Opinii despre Biserica Sfântul Gheorghe Mirăuți în Suceava (Închiriere de mașini)
Strada Mirăuților 17, Suceava 720028, România
Descriere
Vizualizați informațiile și opiniile despre Biserica Sfântul Gheorghe Mirăuți, Închiriere de mașini în Suceava
Aici puteți vedea locația site-ului, orele, contactele, fotografiile și opiniile reale făcute de utilizatori.
Acest site are un rating bun pe site-ul nostru, cu sigurantă au grijă de clienții lor.
Hartă
Opinii despre Biserica Sfântul Gheorghe Mirăuți
M. M.
Merita sa o vizitati este una dintre cele mai vechi Manastiri din Suceava . Doamna care lucreaza acolo este si un bun ghid care iti va povesti istoria Manastirei
M. A.
Un loc sfânt și vechi de cca 500 de ani.
Z. z.
Una dintre cele mai frumoase Biserici din Municipiul Suceava..am vizitat o acum la inceput de primavara 2019..Biserica purtand Hramul Sfantului Gheorghe are valoare istorica si este situata pe Strada Mirauti chiar in centrul Municipiului resedinta de judet..foarte frumos in gradina curatenie si liniste..Merita vizitata..am ramas placut impresionat cu toate ca sunt sucevean..
p. l.
Un loc special, liniștit și plin de istorie !
M. M.
Merita sa o vizitati este una dintre cele mai vechi Manastiri din Suceava . Doamna care lucreaza acolo este si un bun ghid care iti va povesti istoria Manastirei.
R. F.
Preoți cu har și slujbe deosebite
e. n.
Lăcaș deosebit!
S. F.
Face parte din istoria Sucevei. Vin de 4-5 ori pe an în Suceava dar este prima oară când vizitez această biserica. Am fost placut impresionat si de preotul paroh cu care am stat de vorbă. Pentru cine vizitează Suceava este de neocolit. Păcat ca nu i se face mai multa publicitate.
A. C.
Foarte frumos renovata...Localizata foarte aproape de Cetatea Sucevei, stilul este acelasi, poate si cei care au lucrat la renovare...Se vede partial si pictura exterioara, cea din sec 17.
M. C.
Foarte frumoasa locatia,preoti cu mult har!(tata si fiu)
A. L.
Amplasata in zona nord-estica a orasului, in apropierea Cetatii de Scaun, este considerata de unii cecetatori ca una din cele mai vechi biserici moldovenesti. Se presupune ca ar fi fost fondata inainte de domnia lui Alexandru cel Bun, ori de Dragos, ori de Petru I Musat. Oricum, in 1402, Alexandru cel Bun ridica Mirautii la rang de biserica mitropolitana a tarii si biserica de incoronare, pana in anul 1522, cand se ridica o noua catedrala mitropolitana.
Biserica a fost distrusa in timpul domniei lui Stefan cel Mare, domnitorul ridicand peste ruinele ei o alta biserica, devenind astfel al doilea ctitor. In 1513, biserica este devastata din nou si lasata in paragina pana in sec. XVII (carasteristic epocii fiind inlocuirea peretelui despartitor dintre naos si pronaos, brau asezat intre doua randuri de caramizi dispuse in "dinti de fierastrau", monede suedeze cu monograma G. A. = Gustav Adolf, gasite in resturi de zidarie) . Foarte diferita de forma originara, cea actuala este rezultatul restaurarii ample dintre anii 1898 - 1901, sub conducerea arhitectului Carl Romstorfer. Pictura interioara este realizata in tempera, intr-o factura occidentalizata, de catre pictorul vienez Karl Jobst (1898 - 1903) .
Pictura exterioară se păstrează în urme fragmentare numai pe brâul superior şi are scene biblice. Astăzi este greu vizibilă.
Restaurări ulterioare au avut loc între 1990-2001.
Alte informaţii:
Cercetările arheologice din 1976 au scos la iveală temeliile bisericii ridicate în vremea lui Petru I Muşat.
Materialul numismatic descoperit în timpul aceloraşi săpături arheologice datează din secolele XIV-XVII.
Printre cele 32 morminte de la Mirăuţi se numără şi unul care a fost atribuit lui Petru I Muşat, fără probe concludente. Acesta este un cavou de cărămidă situat în naos, primul dintre morminte ; în el se aflau un sicriu trapezoidal cu oseminte şi urme textile.
Cu prilejul restaurărilor din 1990-2001 a fost descoperit mormântul Evdochiei de Kiev, prima soţie a lui Stefan cel Mare (în 1996) , şi un alt mormânt voievodal (1997) .
A. D. C.
O biserica foarte veche si foarte ingrijita...
B. I.
Prima catedrală mitropolitană a Moldovei. Must see...
A. C.
Un loc ideal pentru turistii pasionati de lacase de cult
M. M.
Un monument istoric impecabil restaurat, incarcat de spiritualitate si credinta.
L. N.
Călătorul care se osteneşte să urce pe drumurile Ţării de Sus nu poate nicidecum să ocolescă vechea cetate a Sucevei. Îl cheamă aici secole multe de istorie, poveşti minunate cu domni şi domniţe, cu crai de departe, cu comişi, logofeţi, boieri putrezi de bogaţi şi nespus de darnici. Aici se spune despre oşteni viteji căliţi în lupte crunte, despre mitropoliţi luminaţi, ctitori de cultură sau cu monahi şi sihaştri înţelepţi, ce s-au lepădat de cele deşarte şi au găsit cale spre Împărăţia Cerurilor. Destinul Cetăţii si al oraşului se împleteşte fericit cu un altul, al unei biserici. Şi ea deosebită ca şi târgul în sine. Peste vale de Cetatea de Scaun se înalţă şi azi, semeaţă, falnică şi mândră, sfidând veacurile, Biserica Sf. Gheorghe sau Mirăuţi. În alte vremuri silueta ei zveltă se zărea de departe. În anii din urmă, o jumătate de veac au încercat unii să o ascundă privirilor. N-au reuşit pe deplin. Din vale ţâşneşte şi acum cu mândrie turla cea mare. Din bulevard, dacă treci şi vrei să cuprinzi panorama văii nu poţi să nu dai de minunatul locaş. Azi e frumoasă şi primitoare, dar câte n-ascunde între ziduri: bucurii şi dureri, extaz şi agonii, moarte şi viaţă... Şase secole de istorie, de zbucium si alinare aici, chiar în vale, la nici cinci minute de centrul oraşului...
I. L.
😍🤗😍
Minunata arhitectura!
Merita vizitat!
C. I.
O biserică veche cu iz de liniște autentică.
P. A.
Una dintre capodoperele Bucovinei.
T. G.
Superbă,spiritual înaltă!
P. R.
Foarte frumos
N. D.
Un loc plăcut.
D. C.
Este o zonă superbă
G. A.
Foarte frumos
N. U.
Foarte frumoasa .
O. D.
Totul.
R. M.
Biserica. Mirauti. A. Fost. Construita. De. Alexandru. Cel. Bun. Acolo. Erau. Moastele. Sf. Ioan. Inainte. Dea. Se. Construi. Manastirea. Sf. Ioan unde. Se. Afla. Si astazi. Biserica. A. Fost. Icendiata. Biserica. A. Fost. Reconstruita. De. Stefan. Cel. Mare. Unde. S-a. Inpartasit. Biserica. Sf. Gheorghe. A. Fost. Construita. De. Un. Pusnic. De. La. Acel. Puznic. S-a. Construit. Orasul. Suceava
M. M.
Aici am fost botezat
A. V.
Prima mitropolie a Moldovei,
O. R.
Liniște
G. G.
Biserica frumoasa.
M. A.
(Tradus) Este considerată cea mai veche biserică din orașul Suceava.
„Sfântul Gheorghe” din Suceava, cunoscută și sub numele de Biserica Mirauți este o biserică ortodoxă construită în secolul al XIV-lea.
Asemănările tehnice și prezența cărămizilor vitrate (pe podea și a mormintelor antice din interiorul bisericii), aceleași cu cele găsite în Cetatea Sucevei, duc la concluzia că biserica a fost construită în timpul domniei lui Petru I Musat (1375-1391 ).
De atunci până în 1522 a fost biserica de încoronare a Moldovei, timp în care a fost și catedrala metropolitană.
Acest statut s-a pierdut după ce clădirea a fost jefuită, iar noua mănăstire Sfântul Ioan cel Nou a preluat acest rol.
O reconstrucție completă nu a avut loc încă 100 de ani, urmată de o renovare mai completă la sfârșitul secolului al XIX-lea.
Aceasta este momentul în care au fost pictate frescele actuale ale sfinților și scenelor din Biblie, în timp ce în podea se află un panou de sticlă care vă permite să priviți în criptă.
(Original)
It is considered to be the oldest church in the city of Suceava .
"St. George" in Suceava, also known as the Mirauti Church is an Orthodox church built in the XIV century.
The technical similarities and presence of glazed bricks (on the floor and ancient tombs inside the church), the same as those found in Citadel of Suceava, lead to the conclusion that the church was built during the reign of Petru I Musat (1375-1391).
From then up to 1522 it was the coronation church for Moldavia, during which time it was also the metropolitan cathedral.
That status was lost after when the building was sacked, and the newly completed St John the New Monastery took on the role.
A full reconstruction didn’t take place for another 100 years, followed by a more complete renovation at the end of the 19th century.
This is when the current frescoes of saints and bible scenes were painted, while in the floor is a glass panel that lets you peer into the crypt.
S. H.
(Tradus) Absolut minunat ! Tânărul care a explicat istoria bisericii și a picturilor sale a fost super. 10/10 recomandă să mergi acolo.
(Original)
Absolutely beautiful ! The young lad who explained the history of the church and its paintings was super nice. 10/10 would recommand going there.
C. A. G.
(Tradus) Aceasta este o bijuterie ascunsă cu adevărat aproape de cetate. Aici se află și cripta lui Petru Musat (în interiorul curții). Există, de asemenea, un mod unic de pictură interioară pe care îl are această curșă din secolul al XV-lea.
(Original)
This is a hidden jewel really close to the fortress. Here also lies Petru Musat's crypt (inside the curch). There is also a unique way of interior painting that this 15th century curch has.
O. S.
(Tradus) Biserica interesantă. Restaurată.
(Original)
Интересная церковь. Восстановлена.
A. V.
(Tradus) Bună biserică
(Original)
Гарна церква
И. В.
(Tradus) frumusețe
(Original)
Красота
A. L.
(Tradus) Loc de lux.
(Original)
Шикарное место.
G. A.
O. T.
A. M.
M. E.
C. G.
R. G.
T. C. L.
N. L.
C. D.
M. L.
M. C.