Opinii despre Universitatea "Dunărea de Jos" din Galați (Avocat)
Universitatea "Dunărea de Jos" din Galați
Strada Domnească 47, Galați, România
Descriere
Vizualizați informațiile și opiniile despre Universitatea "Dunărea de Jos" din Galați, Avocat în
Aici puteți vedea locația site-ului, orele, contactele, fotografiile și opiniile reale făcute de utilizatori.
Acest site are un rating bun pe site-ul nostru, cu sigurantă au grijă de clienții lor.
Hartă
Orar de Universitatea "Dunărea de Jos" din Galați
Luni
[08h – 16h:30h]
Marți
[08h – 16h:30h]
Miercuri
[08h – 16h:30h]
Joi
[08h – 16h:30h]
Vineri
[08h – 14h]
Sâmbătă
[Închis]
Duminică
[Închis]
Opinii despre Universitatea "Dunărea de Jos" din Galați
A. M.
În toamna anului 1948, la Galați s-a înființat Facultatea de Îmbunătățiri Funciare - prima din țară cu acest profil. În anii 1951, 1955 si 1959 s-au creat noi facultăți constituite în Institutele Agronomic, Politehnic și Pedagogic.
Galațiul a pregătit cadre inginerești pentru șase domenii de interes național - unice pâna în 1990 în învățământul universitar românesc: Îmbunătățiri Funciare, Măsurători Terestre, Construcții și Transporturi Navale, Industrii Alimentare, Piscicultură și Tehnică Piscicolă, Frigotehnie, planurile de învățământ, cursurile și materialele de referință fiind în întregime concepute de corpul profesoral de aici.
Prin Decretul Consiliului de Stat al RSR nr. 105 /20.03.1974, Institutele Pedagogic și Politehnic au fost unificate în cadrul Universității din Galați, redenumită în 1991 Universitatea "Dunărea de Jos".
Astăzi Universitatea "Dunărea de Jos" funcționează cu 15 facultăți scolarizând aprox. 14.000 studenți în 46 domenii la formele de învățământ de licență la zi, la distanță și cu frecvență redusă.
Universitatea organizează studii postuniversitare de masterat cu durata de 1-2 ani pentru absolvenții studiilor universitare de lungă durată și studii universitare de masterat cu durată de 2 ani pentru absolvenții ciclului I de studii universitare de licență, conform Legii nr. 288 / 2004, precum ți pentru cei ai studiilor universitare de lungă durată, conform Legii nr. 84/1995.
În universitate exista zece școli doctorale în care se pregătesc aproximativ 500 doctoranzi sub îndrumarea a 75 de conducatori științifici de doctorat.
Actul de naștere al monumentalei clădiri a Universității "Dunărea de Jos" din Galați a fost semnat în 12 aprilie 1912, la inițiativa ministrului de justiție GM Cantacuzino, membru al guvernului prezidat de Titu Maiorescu.
Inițial, cladirea a avut o cu totul alta destinație, respectiv aceea de Palat de Justiție, care îngloba Curtea de Apel, Tribunalul și Curtea de Jurați. Contractul a fost atribuit arhitectilor Grigore Cerchez și Anton Vârnav, iar lucrările au început în anul 1912, dar au fost întrerupte în toamna anului 1914, din cauza izbucnirii primului război mondial.
Construcția, ridicată pe locul unde a fost "Hotelul de Moldavia" (dărâmat în primavara anului 1895), trebuia terminată la 1 decembrie 1920, dar lucrările au durat pâna în 1923.
L. S.
Super save măsuri de protecție contra Covid,mănuși unică folosință,dezinfectant de la intrare și pe fiecare ușa acces,săpun lichid toaletă,gsrdianul a luat temperatura la intrarea principală in Universitatea Dunarea dd jis Galați intrarea din Domnească
L. B.
Un Brad de nota 10
M. M.
O clasite impresionanta, clasica, un adevarat monumant de arhitectura
G. G.
Spiritul românesc e dominant pe aici???
A. L.
Se păstrează regulile,se poartă mască
S. I.
Monument de arhitectură, impozant, impresionant!
F. S.
Superbă această clădire, în care acum se află Universitatea Dunărea de Jos! Păcat, însă, că i-a fost deturnată destinația inițială, anume aceea de Palat de Justiție! I se potrivea de o mie de ori mai bine!
L. S.
O universitate de top
M. Ş.
Pentru aceasta zona din tara este 0.K.
c. v.
Destul de ok ca universitate de stat
T. T.
Cine are bani își ia diploma lejer cine nu are de unde da bani nu o să-ți vezi diploma in mână niciodată
C. T.
Nu se mai tin, din pacate, cursuri in aceasta cladire.Eu aici am invatat si am amintiri foarte placute. Ar trebui oricum renovata.
M. D.
UNIVERSITATEA GALATI
Situat în centrul Galaţilor, fostul Palat al Justiţiei, astăzi sediul Universităţii, ocupă în vechiul peisaj arhitectural al municipiului locul cel mai de seamă, datorita monumentalitaţii sale. Acest edificiu este opera arhitecţilor Grigore Cerchez şi Vîrnav. A fost construit între anii 1911-1913.
Grigore Cerchez (sau Cherchez, Cerkez) (n. 5 octombrie 1850 - d. 1927) a fost un inginer civil, profesor şi arhitect român. A fost unul dintre adepţii şi susţinătorii curentului de afirmare a specificului naţional românesc în arhitectură. A urmat cursurile de la École Centrale des Arts et Manufactures de la Paris iar în perioada 1876-1879 a ocupat la Bucureşti funcţia de Inginer Şef al oraşului.
Opere importante
O aripă a Palatului Cotroceni (Marele Salon de Recepţie, reamenajat între 1925 - 1926)
Banca Naţională a României, Filiala Brăila (1886)
Palatul Institutului de Arhitectură "Ion Mincu", Bucureşti (1912 - 1927)
A participat la proiectarea palatului Academiei de Studii Economice
Bursa din Bucureşti
Sediul Uniunii Artiştilor Plastici (în stil gotic)- in prezent cladirea nu mai exista fiind daramata dupa cutremurul din 1977 care o afectase partial
Modernizarea şi canalizarea Dâmboviţei (1880)
Casa Manu de pe Aleea Alexandru (1915)
Casa Dissescu de pe Calea Victoriei (1910-1912)
Faţada Muzeului Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa” (1904-1908)
Alte lucrări din Bucureşti
Teatrul Comedia de pe Calea Victoriei, actualmente Teatrul Odeon (1911)
Casa Dr Herescu - B-dul Dacia (1911-1913)
Casa Niculescu - Dorobanţu - Str G. Manu (este vorba despre casa care există şi astăzi, casa lui Ilie Niculescu - Dorobanţu, soţul Tatianei Brătianu, fata lui Ionel I.C. Brătianu)
Casa Constantin Niculescu - Dorobanţu / (casa construită pentru fratele lui Ilie Niculescu-Dorobanţu se află tot pe Str G. Manu chiar la intersecţie cu B-dul Lascăr Catargiu dar în prezent nu mai există fiind bombardată în 1944)
Casa Candiano-Popescu / Palatul Voievodal al Regelui Mihai - Şoseaua Kiseleff (actualmente sediul Băncii ING) 1910
Casa Lahovary / Str Orlando - casa a fost proiectată pentru Emil Lahovary si soţia sa Elena Niculescu Dorobanţu (1906-1919)
Biserica Bucur - efectuează lucrări de restaurare în 1909
Biserica cu Sibile - biserica ajunsese o ruină în 1912 iar arhitectull realizează planurile de refacere ale bisericii în 1913
Scarlat Vârnav a fost un inginer român, specializat în administraţie publică (n. 22 septembrie 1851, Iaşi - d. 23 octombrie 1919, Constanţa
Studii: Studii de inginerie la Paris
Activitate socio-profesională: director al Şcoalei de Poduri şi Şosele, 1880 director al Regiei Monopolurilor de Stat, 1894
A fost prefect al judeţului Constanţa în perioada 1902- 1904 şi 1907- 1909. S-a ocupat de construirea a 42 de biserici, 117 şcoli şi a două spitale, a câteva zeci de primării în judeţul Constanţa.
Opera a arhitectilor Grigore Cerchez si Anton Varnav, a fost construit intre anii 1911 si 1913, destinatia sa fiind aceea de Palat al justitiei.
Prin retragerea fatadei si incadrarea acesteia cu doua aripi dispuse flancant s-a creat un spatiu intim de piateta de unde sunt puse in valoare calitatile arhitectonice ale constructiei.
Exteriorul palatului este incarcat cu forme opulente si ferestre largi, cele superioare avand arcuri in plin cintru. Nivelul inferior este un demisol care, la exterior, se detaseaza prin masivitatea volumelor, a unei ornamentatii florale mai bogate, avand functia de soclu, pe care se ridica cele doua nivele.
Ornamentele de la ferestre si fatada formata din coloane care sustin arcuri trilobate alungite ne sugereaza viguroasele traditii din arhitectura medievala a Tarii Romanesti.
In interior , paralel cu fatada, se afla sala pasilor pierduti, acoperita cu o bolta en berceau, bogat ornamentata cu stucatura.
D. P.
Cursuri bune
S. D.
Universitate mediocra
E. B.
Educatie. Cercetare. Inovare.
M. N.
(Tradus) Clădire frumoasă. Nu m-am săturat niciodată să o privesc!
(Original)
Preciosidad de edificio.No me cansaba de mirarlo!
E. P.
(Tradus) Am studiat acolo! Am făcut o alegere minunată! Iubesc!
(Original)
I studied there! I made a great choice! Love it!
S. R.
(Tradus) Cel mai bun din oraș!
(Original)
The best in town!
C. C. I.
(Tradus) Frumoasă clădire arhitecturală, frumoasă pentru evenimente culturale.
(Original)
Beautiful architectural building, nice for cultural events.
B. D.
(Tradus) Cel mai bun univ
(Original)
Best univ
G. M.
(Tradus) Cea mai bună universitate din România
(Original)
Best University from Romania
C. S.
(Tradus) Minunat
(Original)
Awesome
F. V.
(Tradus) Bun!
(Original)
Good!
B. B.
(Tradus) Super.
(Original)
Super .
G. D.
(Tradus) Universitatea mea minunată!
(Original)
My lovely university !
i. c.
i.
A. B.
P. C.
I. S.
C. S.
E. H.
S. A.
A. G.
N. S.
A. C.
d. e.
T. S.