Opinii despre Moara de hartie (Coafor)
Moara de hartie
Strada Funieru nr. 278-280, Comana 087055, România
Descriere
Vizualizați informațiile și opiniile despre Moara de hartie, Coafor în
Aici puteți vedea locația site-ului, orele, contactele, fotografiile și opiniile reale făcute de utilizatori.
Acest site are un rating bun pe site-ul nostru, cu sigurantă au grijă de clienții lor.
Hartă
Opinii despre Moara de hartie
O. H.
În acest loc ajungi poate, întâmplător, dar revii mereu, cucerit de frumusețea și generozitatea ideii care i-a dat viață. Aici iți reamintești copilăria, cu toate visurile, mirările și curiozitățile ei. Aici primești răspunsuri, modele, iubire, atenție, instruire, într-un mod care seamănă cu joaca și povestea. Aici respiri aerul curat al Pădurii, Lacului, Luminii desăvârșite izvorâte din inimă. Aici înveți să devii și să re-devii OM!
S. P.
Ma asteptam sa fim anuntati ca este inchisa locatia. Pare interesanta de afara.
I. A. N.
O locație interesanta. Pot fi organizate excursii cu școala, sunt contra cost ateliere unde copiii învață să lucreze la războiul de țesut
C. C.
Un proiect facut se pare cu fonduri norvegiene. Oamenii sunt foarte primitori, copiii mai mărișori sunt interesați. La atelierul de păpuși din papură a fost o doamna localnică care s-a purtat foarte frumos cu micii vizitatori. Se poate plăti cu cardul, au un magazin de suveniruri și în curând și un mic restaurant
A. K.
Este un loc frumos, unde niște oameni cu idei creative au reușit sa reînvie un meșteșug uitat și mai mult decât atât sa salveze obiecte manufacturiere vechi de la topire. Biletul de intrare reprezinta o suma modica. Este adevărat, complexul nu este atât de bogat în exponate, cât în istoria obiectelor și valori sentimentale. Dacă iubiți literatura și meșteșugurile merita sa ii faceți o vizita!
F. R. L.
Un loc în care te simți acasă. Personalul foarte atent, amabil și dornic să iti împărtășească frumusețea locului. Atelierele sunt captivante și potrivite pentru oricine vrea să învețe cum să facă o coală de hârtie, o păpușă de paie, să învețe meșteșugul războiului de țesut și multe alte activități specifice locului. Am petrecut o zi frumoasă și captivantă în acest loc de poveste.
V. T.
Personal super amabil. Un muzeu în aer liber, o locație excelenta în special pentru copii.
G. R.
M-a cucerit atelierul de pictură cu lână. Îi mulțumesc din suflet doamnei pentru răbdare! Deși n-am pic de talent, cu ajutorul acestui om dedicat, deosebit, mi-a ieșit o lucrare de care sunt extrem de încântată.
G. C.
O experiență deosebita! Obiecte vechi , pe care fără străduința celor din acest loc n-ai avea posibilitatea să le vezi. Un loc interesant atât pentru mari, cat si pentru mici.
m. b.
Un loc frumos, în care meșteșuguri uitate sunt păstrate și prezentate celor care nu le cunosc, ori reamintite celor care le-au uitat.
A. A.
Recomand aceasta locatie , incarcata cu istorie in tipografie , producerea de hartie handmade . La sfarsitul turului se pot achizitiona suveniruri.
C. V.
Un loc aparte unde am fost impresionata sa cunosc oameni minunati si sa vad o multime de lucruri frumoase: de la ceramica lui Ciprian Ariciu si diversele ateliere mestesugaresti(ceramica, papurit, tesut, lemnarie, fierarie, etc) pana la atelierul-muzeu dedicat inceputurilor tiparului si cărții.
D. S.
O experiență placuta si interesanta!
Personalul este foarte pasionat de ceea ce face si au un comportament ireprosabil fata de vizitatori!
A. T.
Ca întotdeauna, o experiență frumoasă și deosebită!
C. P.
Ceva interesant și deosebit!!!
O. A.
Superb, oameni iubitori de frumos, tradiție, profesionalism. Poti să vizitezi și sa afli o sumedenie despre meșteșugurile vechi: olărit, fabricarea hârtiei, tipărire, arta torsului, războiuluo de țesut etc etc. Superba localizare, merită vizitat, cel puțin în perioadele în care se organizează workshopuri :)
p. l.
Oameni minunați și devotați care au realizat ceva cu totul special !
M. C.
Moara de hartie a fost o mare surpriza muzeistica ,foarte bine organizata si deosebit de bine pusa in valoare de catre Maria Magdalena ,care ,cu multa competenta si bucurie ne-a condus prin tot satul mestesugarilor. Felicitari organizatorilor si cu mai multa publicitate cred ca veti reusi sa invitati cit mai multi vizitatori . MARCELA VESELI Bucuresti.
V. G.
Frumos,interesant...
a. s.
Foarte frumos, din toate punctele de vedere!
A. C.
De vizitat cu copiii. Un loc minunat
M. M.
O inițiativă binevenită a unor oameni pasionați de conservarea și transmiterea către tineri a unor valori tradiționale românești precum folclorul și meșteșugurile din diferite zone ale țării.
Interesant este că, după vizitarea satului meșteșugăresc, prezentat cu multă pasiune de un ghid iubitor al valorilor autentice, micuții participă direct, prin grupe de lucru, sub îndrumarea unui meșter, la confecționarea diferitelor obiecte tradiționale.
Personal, am fost de 4 ori cu copilul, ultima dată chiar am și organizat o excursie cu toată clasa.
Având în vedere și alte aspecte, care merită a fi luate în calcul, vă asigurați de un week-end reușit: la cca. 45min de București, excursia la Moara de Hârtie poate fi completată cu vizita la mânăstirea Comana (ctitorie a domnitorului Vlad Țepeș), muzeul de istorie din incinta mănăstirii și parcul de distracții din Delta Neajlovului.
G. T.
Merita vizitat. Iar doama de acolo super draguta.
D. A.
La intrare în Comana, ne-a întâmpinat un indicator din lemn vechi pe care scria "Moara de Hartie". Esența lemnului vechi ne-a făcut să oprim și să urmăm acel indicator.
Ajunși la destinație, ne-au întâmpinat două fete cu personalități calde, vibrație în glas și privirea luminoasă că am ajuns în inima pasiunii lor (Moara de Hartie).
Ne-au condus pașii spre atelierele ce adăposteau utilajele vechi, ce au făcut ca literele să-și imprime forma pe hârtie.
Ne-am oprit la atelierul de făcut hartie.
Și Da, am amestecat hârtia veche, dizolvată în apă și presărată cu petale de trandafiri, am luat forma, am presat și Da, am dat viață unei noi hârtii!
P.S. Experiența la Moara De Hartie, a fost o experiență de sens și de esență!
F. I.
Moara de hartie este un loc binecuvântat de D-zeu .Toate lucrurile din acest loc sunt construite și realizate cu multa dragoste si cu mult suflet ...totul iti vorbește despre trecutul ,hărnicia și dibăcia bunicilor și stră...străbunilor nostri . Vazand acest loc, copiii zilelor noastre au ocazia să înteleagă operele lui Ion Creangă și ale altor scriitori români ... pot sa aprecieze munca destul de grea ,dar frumoasa a oamenilor...Sa cunoasca valoarea cărților...într-un cuvant sa cunoasca mirosul meseriilor .Despre Moara de hârtie as putea spune multe cuvinte frumoase ,dar nu trebuie neglijati oamenii cu suflet mare si cald care te întâmpină la intrare în această oază de liniște și cultură! Este cu adevărat un loc binecuvântat de D-zeu....cu oameni binecuvântati !
C. M.
Merita vizitata
K. I.
Super, foarte interesant!
E. B.
Foarte frumis, interesant pentru copiii, fascinati ca au reusit sa faca o foaie de hartie.... Placut, educativ!
p. p.
Un loc minunat, cu oameni minunati si dornici sa readuca la viata mestesuguri vechi. O experienta frumoasa si educativa pentru generatiile mai noi.
Recomand !
o.
Foarte frumos!!! Trebuie văzut mai ales de copii...
l. e.
Un loc minunat, cu oameni la fel de minunați și cu o dorință mare de a povesti despre acel loc.
E. R.
Am petrecut o zi superba in compania unor oameni minunati! Am fost intampinati cu multa caldura de catre reprezentantii locului care, cu zambetul pe buze si multa bunavointa, au facut ca aceasta experienta sa fie ca o intoarcere in timp... Este un loc inedit pe care il recomand atat pentru copii cat si pentru adulti! Felicitari organizatorilor!
R. B.
Un loc excelent pentru grupuri de copii. Am participat cu plăcere la atelierele de prelucrare e lemnului și de impletituri din papura. La o vizită nu recomand decât un atelier și vizitarea complexului. Nu stiu dacă ar rezista copiii la doua ateliere. Produsele muncii lor îi încântă. Gazdele sunt foarte primitoare. Sunt multe lucruri de făcut pentru a fi totul perfect, dar, în doar cativa ani, acești oameni au făcut CEVA din nimic. Toată lauda și admiratia pentru cei implicati!
l. g.
Moara de hârtie este un loc de poveste. O lume magică, unde mirosul de hârtie proaspătă îți îmbie simțurile și meșteșuguri vechi, de o frumusețe aparte, au prins din nou viață. Aș avea atâtea de spus, dar locul ăsta e atât de fain și chiar merită să îl descoperi singur, să-ți creezi propria poveste despre tărâmul acesta fermecat.
Dar trebuie să spun că am plecat de aici cu hârtie făcută de mâinile mele. Înfrumusețată cu petale de flori și cu zâmbete mele largi. Căci bucuria lucrului născut din propriile mâini poate fi cu greu egalată :)
Și mai spun că locul acesta este la aproape 30 kilometri de București și este încărcat cu bucurie și animat de oameni calzi și buni, care fac ca momentele petrecute aici să fie hrană pentru suflet. În secolul vitezei, la doi pași de haosul Capitalei, există acest loc în care tradiția și atmosfera de odinioară te teleportează într-o altă lume. Într-o lume care pune preț pe frumos, pe pasiune, pe perfecțiunea imperfecțiunii. Pe simplitate și pe liniște. La exterior, dar, mai ales, la interior.
Am simțit că energia de la Moara de hârtie m-a făcut efectiv să plutesc.
G. S.
O echipă extraordinară! Felicitări, Ion, felicitări Dana!
A. V.
Un loc cu adevărat superb. Recomand sa treceți pe aici cu cei mici, dar recomand sa treceți și doar pentru liniște și relaxare.
V. B.
Ghid ne-a fost o doamna dedicata meseriei care ne-a aratat cum se fabrica hartia prin reciclarea deseurilor dupa care ne-a introdus in lumea celorlalte mestesuguri fiecare din acestea avand propria casa. Un loc fascinant, mai ales ca am achizitionat si cateva obiecte din lut, si hartie facute de copii. E o lume de poveste pentru cei mici dar si pentru pensionari activi.
C. P.
Un loc care te atrage ca un magnet. Bun gust. Inedit. Un loc pe care fiecare dintre noi il putem sustine ca sa reziste!
s. I.
Un loc rupt din copilarie si pastrat viu.
J. M.
Moara de hârtie face parte pe lângă alte șapte meșteșuguri tradiționale din Satul meșteșugarilor din Comana. A fost conceputa ca un Atelier-muzeu menit sa aducă zâmbete si bucurie, sa reanvie, sa păstreze si sa transmită mai departe tradiții manufacturiere românești si universale. Nu numai prelucrarea hârtiei se poate vedea in satul mestesugarilor, ci si prelucrarea lemnului, a fierului, a stufului, a fructelor si legumelor, a plantelor medicinale, dar si olăritul, morăritul si țesutul la război, meșteșuguri adăugate relativ, recent. Atelierul-Muzeu a fost creat de oameni cu suflet, simțire si zâmbet cald. Privind si învățând oricare dintre meșteșuguri îți sunt transmise si tie aceste sentimente, facandu-te sa revii de fiecare data cu placere la Muzeul cu Suflet. Cea mai interesanta parte din Moara de hârtie este zețăria unde copiii zilelor noastre vad cum se aleg literele individual, cu mana, bucata cu bucata si rămân uimiți, cand li se spune ca așa se tipărea un ziar pana in Revoluție.
N. O. R.
A fost minunat recommd cu placere
A. N.
Later edit: Da....A fost o scăpare din partea mea să nu observ textul scris cu font gri deschis pe fundal alb al paginii a cărei marime de 100% acoperă doar 50% din browser. Recunosc că am fost distras de textul cu roşu foarte vizibil, care mă anunța că din 29 aprilie Ansamblul e deschis. Promit să-mi antrenez atenția distributivă şi să mă concentrez şi pe aspecte care, la prima vedere, nu par importante, altfel ar fi fost şi ele scrise cu roşu. Îmi reviziuiesc totuşi postarea atât pentru activitatea pe care o depuneți voluntar şi pe care sper că voi reuşi s-o văd personal, cât şi pentru amabilitatea dumneavoastră de a răspunde criticii aduse.
Postare inițială: Ocazional, din X motive, poți găsi un anunț la poartă prin care eşti anunțat că în ziua respectivă este închis. Acel anunț putea fi pus şi pe site pentru a fi vizibil. Nu toți avem FB.
G. S.
O traditie uitata si readusa la viata.
I. D.
Meșteșuguri vechi. Să nu uităm!
d. c.
Locul unde descoperi lucruri minunate ale civilizatiei
A. S.
Se deschide pentru vizite neprogramate abia pe 22.06
S. S.
Muzeu interesant al mestesugurilor traditionale , ateliere de produs hartie din pasta din hartie tocata la moara, olarit, tesut, impletit rogojini, papusi din papura, jucarii din lemn.
Un loc unde copiii pot vedea o tiparnita, masini de legat carti, si pot folosi un fus, razboi de tesut presuri sau rogojini.
Toate aceste ateliere sunt construite intr-un peisaj rural superb.
R. N.
Super OK din t.p.d.v ! Mergeti cu familia,copiii voi fii incantati ! :))
V. G.
Un loc superb. O comunitate curajoasă, cu avânt și hărnicie. Așa ar trebui sa arate mai multe locuri!
S. J.
Un loc superb, in care oricine se va relaxa inconjurat de istorie rurala. Un proiect realizat cu fonduri norvegiene. Deosebit ptr copii
F. M.
Este o locație foarte frumoasă și ai de vizitat multe lucruri și locuri.
M. S. p.
Moară de hartie(proprietar)va ador foarte mult deoarece pe data de 9.06.2017 am fost la voi cu doamna Gradinariu Daniela
D. D. B. M.
Un loc unic si pitoresc unde ai ce învăța!
M. T.
Mâini iscusite și oameni gospodari
I. C.
Super idee și foarte interesante activități.
D. D.
Călătorie in trecut in lumea hartiei si a tipăriturilor
B. -. M. A.
Tradiție și meserii
G.
Un loc minunat susținut de niște oameni extraordinari!
Merită vizitat împreună cu întreaga familie.
Se ajunge ușor acolo, sunt indicatoare speciale.
G. G.
Meșteșuguri din trecut pentru mileniul 3. O locație simplă și frumoasă. Oameni de-ai locului și tineri voluntari din ce în ce mai pricepuți. ;)
D. I. V.
O locație ft interesantă. Recomand o vizita ghidată, sâmbăta.
J. M.
Ai ce vedea
B. B.
Am petrecut impreuna cu cei mici o zi frumoasa si educativa
C. O.
Cam in câmp și fără verdeață. Mai au de lucrat la partea de prezentare comercială.
L. G.
Un loc ce te transpune în lumea vechilor meșteșuguri.
A. M.
Un loc unic şi educativ!
C. G.
Nu sunt conditii pt copii
I. P.
Atractie turistica perfecta pentru copii cu ateliere de creație
A. S.
Se ajunge ușor urmând indicațiile.
t. t.
Un muzeu viu!
S. T.
Foarte multa pasiune pentru educatia celor mici.
A. T.
Ghid superb cu informatii incantatoare . PUTE
R. C. A.
Era închis.
R. I.
Este extrem de frumoasa si interesanta
M.
☺ frumos
M. D. M.
Foarte interesant. Merită văzută.
C. V.
Frumos
V. S.
Minunat!
V. N.
Merită efortul de face o vizită.
V. M. A.
Minunat
C. V.
Interesant
L. U.
Interesant
C. C.
(Tradus) Este foarte interesant să vezi cum se reciclează hârtia și se transformă în hârtie nouă, cum se face țesutul și o mulțime de alte lucrări antice care notează au încetat să mai existe.
(Original)
It is very exciting to see how paper is recycled and made into new paper, how woven is made, and a lot of other ancient jobs that note ceased to exist.
M. F.
(Tradus) Oaspeții gazduiți, meseriașii buni și un atelier de muzeu unde puteți vedea instrumentele folosite pentru a face cărți și hârtie decenii în urmă
(Original)
Welcoming hosts, good craftsmen and a museum workshop where you can see the tools used to make books and paper decades ago
F. T.
(Tradus) Loc foarte frumos .... oameni foarte drăguți și pozitivi ..
(Original)
Very nice place.... very nice and positive people..
H. G.
(Tradus) Frumos muzeu cu meșteșuguri locale vechi. Personal foarte prietenos. Foarte recomandat.
(Original)
Leuk museum met oude locale ambachten. Zeer vriendelijk personeel. Echte aanrader.
I. H.
(Tradus) Afișează istoricul hârtiei și imprimarea. Există, de asemenea, case cu diferite meșteșuguri tradiționale. La magazinul de suveniruri, puteți cumpăra multe lucruri făcute aici pentru a ajuta la dezvoltarea locului.
(Original)
Показва историята на хартията и печатането. Също така има къщички с различни традиционни занаяти. В магазина за сувенири може да си купите много неща изработени тук и с които да подпомогнете развитието на мястото.
T. C.
(Tradus) Oameni buni, un loc plăcut pentru tineri care învață despre trecut. Aici puteți vedea cât de vechi de locuri de muncă au fost făcute de strămoșii noștri. Felicitări!
(Original)
Nice people, nice place for young people learning about the past. Here you can see how old jobs were done by our ancestors. Congratulations !
D. T.
(Tradus) Loc minunat, oameni foarte drăguți….
(Original)
Wonderful place, very nice people....
A. B.
(Tradus) Idee minunată pentru orice după-amiază, unică
(Original)
Great idea for any afternoon, unique
P. V.
(Tradus) Îmi place foarte mult acest loc
(Original)
I really like this place
V. F.
(Tradus) Un loc foarte bun trebuie să meargă lângă București. A luat clasa să o vadă.
(Original)
A really great must go place near Bucharest. Took class to see it.
f. c.
(Tradus) Grozav
(Original)
Nice
M. B.
(Tradus) Foarte frumos!
(Original)
Very nice!
A. V. B. K.
(Tradus) Un ghid foarte cald și amabil
(Original)
Very warm and kind guide
D. P.
(Tradus) O treabă bună în menținerea vieții meșteșugurilor vechi.
(Original)
Avery good job in keeping old crafts alive.
P. M.
(Tradus) Excepţional!
(Original)
Exceptional!
A. D.
(Tradus) Chiar merita! Il recomand cu drag!
(Original)
Chiar merita! Очень советую!
N. S.
(Tradus) Loc bun pentru cumpărături făcute manual
(Original)
Good place for hand made shopping
A. S.
(Tradus) Loc interesant!
(Original)
Interesting place!
T. M.
D. E.
D. D.
I. V.
M. S.
D. I.
I. U.
A. N.
R. B.
V. P.
L. G.