Opinii despre Muzeul Etnografic din Săcele (Muzeu)
Muzeul Etnografic din Săcele
Bulevardul Brașovului 153, Săcele 505600, România
Descriere
Vizualizați informațiile și opiniile despre Muzeul Etnografic din Săcele, Muzeu în
Aici puteți vedea locația site-ului, orele, contactele, fotografiile și opiniile reale făcute de utilizatori.
Acest site are un rating bun pe site-ul nostru, cu sigurantă au grijă de clienții lor.
Hartă
Opinii despre Muzeul Etnografic din Săcele
A. S.
Extraordinare exponatele, unele vechi de 200 de ani. Cladirea care gazduieste muzeul este veche de aproximativ 400 de ani! Descrieri foarte utile. Personal foarte amabil. Totul la superlativ. Recomand cu toata caldura. Nu este inchis cum apare scris pe google! E redeschis din 26 ianuarie!
O. C.
Un muzeu micuț dar care prezintă viața și meșteșugurile oamenilor locului. Accesul se face foarte usor, se afla pe drumul principal care vine din Brașov și duce către Cheia. Tariful de vizitare este 5 Lei. Doamna muzeograf foarte amabilă, mi-a povestit despre fiecare element prezent în muzeu. Toate piesele din muzeu au fost donate de familiile din Săcele, astfel că lucrurile sunt cu atât mai autentice.
S. B.
Muzeul de Etnografie Brasov pune la vedere peste 21.000 de piese de valoare din secolele XVII-XX, prin patrimoniul specific comunitatilor rurale din Tara Oltului, Tara Barsei, Rupea si Bran. Colectiile etnografice si de arta populara regasite in cladirea din 1902, care este astazi sediul Muzeului de Etnografie, sunt ilustrate de ceramica, sticlarie, oua incondeiate, icoane pe sticla, port popular si textile, metal, os sau piele.
Donatiile din anul 1908 ale unor colectionari de origine saseasca fac posibila realizarea primei colectii muzeale publice din Brasov. In jurul aceste donatii s-a omogenizat mai apoi epicentrul Muzeului Sasesc al Tarii Barsei fondat de pasionatul colectionar de arta pupulara, Julius Teutsch. Just si firesc a fost ca numarul donatiilor, fie ele particulare sau publice, sa creasca in perioada dintre razboaie, astfel ca Muzeul Sasesc al Tarii Barsei sa creasca in produse adunate. Un nou muzeu ia contur in anul 1937, intreprins prin munca unor carturari romani care au adus contributii in domeniul obiectelor de arta populara romaneasca si in domeniul obiectelor etnografice, luand astfel fiinta Muzeul Asociatiunii Culturale ASTRA. Prin sudarea Muzeului Sasesc al Tarii Barsei cu Muzeul Asociatiunii Culturale ASTRA, se contureaza Muzeul Regional Brasov (1950) in incinta caruia prinde contur Sectia de etnografie (1967). Usile actualului Muzeul de Etnografie Brasov se deschid spre vizitare in 1990 alaturi de celelalte doua structuri administrative, Muzeul Etnografic Sacele si Muzeul Etnografic Gheorghe Cernea (Rupea). Actualmente, in cadrul muzeului, ruleaza o expozitie permanenta care trateaza un aspect comun tuturor regiunilor etnografice. Este urmarit indeaproape mestesugul tesutului (Patrimoniul Textil) si implicit modelarea costumului popular. Caracterul prezentarii este unul documentar-pedagogic reliefand autenticitatea rurala prin tehnologiile, uneltele si produsele finite specifice. Printre expozitiile temporare, va enumeram cateva nume: „Civilizatia painii – practici si ritualuri agrare din sudul Transilvaniei”, „Lisa, un sat din Tara Oltului”, „Strainii apropiati – omagiu lui Jean Cuisenier la 80 de ani”, „Profesorul Dimitrie Gusti in memoria Dragusului” sau „Sate contemporane”. Tinerii elevi din scolile primare si generale pot lua parte la diverse activitati si ateliere de prelucrare a lutului, de pictura pe sticla a icoanelor, de tesatorie si confectionare papusi, toate acestea in colaborare cu muzeul. Pentru voi aceia care ati visat poate la o nunta traditionala in costume specifice perioadei timpurii, sau care va reumpleti de stari de bine de fiecare data cand pasiti dincolo de pragul casei bunicilor sau strabunicilor, senzatii similare veti gasi si-n Muzeul de Etnografie Brasov.
D. V.
Foarte curat, personal ok si preturi bune. Multe lucruri mișto de văzut
S. E.
Fain.Exista o poză de epocă cu familia regală a Romaniei...
S. A.
Sunt săcelean, deci am avut placerea și onoarea sa vizitez acest loc !!
d. s.
De excepție cu ajutorul gridului.
Z. S.
Personal super calificat! Servicii de nota zece.
I. S.
Tradițiile sacelenilor!Nu ratați!
Z. G.
Un muzeu care merita vizitat
F. O.
Superb
d. h.
(Tradus) Unul dintre cele mai frumoase muzee etnografice, subordonat Muzeului Etnografic din Brasov. Este foarte mic, foarte bine întreținut. Singurul muzeograf, o doamnă dedicată, vrea doar ca oamenii să vină să vadă. Mai ales pentru că prețul biletului este mai mult o glumă, 15 lei, care este de aproximativ 2,5 euro. Zona este foarte bogată în etnografie și folclor.
Este ușor să ajungeți la Brașov, chiar și cu autobuzul, care funcționează foarte bine.
(Original)
One of the most beautiful ethnographic museums, subordinated to the Ethnographic Museum in Brasov. It is very small, very well maintained. The only museographer, a dedicated lady, wants only that the people come to see. Especially because the ticket price is more of a joke, 15 lei, that's about 2.5 euros. The area is very ethnographic and folklore rich.
It is easy to reach Brasov, even by bus, which runs very well.
G. U.
(Tradus) Foarte frumos mi-a plăcut experiența pe care angajații muzeului o primesc și le împărtășesc cu bucurie cunoștințele.
(Original)
Very nice I enjoyed the experience the museum employees are welcoming and gladly share their knowledge.
S. G.
(Tradus) Muzeul interesant de civilizație pastorală, țărană și artizanală din 7 țări din provincia Brașov.
Merită o vizită.
(Original)
Interessante museo della civiltà pastorale,contadina e artigianale di 7 paesi della provincia di Brasov.
Vale la pena visitarlo.
Z. H.
(Tradus) Grozav :)
(Original)
Nice :)
E. M.
L. P.
P. I.
B. C.
R. B.
K. C. S.
T. D.
f. r.
M. A.
P. P.
V. C.
A. B.
R. P.
I. M.
D. N. w. M.