Opinii despre Muzeul Brăilei (Doctor)
Descriere
Vizualizați informațiile și opiniile despre Muzeul Brăilei, Doctor în
Aici puteți vedea locația site-ului, orele, contactele, fotografiile și opiniile reale făcute de utilizatori.
Acest site are un rating bun pe site-ul nostru, cu sigurantă au grijă de clienții lor.
Hartă
Orar de Muzeul Brăilei
Luni
[Închis]
Marți
[Închis]
Miercuri
[10h – 18h]
Joi
[10h – 18h]
Vineri
[10h – 18h]
Sâmbătă
[10h – 18h]
Duminică
[10h – 18h]
Opinii despre Muzeul Brăilei
A.
Evoluţia Secţiei de Istorie se confundă cu cea a Muzeului Brăilei. Ca muzeu ştiinţific, şi-a constituit o colecţie de instrumente şi aparate destinate laboratoarelor de fizică, multe dintre acestea regăsindu-se în inventarul Colegiului Naţional „Nicolae Bălcescu”, întrucât, o vreme, pe lângă fostul liceu a funcţionat şi instituţia muzeală. În patrimoniul secţiei, din vechea zestre, se află doar două alcoolmetre.
În 1955, în urma unei convenţii existente între Bulgaria şi România, se deschidea, la Brăila, Muzeul Memorial „Hristo Botev” (mai târziu, la titulatură se adaugă „Istorie”), sediul ales fiind cel al fostului han Ceapâru, unde, spun documentele, poetul şi revoluţionarul bulgar a locuit în anul 1871. Sălile destinate acestui eveniment cuprindeau o expoziţie foto-documentară cu aspecte din viaţa şi activitatea lui Hristo Botev şi câteva piese de mobilier, achiziţionate din Brăila, pentru a crea atmosfera epocii. În parcul din faţa muzeului era instalată statuia lui Hristo Botev, operă a sculptorului bulgar Nicolov.
Câţiva ani mai târziu, în 1964, ca urmare a dorinţei de diversificare tematică a muzeului, cu scopul precizat de înfiinţare a unei secţii de ştiinţele naturii, este achiziţionată colecţia profesorului Ştefan Corciova care conţinea, printre altele, „preparate umede”, materiale didactice utilizate la orele de biologie. Însă, cea mai mare parte a colecţiei era alcătuită din curiozităţi pentru acele vremuri: etichete de produse alimentare şi cosmetice, filumenie, piese filatelice, utile doar ca obiect de studiu pentru că modul de păstrare şi de prezentare erau contrare normelor în domeniu – în loc de clasoare, bandă adezivă şi hârtie milimetrică. Colecţia mai cuprindea şi un număr important de bancnote româneşti şi europene, unele interesante, cum ar fi emisiunile de bilete ipotecare emise în România anului 1877, asignatele franceze sau bancnotele emise de Banca Austro-Ungară care au circulat în ţara noastră după 1 decembrie 1918.
În acelaşi an, după descoperirea epavei monitorului otoman Hevzi Rahman, scufundat pe canalul Măcin în timpul evenimentelor de la 1877, patrimoniul secţiei se îmbogăţeşte cu piese transferate de pe nava dezafectată – arme, instrumente de navigaţie, obiecte de uz gospodăresc.
În 1965, Brăila primea prin contractul de donaţie nr. 2288 din 16 iunie, semnat de Silvia Burghelea şi Adrian Bălcănescu, colecţia farmacistului Paul Bălcănescu. Pentru a respecta dorinţa testamentară a fratelui lor, donatorii impun clauza expunerii „în Muzeul de Istorie al oraşului Brăila, în aşa fel încât să formeze un tot armonios, ca o colecţie distinctă în cadrul muzeului, cu menţiunea înscrisă pe o placă „COLECŢIA PAUL BĂLCĂNESCU”.
Conform inventarului donaţiei, colecţia cuprinde obiecte din varii domenii, grupate, în mare, în cele de interes arheologic, istoric şi de artă. Probabil că din acest motiv, ulterior, colecţia a fost inventariată separat de cele trei secţii ale muzeului, Istoriei revenindu-i piesele de numismatică (monedă măruntă, românească şi străină, medalii comemorative străine), ceramică medievală şi modernă şi obiectele considerate prea modeste pentru secţia de artă: ceramică românească şi câteva faianţe, produse ale unor ateliere central-europene.
După 1975, în jurul acestui nucleu reprezentat de colecţiile Ştefan Corciova, Paul Bălcănescu şi momentul 1877, se începe o campanie sistematică de achiziţii pentru a compune o expoziţie permanentă, reprezentativă pentru istoria oraşului şi a judeţului Brăila, aria cercetării istorice extinzându-se spre domeniile economice şi sociale. Chiar dacă expoziţiile de bază organizate înainte de 1989 erau încorsetate de anumite cerinţe ideologice, sfera de interes a secţiei s-a lărgit, colecţiile au căpătat contur distinct, iar formula de expunere, inaugurată la 23 august 2001 şi revizuită în 2006, a fost rezultatul acestei orientări definite în cele trei decenii de activitate laborioasă.
R. v.
Puteti primi informații și vedea exponate datând din paleolitic până în secolul 20, muzeul fiind acum în locul unui fost hotel din 1800 unde a fost găzduit și Regele Carol I al Romaniei. Inclusiv puteti vizita secția de arte și galeria de arte unde se tin expoziții temporare. Va invităm cu drag pentru a afla cat mai multe date istorice despre orașul Braila și localitățile din județ!
V. H.
Muzeul, ca și orașul, un loc minunat să te rătăcești!
L. T.
Erau 2 femei la sfârșitul programului duminică. Nu au dat 4 lei restul și parcă doar o păreau pe Ana Aslan.
P. P.
Locas de cult cu deosebita importana istorica si culturala pentru Braila si Braileni.Locatia foarte avariata la Cutremurul din 4 Martie 1977, Inchis Partial mai bine de 5 ani Finalizarea restaurarii si consolidarii cladirii terminandu- se la sfarsitul Anilor " 80" . Muzeul are in patrimoniu foarte multe documente de valoare istorica inclysiv despre atestarea orasului Braila la inceputul anilor 1400Hi.. Felicitari celor care- l conduc si- ingrijesc,Salile si documentele aflate in patrimoniu in perfecta stare de curatenie si vizibilitate . Recomand Vizitatea Lui!
M. M.
Muzeul de artă are in colectia sa tablouri valoroase ce se merita a fi admirate. Deasemenea muzeul de etnografie este foarte interesant. Si partea din muzeu dedicată personalităților ar fi putut fi mai interesantă dacă doamna muzeograf ar fi scos vreo vorbă, dar nu s-a străduit prea mult fiind foarte plictisită.
L. V.
Va rog sa vizitati Muzeul Brailei ( Carol I ) este superb...In noaptea muzeelor am asistat la cel mai superb program muzical de cor.
E. M.
De câte ori am vrut să vizitez a fost închis. Stiu ca era zi liberă fiind 15 august dar puteau sa-si ia liber altădată. Cand in oraș vin grupuri de turiști dumneavoastră închideți. Asta e...nu avem ce face. Poate data viitoare va fi deschis
v. m.
Incursiune in etapele istorice ale Brailei si aportul grecilor la dezvoltarea municipiului
A. S.
Muzeul Brăilei este un edificiu important, cu trei secțiuni care se pot vizita. De asemenea, muzeul a fost reabilitat și modernizat recent, dispunând de standarde de echipare bune. Din păcate, unii curatori și ghizi nu se fac utili și nu sunt documentați, având un rol decorativ sau, cel mult, de a securiza exponatele (care nu au un număr impresionant).
G. G.
Nimic nou ,ar putea fii interesant pentru un neavizat niste vitrine de sticla!
N. B. R.
Mulțumesc pentru ajutorul acordat de muzeu.
J. G.
Merită vizitat !Muzeul ocupă o clădire - monument arhitectonic, construită în 1870, având destinații diverse de-a lungul timpului (restaurant-hotel, alte utilități publice). Imobilul a fost grav afectat de cutremurul din mai 1990 și a fost restaurat. Secția de arheologie expune colecțiile sale pe situri, modalitate ce oferă două avantaje: pe de o parte vizitatorul are în față toate vestigiile unei comunități și își poate face o imagine completă despre ocupațiile și modul de viață al acesteia; pe de altă parte, procesul de evoluție devine tot mai evident, întrucât se pot observa schimbările din toate domeniile, de la artefacte la viața spirituală. Se remarcă siturile de la Brăilița, Lișcoteanca, Grădiștea, Însurăței, Siliștea, unde evoluția istorică poate fi urmărită pe parcursul mai multor milenii. Pot fi admirate vase și reprezentări figurative din neolitic, piese de podoabă și prestigiu din epoca bronzului, inventarul mormântului de la Găvani, atelierul unui bijutier de la Grădiștea, vase de sticlă romane. Structura colecțiilor din Secția de istorie se prezintă astfel: carte veche și rară, românească și străină; manuscrise și documente, românești și străine; numismatică românească și străină (inele sigilare, matrici sigilare, monede și bancnote, medalii și plachete); decorații românești și străine (ordine și medalii); istorie militară (uniforme, arme albe și de foc): metrologie; orologerie; aparate de înregistrare și redare a sunetului; fotografii de epocă și clișee pe sticlă. Pe lângă secții de arheologie și istorie, muzeul mai are secții de artă (Casa Colecțiilor), etnografie și artă populară, științele naturii, memoriale.
M. M.
Istoria în prezent
I. P.
Muzeul Brăilei este un muzeu județean din Brăila, amplasat în Piața Traian nr. 3. Muzeul Brăilei a fost înființat în 1881, prin decretul regelui Carol I. Între 1955 - 1958 a funcționat în fostul Han Ceapâru, apoi a fost reorganizat, începând cu 1959, în actualul sediu. În 1968 s-a reorganizat expoziția permanentă a muzeului pe structura a două secții: de istorie și de artă. Aceasta a fost reamenajată în anul 1985, pentru a ilustra istoria județului în context național. Muzeul ocupă o clădire - monument arhitectonic, construită în 1870, având destinații diverse de-a lungul timpului (restaurant-hotel, alte utilități publice). Imobilul a fost grav afectat de cutremurul din mai 1990 și a fost restaurat. Secția de arheologie expune colecțiile sale pe situri, modalitate ce oferă două avantaje: pe de o parte vizitatorul are în față toate vestigiile unei comunități și își poate face o imagine completă despre ocupațiile și modul de viață al acesteia; pe de altă parte, procesul de evoluție devine tot mai evident, întrucât se pot observa schimbările din toate domeniile, de la artefacte la viața spirituală
A. N.
O experienta frumoasa care mi-a reamintit ce oras frumos si plin de istorie avem
A. S.
Am fost putin dezamagita. Stafful prezent a fost foarte amabil dar nu este permanent un ghid de serviciu! Nu au explicatii in nici o limba si sunt exponate fara descriptie! ??organizarea!
M. M.
Foarte frumos muzeul!
Un oras plin de istorie si frumos!!!!😊
M. Ş.
Este unul din putinele locuri de vizitat de importanta maxima din oras.
C. S.
exponatele sunt aproape aceleași ca în urmă cu 30 de ani. maniera de expunere este învechită. personalul este amabil.
N. C.
Mia plăcut. Expozițiile au fost interesante
_. k.
Am fost aici în excursie cu școala și fost super!
T. C.
Merita vizitat!Foarte frumos!
C. D.
Surprinzator, a fost excelent
Ghidul de la sectia de arta a fost foarte bun. O doamna deosebita.
V. V.
La sala mica este expozitie George Mosorescu
D. T.
Un obiectiv care merita vizitat.
S. I.
Clădire istorică
d. s.
Merită vizitat....
F. M.
Camere mari, și cu foarte multe lucruri de văzut. Personal profesionist și amabil!
M. M.
Foarte frumos
C. I.
Un muzeu spectaculos. Merită vizitat.
A. S.
Multe lucruri de vazut. Chiar daca este un oras mic, Braila are o istorie bogata!
G. O.
Sectiile muzeului se afla in cladiri impunatoare, personalul este foarte amabil, iar expozitiile te invata de fiecare data altceva. Foarte slab promovat.
V. P.
Cladiri istorice, artefacte interesante, tot ce vrei!
S. V.
Un loc frumos pentru cei care țin la istorie!
D. P.
Interesant.
C. M.
Foarte frumos si bine organizat
z. z.
Mica Europă, Brăila, pe scurt!
C. S. B.
Mergi și vizitează
s. c.
Esența Brăilei sau ...Brăila pe scurt!
A. S.
Profesionalism!
P. I.
Frumos
M. I.
Istoria Brăilei
S. C.
Super
R. U.
Interesant
F. C.
Excelenta organizarea și prestația personalului
В. С.
(Tradus) Minunat! Dar ... gol, totul este închis, nimic nu funcționează!
(Original)
Симпатично! Но... пусто, всё закрыто, ничего не работает!
N. N.
(Tradus) Ar putea fi mai bine. Dar, în general, ok. Nu muzeu britanic, dar cel puțin mult mai multă securitate. Mult mai mult. Deși mă întreb ce există pentru a proteja ... Istoria? Este deja spart. Știți toate simțurile acestui ...
(Original)
Could be better. But overall ok. Not British museum but at least much more security. Way much more. Although I wonder what is there to protect... History? Is broken already. You know all the senses of this...
K. G.
(Tradus) Un mic muzeu confortabil, cu artefacte interesante, unele dintre care nu sunt foarte necunoscute. Destul de frumos și este recomandat și celor care caută inspirație.
(Original)
A cosy little museum with interesting artefacts, some of which not very isual. Quite and nice, it is suggested also to those in search of inspiration.
N. V.
(Tradus) Loc frumos pentru a afla despre istoria orașului, dar nu prea multe lucruri de văzut. Exponatele sunt câteva.
(Original)
Beautiful place to learn about the city history yet not too many things to see. The exhibits are a few.
M. E.
(Tradus) 3 muzee într-una.
Foarte interesant.
Merită vizita.
(Original)
3 musei in uno.
Molto interessante.
Merita la visita.
D. N.
(Tradus) Foarte folositor
(Original)
Rất hữu ích
D. M.
(Tradus) Muzeu cu aspect frumos
(Original)
Good looking museum
T. J.
(Tradus) Muzeul bine întreținut
(Original)
Gepflegtes Museum
D.
(Tradus) Cel mai bun
(Original)
best
G. G.
(Tradus) Bine
(Original)
OK
N. G.
(Tradus) Bine
(Original)
Ok
N. N.
C. C.
N. C.
o. I.
m. t.
A. M. C.
B. R.
S. C.
I. C.
M. C.
M. C.
M. M.
g. c.