Opinii despre Şcoala Gimnazială Nr.12 „Miron Costin” Galați în Galați (Grădiniță)
Strada Alba Iulia 1-2, Galați 800281, România
Descriere
Vizualizați informațiile și opiniile despre Şcoala Gimnazială Nr.12 „Miron Costin” Galați, Grădiniță în Galați
Aici puteți vedea locația site-ului, orele, contactele, fotografiile și opiniile reale făcute de utilizatori.
Chiar dacă un site este puțin apreciat, nu înseamnă că oferă un serviciu prost sau că fac lucrurile greșit, trebuie să țineți cont de faptul că, în mod normal, oamenii postează comentarii numai atunci când sunt nemulțumiți de un serviciu
Hartă
Opinii despre Şcoala Gimnazială Nr.12 „Miron Costin” Galați
A. M.
Şcoala Gimnazială „Miron Costin” este amplasată în zona centrală a cartierului Aurel Vlaicu, fiind şi singura instituţie de acest gen la o populaţie de peste 20.000 de locuitori.
Unitatea şcolară a fost inaugurată în anul 1936, în acea perioadă cartierul fiind nou, ca rezultat al împroprietăririi veteranilor din primul război mondial. În perioada interbelică, trei dintre corpurile de clădire constituiau şcoli distincte: Şcoala de băieţi Miron Costin, Şcoala de fete Oltea Doamna (pe bulevardul Alba-Iulia, nr. 1 – 2) şi Şcoala Vintilă Brătianu (pe strada Tecuci). În anul 1995 celor trei corpuri de clădire li s–a adăugat unul nou, cu două etaje. Construirea noului corp de clădire a fost o necesitate datorită construirii unui număr impresionant de blocuri în acest cartier în perioada anterioară anului 1989. Majoritatea locuitorilor cartierului deserveau platforma Combinatului Siderurgic.
Cartierul Aurel Vlaicu s-a extins foarte mult în deceniu trecut, iar Şcoala Gimnazială “Miron Costin” a devenit cea mai mare unitate şcolară din judeţ şi una din cele mai mari din ţară, cu un efectiv de circa 3.000 de elevi. Datorită numărului redus de săli de clasă, conducerea şcolii a fost nevoită să recurgă la soluţii improvizate; timp de câţiva ani, 800 de elevi au fost nevoiţi să înveţe în camere de cămin transformate ad-hoc în săli de clasă, din căminele de elevi ale Grupului Şcolar Metalurgic şi Grupului Şcolar „Gheorghe Asachi”.
În ciuda acestor dificultăţi, Şcoala „Miron Costin” şi-a îmbunătăţit necontenit baza materială, conducerea şcolii fiind constant susţinută de comunitate. Prin ingeniozitatea profesorului Ilie Dumanovschi, pe atunci directorul şcolii, au fost amenajate laboratoare moderne de fizică – chimie şi de biologie. Cea mai importantă realizare a fost înfiinţarea primului laborator de informatică dintr-o şcoală generală, exclusiv prin donaţii şi sponsorizări, laborator care a fost ulterior conectat la Internet, tot cu sprijinul comunităţii locale. Toate sălile de clasă au fost dotate cu mobilier nou şi modern proiectat în şcoală, prin contribuţia financiară a Comitetului de părinţi şi la iniţiativa aceluiaşi profesor Ilie Dumanovschi, a cărui experienţă managerială de peste 18 ani a servit ca model viitorilor directori ai şcolii, prof. Marian Prada, prof. Viorica Moineagu şi directorilor adjuncţi prof. Ovidiu-Ionel Palade, prof. Nastasia Stancu, prof. Tudoriţa Ghinuială, Elena-Simona Dumitriu.
Şcoala „Miron Costin” are o organizare a spaţiului atipică, fiind construită din patru corpuri de clădire, unul dintre acestea situat pe strada Tecuci la nr. 160, la peste 800 de metri de sediu. În ciuda dificultăţilor generate de numărul foarte mare de elevi şi de spaţiul insuficient, Şcoala „Miron Costin” şi-a depăşit condiţia sa marginală de şcoală de cartier, devenind în ultimii 15 ani o unitate reprezentativă a învăţământului gălăţean.
C. R.
A fost ok . Ora de chimie era păstă medie . Faceam si experimente uitati si niste poze
m.
Stralucita ca ora de chimie.
P. P.
5 stele pentru domnul vivi
G. P. B.
stralucită ca orele de chimie
a. a.
Foarte bun
L. D.
(Tradus) Omg lol este foarte bun
(Original)
Omg lol is verygood
D. P.
(Tradus) Frm
(Original)
Frm
R. P.
C. C.
C. I.
N. D.
M. I. T.
L. S.
I. A.
A. I.
M. V.
C. S.
D. V.
M.
F. O.