic două perioade importante: WW2 și anii 70/80. Deteriorări ușoare sunt peste tot, dar asta este normal pentru cursul din România.
Cu toate acestea, există suficiente exponate pentru a vă menține interesul, atâta timp cât vă amintiți că acest lucru este special pentru forțele aeriene *militare* - armele și bombele sunt componente cheie.
Dacă vrei să faci poze trebuie să plătești în plus, este într-o unitate militară și ești restricționat să vizitezi doar unele zone și ar putea avea mai multă grijă de muzeu (în special avioanele în afara hangarului). Per total a fost o experiență mișto, puteți vedea MiG-17, 19, 21, 29, IAR 80, o replică Vlaicu II și multe avioane de luptă din WW2 și cold wae.
Un muzeu vechi ciudat și mucegăit, în cele două vizite ale mele am fost singura persoană acolo, o doamnă a venit cu mine și a aprins și stins luminile. Multe avioane vechi, IAR 81 din umerașul principal a fost principala atracție pentru mine. Afară este o curte plină de vechi luptători de bloc estic, neîngrijiți bine, și câteva tunuri antiaeriene pe care copiii mei le-au iubit și s-au cățărat peste tot, străbătând și ridicând butoaiele și apărând Bucureștiul de o invazie extraterestră!
Interesantă bucată de istorie. Avioane nu atât de bine întreținute. Ar trebui să vizitați și expoziția din interior. Recomand dacă ești pasionat de avioane
Interesant i foarte clar
Destul de misto, al doilea muzeu militar romanesc la care am fost in Romania, este unul naval la Constanta. Vreau să mergi acolo să înveți cum funcționează un avion, ești în locul greșit, muzeu despre istoria aviației și a zborului în România.
Un loc frumos pentru a petrece o după-amiază cu familia. Interesant atât în interior, cât și în exterior. Nu există loc pentru a cumpăra băuturi sau gustări sau suveniruri. Prea rău.
Avioanele sunt minunate. Indiferent de vechime sau de ce tipuri sunt. Muzeul are o mulțime de avioane URSS începând cu MiG 17 până la MIG 29 precum și avioane românești din WW2 și post WW2 (IAR 93 este unul dacă acestea). Sunt insa prost intretinute. Avioanele sunt în aer liber expuse la intemperii și au început să ruginească. De asemenea, puteți vedea armament antiaerien din epoca comunistă, elicoptere și avioane utilitare. Foarte dezamăgitor că nu au un AN2. Muzeul interior este foarte decent și bine organizat. Vă recomand cu căldură să vizitați acest muzeu subestimat.
Un muzeu foarte frumos și bine amenajat, relativ la cele mai importante obiecte și echipamente zburătoare, care a servit Forțelor Aeriene Române în a doua jumătate a anului 1900 și nu numai. Va fi o experiență interesantă pentru orice pasionat de tehnică, militară sau istorie sau personal profesionist. Muzeul include două secțiuni, (înăuntru și în afară) care se întind pe o suprafață imensă. Sunt prezentate aici avioane militare întregi, pe care le puteți atinge și observa îndeaproape, în întregime complexe de rachete și așa mai departe. De asemenea, secțiunea laterală include o expoziție de istoria aerului românesc de la origini, unde puteți urmări și studia contribuția României la dezvoltarea aeronavei (surprinzător de grozav). Aici veți găsi un model al primului motor cu reacție (H. Coandă 1905), câteva modele Vuia, motoare cu reacție și propulsie demontate etc. Muzeul este prietenos cu copiii datorită suprafeței extinse și este situat în interior. al Institutului de Testare și Cercetare a Combustibilului de Avioane. Prețul biletului este de aproximativ 3 EUR, iar o parte din personalul de îndrumare sunt militari pensionari care vor spune povestea reală despre materialele expuse.
Informații interesante despre istoria aviației, în special despre colaboratorii români!
Locație fantastică plină de istorie!
Ce m-a impresionat cel mai mult au fost mikoyanul, de la 17 prin miticul 21 la fascinantul 29, este ieftin, cu parcare si cand am mers era singur, ideal pentru fotografii
Interesant de vizitat cu copiii.
Jumătate este în aer liber, o mulțime de avioane și camioane ruginite.
Fă-i ziua pentru cei mici.
Merită vizitat, unele obiecte depozitate afară suferă, dar în general a fost foarte interesant. Preferatul meu a fost prototipul MIG 29...
O colecție grozavă de avioane de luptă MIG! MIG 15, 17, 19, 21 și 29 și multe alte avioane. Majoritatea imaginilor de pe google maps arată doar avioanele nerestaurate care sunt ținute afară. În interior sunt multe MIG-uri restaurate cu grijă și alte avioane timpurii. Du-te în curând, site-ul lor afirmă că sunt amenințați de guvernul român să se închidă. Am lucrat 4 ani în București la doar un bloc de muzeu și nu știam că există! A fost ca și cum ați face un pas înapoi în timp până la Războiul Rece. Verifică!
Un loc foarte frumos, încărcat de o mare parte a istoriei neamului românesc. De apreciat este faptul că cei de aici au reușit să stabilească niste fluxuri clare pentru vizitatori în contextul sanitar actual general de pandemia de coronavirus.
Personal, mi-au plăcut foarte mult acele "scene" la scară reală care reproduc fragmente ale unor lupte sau bătălii duse de mult încercatul popor român. Îl recomand cu încredere pentru a fi vizitat!
Amintiri plăcute dar și amare pentru mine personal, o zonă extraordinară, tehnică puțină, lipsă ghizi, însă totul este trecut cu vederea la vizitarea spațiilor. 2 clădiri adăpostind tehnică militară de aviație de la începuturi, o alee, interesantă, reprezentând o stradă istorică, tehnică întreținută. Copiii sunt încântați. La exterior se pot vedea aeronave, tehnică de artilerie și stații radar care au fost în uz, unele fiind chiar și azi, puțin cam deteriorate însă o oportunitate de a le vedea de aproape și a le atinge.
Cam slab dotat , l-am vazut in 20 min.
Foarte frumos, lipsește um magazin de suveniruri
Este superb de frumos cu aeronave istorice
Merita din plin copii vor aprecia vizits
aglomerat da a meritat
Este frumos dar cam neîngrijită zona
Frumos
Cred ca muzeul este foarte frumos
Un muzeu foarte frumos!
Frumos și desăvârșit!
Interesant. Merita vizitat.
Merita vizitat!
Merită să vizitați muzeul
Foarte frunos !!
Fabulos!
In regula
Frumos!
Foarte interesant !
Istoria productiei de avioane românesti
A fost forta 😍😍
De vazut
Merita vizitat
Contactează-ne
Imagini
Street view și 360
Toate
Videoclipuri