Opinii despre Primăria Craiova - corp administrativ (Fostul Hotel Pallace din Craiova) în Craiova (Arhitect)
Calea Unirii 17, Craiova, România
Descriere
Vizualizați informațiile și opiniile despre Primăria Craiova - corp administrativ (Fostul Hotel Pallace din Craiova), Arhitect în Craiova
Aici puteți vedea locația site-ului, orele, contactele, fotografiile și opiniile reale făcute de utilizatori.
Acest site are un rating bun pe site-ul nostru, cu sigurantă au grijă de clienții lor.
Hartă
Opinii despre Primăria Craiova - corp administrativ (Fostul Hotel Pallace din Craiova)
T. P.
O clădire in care își desfășoară activitatea direcții ale Primăriei Craiova și care încet încet se degradează.
Fostul Hotel Palace este o clădire de patrimoniu din centrul municipiului Craiova, construită la începutul secolului al XX-lea după planurile arhitectului Otto Hesselmann. Edificiul, care a găzduit de-a lungul timpului Oficiul Național de Turism, CEC sau Banca Comercială Română, este în prezent pavilion administrativ al Primăriei Municipiului Craiova.
În primele decenii ale secolului al XX-lea, în zona centrală a orașului Craiova s-au demolat cvartale întregi de case pentru a face spațiu viitoarelor clădiri monumentale ce împânzesc astăzi zona, precum fostul Hotel Palace, Palatul Administrativ – azi sediul Prefecturii și Consiliului Județean Dolj, Palatul Banca Comerțului – azi sediul Primăriei Municipiului Craiova, blocul Casa Albă, Palatul Jean Mihail sau Palatul Ramuri.
Conform datelor de arhivă existente, edificiul fostului Hotel Palace a fost construit după planurile arhitectului Otto Hesselmann-Carada (1880-1946), inginer-arhitect al Craiovei (1907-1910) și inginer șef al Primăriei Craiova din 1914. Adept al stilului românesc, Hesselman a îmbinat în planurile fostului Hotel Palace elementele arhitecturale și decorative cu cele de nuanță barocă. Clădirea a avut de la bun început dublă destinație de bancă și hotel, care au funcționat independent, având fluxuri de circulație separate.
Pentru a îndeplini utilitatea de hotel, clădirea a fost concepută în maniera specifică pentru majoritatea hotelurilor de început de secol XX din București (ex: Casa Capșa, Hotel Athenée Palace, fostul Hotel Național). Ca și în cazul acestora, hotelul Palace a fost construit pe o parcelă de colț, cu două fațade principale și intrări și apartamente situate chiar pe colțul clădirii. În aceste apartamente de la la etajele doi, trei și mansardă erau cazați clienții hotelului Palace.
În februarie 1904 era fondată la Craiova Banca Olteniei, societate anonimă pe acțiuni. Încă de la înființare, banca avea două sedii în oraș – unul în str. Unirii nr. 23, destinat funcționarilor, și un sediu în str. Cuza Vodă nr. 1 (actualul Palace). Parterul și etajul întâi al clădirii Palace au fost amenajate cu un hol interior mare și multe ghișee pentru a servi ca sediu de bancă. Activitatea băncii a fost întreruptă de declanșarea Primului Război Mondial. La 30 mai 1948 banca a intrat în stare de inactivitate, iar în 1949 în stare de lichidare.
În anul 2004, în clădirea fostului Hotel Palace s-au mutat birourile Primăriei Craiova, care a preluat-o gratuit de la Direcția Generală a Finanțelor Publice (DGFP) Dolj, prin semnarea unui protocol cu Ministerul Finanțelor Publice, care era titularul de contract.
În anul 2014, municipalitatea și-a exprimat dorința de a renova integral clădirea. Lucrările, estimate la 5 milioane de euro, nu au demarat până în prezent.
F. S.
Fost hotel. Frumos a fost.
1. a.
(Tradus) Palace Hotel (1900-1905)
Holul este monumental, având un atrium foarte înalt (pe care îl puteți intra în orele de lucru).
Atriul central este uimitor, organizând frumos clădirea colțului. Acoperișul este minunat și structura este vizibilă în birourile construite acolo.
(Original)
Palace Hotel (1900-1905)
The lobby is monumental having a very tall atrium (which you can enter during work hours).
The central atrium is astonishing, organising the corner building beautifuly. The roof is wonderful too, the structure is visible in the offices built there.
L.