Opinii despre Teatrul Clasic Ioan Slavici în Arad (Cinema)
Bulevardul Revoluției 103, Arad, România
Descriere
Vizualizați informațiile și opiniile despre Teatrul Clasic Ioan Slavici, Cinema în Arad
Aici puteți vedea locația site-ului, orele, contactele, fotografiile și opiniile reale făcute de utilizatori.
Acest site are un rating bun pe site-ul nostru, cu sigurantă au grijă de clienții lor.
Hartă
Opinii despre Teatrul Clasic Ioan Slavici
R. R.
Un loc în care te poți simți ca și acasa.
I. V.
Un centru de cultura exceptional!!!
S. n.
Dar piesele se repetă prea des Dar este ok în general
C. P.
Super, super...
M. O.
Momente de neuitat am petrecut pe scena asta.
O atmosfera superba, de neuitat, un miros de tezaur si oameni pe masura.
Un adevarat palat!
Ș. C.
Teatrul asta este un labirint inimaginabil. Am avut ocazia sa-l explorez tot liceul. Parca ar fi palatul parlamentului. As organiza un tur prin teatrul din spatele cortinei pentru ca merita vizitat. Mai e si incarcat pana la refuz de istorie.
V. V.
Un teatru bine pus la punct!
L. B.
Minunat!
H. N.
Am vazut reprezentatii in Bucuresti ale trupei de la Ion Slavici si spectacole dintr-un festival studentesc organizat la Arad. Spectacole excelente in ambele cazuri.
N. N.
Realizată in 1874 in stil neoclasic, clădirea teatrului este o adevărată operă de artă .
D. I.
Clădire in renovare
R. S.
"Familia Ibsen" , foarte bună piesa!
V. P.
Începând cu spatiile,serviciile și personalul sant de buna calitate!
👍
A. I.
Din exterior arată genial, dar nici interiorul nu se lasă mai prejos. Cam din orice loc poți să observi scena fără probleme.
e. G.
Romania - China 1949- 2019
T. A.
Scufița verde este cea mai bună piesă vizionată în ultimul timp!!!
A. T.
Un edificiu construit între anii 1872-1874 în stil neoclasic.
Pe fațada principală, deasupra celor trei porți așezate sub trei arcade, se ridică șase pilaștri masivi cu capetele în stil corintic; ei susțin un triptic în formă de triunghi. În interior a fost așezat basorelief intitulat "Construirea socialismului", realizat din piatră artificială, cu o lungime de 19 metri, iar la centru o înălțime de 4 metri. A fost realizat de către sculptorii Valeriu Brudascu, Livia Cernenski și Emil Vitroel, aflați sub conducerea lui Ioan Tolan.
P. T.
Un edificiu impunator la prima vedere dar care din pacate a ramas in urma cu un secol. Cladirea in interior are mare nevoie de "actualuzari", lumina din sala, iluminarea treptelor lasa de dorit, purificarea aerului, toalete putine si neiluminate....
M. U.
Locul unde atunci când ești acolo intri într-o altă lume. O lume a culturii, a fanteziei, a umorului, a dramei, o lume a cunoașterii. Nu a fost dată să vin la teatru și să nu fie sala arhiplină. Pot zice că, cei care nu au trecut măcar pentru o dată într-un astfel de loc, nu știu ce au de pierdut. Cunosc multe situații în care biletele s-au vândut în primele două zile de la punerea lor în vânzare, așa că nu mai stați pe gânduri.
M. N. V.
💯
C. S.
Este foarte mare sala in interior , are invitati pt teatru si pt interpreti straini. Este cel mai bine vazut teatru din Arad , nu am poza in fata teatrului , o sa imi fac poza 😊😊😊😊👍👍👍
R. B.
Frumos, un monument arhitectural de excepție. Unul dintre puținele locații unde chiar se face cultură.
A. M.
Genial amplasat si piese de teatru foarte reusite si actori cunoscuți
D. G.
Teatrul prin insasi numele sau ne face sa ne gandim la frumos,cultura,liniste, un loc ce impune bun simt si respect fata de frumos,cultura si liniste toate in acelasi loc
A. F.
A fost un spectacol deosebit, cu casa închisă, doi actori experimentați și talentați (mi se pare nepotrivit să-i cataloghez "monstrii sacri" pentru că au interpretat atât de profesionist și de real ca și când s-ar fi petrecut ieri, oriunde la țară, ca și o discuție între rudele și vecinii mei). Marcel Iureș și George Mihăiță au "acaparat" atenția publicului cu "Pai... despre ce vorbim noi aici, domnule?" aproape 2 ore fără să-mi dau seama când au trecut. Felicitări atât actorilor cât și organizatorilor PENTRU alegerea inspirată.
L. I.
Arată fantastic pe exterior. Ar fi interesant sa poata fi vizitat si interio
C. C.
Cladirea face cinste orasului. Selectia pieselor...mai putin - in ultimii ani trivialitatea limbajului si sugestia sexualitatii sunt prezente aproape in orice piesa de teatru rarind spectatorii care considera TEATRUL ca fiind UN TEMPLU AL CULTURII
D. I.
O cladire frumoasa cu interior minunat si personal dragut
R.
Putin cam aglomerat pe timp de zi dar superb seara
O. P.
O clădire istorică fabuloasă, atât la exterior cat si la interior
G. M.
Deteriorat cade tencuiala culoarea e urata
N. B.
Teatrul este locul unde relaxarea este maximă! Incercati! Vedeti spectacole care va plac! Aveti de unde alege!
p. c.
E un teatru oricare numai actori diferă că te fac sa razi și a te simți bine
O. T.
Foarte bine!
c. b.
O seară de neuitat!
n. t.
Foarte frumos.
T. S.
Nefiind localnici ai Aradului ci doar in trecere, salutam viziunea Teatrului Slavici cu săptămâna comediei si nu in ultimul rand pretul foarte mic al biletului, dand accesibilitate tuturor, in special tinerilor. Felicitări
R. T.
Clădire în centrul Aradului, frumoasă, impunătoare...
S. G.
Lacas de cultura unde pasesc cu drag si respect. Pot evada din stresul cotidian urmarind jocul unor oameni minunati si dedicati. Pacat ca sala, ca si alte locuri care ar merita atentia autoritatilor, este degradata, uzata, imbatranita.
D. P.
O imagine ,cât o mie de cuvinte.
N. C.
Un loc bun pentru a descoperi istoria teatrului din Arad și de a vedea o mulțime de evenimente cultural-istorice
I. M.
Targ de job-uri foarte reusit. Angajatori importanti din zona de vest a Romaniei.
S. O.
Foarte frumos.
S. A.
Un loc de relaxare într-o seară de iarnă. Sala e mică, sonorizarea nu prea bună. Ar necesita o remobilare și o altă scenă.
A. S.
Bull o piesa bună.
Un spectacol forte reusit, cu o distribuție foarte buna
M. A. C.
A fost superb !!!
E. V. T.
Artă si istoria locală se întâlnesc aici!
R. H.
O atmosferă de poveste!
G. M.
Păcat ca nu se intervine in reparațiile Teatrului Arad. Clădire cu valoare istorică, unde doar exteriorul mai arată bine, sălile de teatru destul de degradate (in special sala mare, partea de scena).
L. A.
Ce pot să vă spun despre un teatru?! Merită să veniți. Au piese foarte frumoase. Mie îmi plac! 🤩
M. C.
Locatie veche dar placuta!
C. C.
Cam vechi teatrul.
E. A.
Un loc minunat!
S. L. S.
Acum ceva timp...m-am delectat vizionînd o frumoasă piesă de teatru...dar cladirea în sine este frumoasă prin arhitectura ei clasică...impunătoare... Pe drept cuvânt...poate fi considerată una dintre clădirile emblematice ale Aradului...
g. b.
Este foarte frumos si merita vizitat
O. M.
Un loc pentru suflet!
A. B.
Spectacole extraordinare, tehnicieni inimoși, profesioniști, oricând gata să îți sară în ajutor. Revin întotdeauna cu cea mai mare plăcere.
S. I.
Un teatru mare , un repertoriu extraordinar. O trupă minunata!...clădirea si facilitatile trebuie aduse în ziua de azi....si mai ales in viitor!
N. E.
Nu găsești o parcare,orașul ii prea mic.
S. K.
Momente de liniste
P. A.
Iubitori de cultura apreciaza edificiul dar mai ales spectacolele susținute aici.
E. K.
Teatrul e cam mic dar frumos.
N. C.
Am fost la un spectacol de dans al copiilor , diferite vârste , de la diferite școli și cluburi de dans, balet . Părinții, bunicii, au fost prezenți cu bilet de intrare 13 lei indiferent de loc. Nemulțumirea mea e că am primit loc la etajul 3 la același preț , de unde nu se vede decât ceafa tuturor !
Sfat : nu etajul 3 !!!
D. G.
Un teatru foarte frumos, pacat ca sala a ramas putin cam neingrijita. Ar trebui sa se ocupe mai mult de ea. Noi am folosit sala pentru o conferinta, dar potentialul ar fi enorm daca s-ar renova putin
R. M.
Un loc frumos, sala mare si o scena decenta.
M. H.
Spectacol de opera de calitate, pacat ca sala e prea mica( a fost amputata in urma incendiului din 1956 de la aprox 1000 locuri la 400 ) pentru nevoile Aradului. Necesita renovari ample si dotare cu aer conditionat performant.
G. M.
O institutie de cultura deosebit de frumoasa in Arad!
l. l.
Teatru clasic
A.
Prima clădire cu destinaţia: teatru permanent, a fost ridicată în 1816-1817 în stil baroc din iniţiativa şi pe cheltuiala comerciantul Iacob Hirschl, de origine vieneză. Construcţia este unicat în ţară prin podul de frânghie. La început au jucau asociaţii teatrale nemţeşti şi maghiare. Pe scena acestui teatru a urcat şi personajul legendar al teatrului maghiar Déryné Széppataki Róza (1793-1872). Din păcate placa de marmură care amintea de perioada glorioasă a acestei clădiri a dispărut. Din 1874 teatrul vechi a devenit depozitul teatrului nou, iar din 1907 aici s-a deschis cinematograful Urania, care a funcţionat până în anul 1967. Clădirea declarată monument nu a fost restaurată încă. În anul 1868, conducerea oraşului a hotărât construirea primăriei şi teatrului. Astfel, în anul 1872 a fost începută şi în anul 1874 terminată clădirea neoclasică cu trei nivele a teatrului. Sala mare avea o capacitate de 1200 de locuri. La deschiderea festivă a fost prezent împăratul Franz Jozef al Austro-Ungariei. După 7 ani un incendiu a distrus clădirea. Reconstruirea a fost efectuată de Halmay Andor. Sala Mare actuală are 562 de locuri. În 1945 a fost înfiinţată secţia română. Aici au avut loc numeroase manifestări ale teatrului local şi ale unor trupe din ţară şi străinătate. În perioada interbelică, în partea din faţă a clădirii a funcţionat restaurantul Palace, îndrăgit de arădeni. În anul 1948, s-a constituit Teatrul de Stat. În 1949 s-a desfiinţată secţia maghiară. În anul 1959, după un nou incendiu, clădirea a fost refăcută în întregime. Frontonul de pe faţada principală a fost decorat cu un basorelief. În 1967, în interiorul teatrului, a fost amenajată o mică sală de spectacole, cunoscută de toţi arădenii, sub numele de sala "Studio".
Coordonate GPS:
46.17145 N, 21.31539 E
D. S.
Monument de cultura.
A. F.
Clădirea este superbă, un loc plin de istorie, vă îndemn să mergeți la teatru.
A. H.
Constructie foarte frumoasa, masiva. Are o pozitie unica in raport cu centrul Municipiului Arad.
Are un iluminat arhitectural foarte vechi, poate unul din primele din oras.
Fiecare fatada are un fronton triunghiular cu bazoreliefe. Cladirea este plina de detalii.
D. C.
Un loc în care este prezenta cultura, actorii sunt talentați, spectacole de calitate
F. A.
O evadare din cotidian, la cât mai multe spectacole!
O. I.
Minunat Tale, Ianke și Cadar. Actorii au fost excepționali și piesa m-a transpus în interbelic. Teatrul pare in stare înaintată de degradare. Pe fondul construcției de calitate au fost montate, de către Dorel , cabluri electrice care impungna până și pe cel mai decăzut arhitect.
A. S.
Frumosa Cladire
R. B.
Plasat în centrul orașului o locație care merita vizitata
D. M.
Un loc bun pentru spectacole !
A. A. C.
Un loc minunat
D. B.
Se poate și mai bine...
K. F.
Un singur cuvânt: MINUNAT.
D. T.
Un loc unde te simti minunat !
C. O.
toti ar trebui să trecem pe aici din cand in cand
d. c.
Ideal pt spectacole.
R. C.
Eu merg deobicei la acest teatru. Este destul de bun si merita 4 stele
T. B.
O clasire istorica situata in zona centrala, alaturi de catedrala romano-catolica
O. G.
E teatru
E. C.
Spectacole de tote genurile!!! Superb!!
B. M. B.
Un loc superb de cultura pentru cunoscători.
M. I.
În acest loc se fac tot felul de spectacole si piese de teatru. Este un loc bun si pentru copii si pentru adulți dar si pentru oameni mai in varsta.
C. c.
Am participat la un concurs de dans/muzica. Sala este drăguță si bine întreținută, băile ok.
V. G.
O locație care nu trebuie ratată pentru ceea ce se întâmplă în ea- Artă la superlativ!
E. A.
ESTE UN TEATRU VECHI DAR INCA FOARTE FRUMOS
M. S.
Cu siguranta cea mai culturala locatie a orasului Arad, arata foarte frumos si imi plac piesele care sunt jucate aici. Un loc recomandabil ☺
R. F.
O experienta placuta
P. S.
Cladirea a fost ridicata in anul 1874 si este asezata in centrul orasului, la 5 minute de mers de primarie. Interiorul din pacate este la nivelul anilor '60 necesitand o renovare totala.
Totusi eu dau 5 stele echipei de actori care realizeaza spectacole memorabile.
D. I.
Recomand
S. F.
Frumos👌👍
A. C.
O simfonie de culori.
F. S. B.
Aseară am vizionat un spectacol de zile mari cu Nicu Alifantis,mulțumesc organizatorilor!
P. O.
Totul despre teatru.Arhitectura impresionantă, confort.
A. G.
O clădire superbă și un obiectiv cultural important al Aradului.