Opinii despre Mănăstirea Vodița în Ilovița (Agenție de turism)
Descriere
Vizualizați informațiile și opiniile despre Mănăstirea Vodița, Agenție de turism în Ilovița
Aici puteți vedea locația site-ului, orele, contactele, fotografiile și opiniile reale făcute de utilizatori.
Acest site are un rating bun pe site-ul nostru, cu sigurantă au grijă de clienții lor.
Hartă
Opinii despre Mănăstirea Vodița
Calm.Liniste.Pacea parca coboara din cer...
Foarte frumoasa locația, zona foarte linistita, peisaj superb, de citit istoria acestei mănăstiri pentru că merită știută.
E o mănăstire minunata ,merita vizitata ,slujba e foarte buna
Liniște și relaxare față de tot zgomotul din exterior, se simte duhul lui Dumnezeu
Foarte aproape de un Drum European şi totuşi atât de multă pace...
Un loc ce merită vizitat. Aer curat de munte și peisaj ce arată că localnicii sunt foarte muncitori și gospodari. Biserica este micuța, dar într-o condiție foarte bună.
Fix langa biserica noua, exista ruinele celei vechi care a fost construită în anii 1300.
Drumul până acolo este puțin îngust, dar asfaltat. Recomand 😄⛪
Un loc plăcut. Drumul de acces nu este întreținut si este îngust. Trist că am găsit mănăstirea închisă. La intrare pe drumul îngust în dreapta cum vi dinspre Dr. Tr. Severin, te întâmpină o cruce mare cu Iisus Hristos, semn ca in apropiere se află un loc monahal.
E un loc sfânt acolo schimb am simțit foarte bine
Lipsă totală de interes din partea autorităților față de această fostă biserică care pare a fi cea mai veche din Țara Românească.
Manastirea este lângă Orșova.Am fost surprinsă de frumusețea ei.Cu mare drag o să revin în acest loc
Acces ușor din șoseaua națională,dar drumul spre mănăstire este plin de gropi și foarte îngust.Eu am avut noroc sa nu mă intersectez cu nimeni.Locul este frumos și prea puțin pus în valoare! Compensează biserica din lemn,pacea și liniștea locului , istoria care răzbate din zidurile vechii biserici!
Foarte frumoasa mănăstirea
Daca ajungi pe clisura dunării, merita sa treci si pe la mănăstirea Vodita.
Situata intr un loc de vis,biserica de lemn,se respira istoria...
Dar administrarea lasa de dorit,un ras de toaleta unisex,4 scanduri mai bine zis,departe si insuficienta pentru zecile de masini ce coincid la sarbatori
O oază de liniste și încărcare sufletească!
Simpla , înconjurată de natura, liniste, pace.Daca ajungeti in zonă merita sa faceți un popas.
O mănăstire micuta dar atrăgătoare
Este foarte îngrijită !
Esti in bratele lui Dumnezeu...
Frumos intim liniștit istorie
Un loc minunat ce merită vizitat!
Mănăstirea Vodita a fost vitregita de schimbările politice care au avut loc de-a lungul timpului. Drumul de acces mi se pare îngust. Puteți vedea aici atât un peisaj superb, cu munții imenși, dar și biserica și vechile ruine. De aici am luat o apa de izvor foarte bună și rece-noi am vizitat-o vara.

O minunatie in natura.
Nota 10
Cea mai veche ctitorie din Țara Românească...
Mănăstirea Vodița este un așezământ monahal din județul Mehedinți aflat pe malul râului cu același nume, la doar un kilometru distanță de vărsarea acestuia în apele Dunării și poartă hramurile ”Nașterea Maicii Domnului” și ”Sf. Antonie cel Mare”. Situat la 17 kilometri vest de Drobeta-Turnu Severin și opt kilometri est de orașul Orșova, așezământul este considerat a fi cea mai veche ctitorie voievodală de pe teritoriul țării, atestată documentar și administrată autonom după regulile Bisericii Ortodoxe Române, stabilite în canoane de Sfântul Vasile cel Mare. Mănăstirea a fost întemeiată în secolul al XIV-lea (între anii 1370-1372) de către Sfântul Nicodim de la Tismana, pe cheltuiala lui Vladislav I (domn al Țării Românești între 1364-1377), fiul lui Nicolae Alexandru și al Klárei Dobokay. Pentru un timp, mănăstirea Vodița a funcționat ca metoc al Mănăstirii Tismana. În anul 1524, odată cu cotropirea cetății Severinului de catre armatele turcești, toate moșiile Vodiței au fost confiscate. Refacută în anul 1500 de către Radu cel Mare (domn al Țării Românești între 1495 și 1508), aceasta va fi distrusă aproape în totalitate de turci, la sfârșitul secolului al XVII-lea. Reconstrucția Mănăstirii Vodița a început în anul 1991, urmând ca 10 ani mai târziu, pe 29 iulie 2001, aceasta să fie sfințită de către Înalt Preasfințitul Teofan, Mitropolitul Olteniei. Ruinele vechii mănăstiri se află pe lista monumentelor istorice ale României.
Superb.
Liniște, natură, credință
Amplasată într-un peisaj de vis.Biserica din lemn, mica.

Relaxare
Liniște, peisaj frumos.
Primul lăcaș de cult atestat la noi înființat de acelasi preot care a pus bazele Mănăstirii Tismana si altele. Trebuie vazut, mai ales ruinele de piatră unde a pus piatra de temelie a primului lăcaș de cult al nostru.

Zona linistita
Vechi si nou .frumos.
Peisajul
E un loc mai pustiu și nu se poate ajunge prea des fără mașină proprie. Ce mi-a plăcut mult au fost mulțimea de stupi pe lângă altele.
Un lăcaș deosebit de frumos. Merita sa popsiti pt a l vedea. În plus, zona este superba, cu Dunarea
Deosebită
Construcție din lemn foarte frumoasă așezată într-o mică depresiune un ținut de basm,parcare foarte mare
Este intr-o zonă foarte frumoasă și ruinele bisericii vechi te impresionează prin felul în care mai stau în picioare
Frumos
Asezata intr-o veche vatra monahala prima ctitorie a Sfantului Nicodim de la Tismana
e bine de stiut ca e cea mai veche m-tire din tara noastra
Este in prag de munte în mal de Dunăre.
Dacă ajungeți la Orșova, nu o ratați!
Foarte frumos la mănăstire
Un loc plin de har divin - prima mănăstire din România...
O mănăstire primitoare și plină de istorie
Loc liniștit! E bine să cereți informații suplimentare de la oamenii bisericii noi! Drum accesibil și spațiu de parcare generos fără costuri!
Un loc cu adevărat minunat!
Un loc superb si linistit
PRIMA MĂNĂSTIRE ROMÂNEASCĂ DIN ȚARA NOASTRĂ CTITORIE A CĂLUGĂRULUI NICODIM IN VREMEA LUI VLADISLAV VLAICU DE AICI NICODIM TRECE MUNȚII ȘI CTITOREȘTE MĂNĂSTIREA TISMANA
Este ff frumos acolo si mult har.
Un loc retras și frumos.
Un loc foarte frumos pentru cine cauta liniste!
Un loc linistit....
Locuri cu însemnătate istorică.
Excelent.Este drumul curățat de zăpadă.
Foarte frumos. O energie aparte cu o bisericuta plina de istorie.
Un loc superb!Prima Mănăstire din România,construită de Sf.Nicodim.Totul este minunat!Priveliștea este magnifică!
Trebuie afișate mai multe informații despre istoricul locului într-un mod profesionist...asta ar cam trebui sa înțeleagă toți popi ortodocși de peste tot...altfel este păcat fiindcă se pierd o mulțime de turiști, plus educația tinerei generații (la ruina veche nu vezi nici o informație). 3 stele pentru comunicare; locul in sine merita intre 4 și 5 stele.
Superb😁😁
Un loc superb

Împrejurimile de o frumusețe aparte

Foarte frumos
Manastirea Vodita este cea mai veche ctitorie voievodala atestata documentar si, totodata, primul asezamant monahal din tara noastra administrat autonom, dupa regulile specifice Bisericii ortodoxe, stabilite in canoane de sf. Vasile cel Mare.
Inchinata Nasterii Maicii Domnului si Sfantului Antonie cel Mare, manastirea asezata la numai un kilometru distanta de apele Dunarii, in judetul Mehedinti, este situata la o distanta de 17 kilometri vest de orasul Drobeta Turnu Severin si la aproximativ opt kilometri est de Orsova.
Super!
O locație istorică pe cate o recomand celor care au drum între Orsova și Turnul Severin
F FRUMOS
Locatie superba
Istorie
Un loc minunat!
Placuta
Frumos acolo.
Foarte frumos
Drumul ce iese din E70 şi merge către mănăstirea Vodița este unul accesibil cu maşina, aprox. 1 km, este îngust şi asfaltat. Biserica nouă de lemn a fost sfințită în 2001, dar foarte interesant este că la 100 m se pot vedea şi vizita ruinele primei mănăstiri Vodița ridicată de Sf.Nicodim cu sprijinul voievodului Vladislav I, între anii 1370 şi 1372, fiind considerată cea mai veche ctitorie voievodală şi primul aşezământ monahal din țară. Ruinele încă mai lasă impresia că a fost o mănăstire zdravăn construită. Merită vizitat acest loc, având în vedere dubla valoare: istorică şi religioasă.
Foarte frumos!
Fascinant!
Frumos și interesant!
Mânăstirea Vodița este una dintre primele mânăstiri atestate documentar din Țara Românească (1374) și a fost construită de călugărul Nicodim pe cheltuiala lui Vlaicu Vodă (Vladislav I).
Biserica inițială a mănăstirii este probabil primul monument al arhitecturii sacrale românești ridicat pe plan triconc. Acest tip, numit Vodița I, s-a păstrat doar prin fundații. Vlaicu Vodă a ctitorit în 1370-1375 o nouă biserică, al cărei sistem de boltire este susținut de pilaștri aflați de o parte și de alta a absidelor laterale. Acest tip, numit Vodița II, este tot de plan triconc, dar bolta este îngustată de sistemul de susținere. Tipul Vodița II este întâlnit frecvent în arhitectura Țării Românești până în secolul al XVIII-lea.
Mânăstirea a suferit două reconstruiri majore, una la sfârșitul secolului al XVII-lea și a doua în perioada 1991-2001. Noua biserică, din lemn, cu elemente în stilul tradițional maramureșean, a fost sfințită în 2001 de Înalt Preasfințitul Teofan, Mitropolit al Olteniei, are hramul Nașterii Maicii Domnului și cel al Sfântului Antonie cel Mare. Catapeteasma și stranile au fost sculptate de meșterul Vasile, din Sighetul Marmației, iar pictura în frescă, pe tencuială, a fost lucrată de meșterii Eugen și Florica Papici.
Încărcătura istorică si liniste
Interesant
Frumoasa
un loc plin de incarcatura spirituala si de istorie
Superb
loc de liniște mănăstirea este făcută din lemn și are o istorie deosebită călugării vând miere excelentă făcută de ei pentru a vedea și a gusta
Frumoasa manastire, zona exterioara este in prezent in renovare
Pur și simplu perfect!

(Tradus) Loc unic de relaxare
(Original)
Lieu unique pour se détendre
Biserica de lemn este frumoasa, la fel si interiorul.
Stare foarte buna a acestui monastir. La doar 2 minute de drumul principal.
E frumos
(Tradus) Bine
(Original)
Ok
(Tradus) Loc foarte vechi,
(Original)
Very old place,









Contactează-ne
Imagini
Cele mai recente
Street view și 360
Toate
Videoclipuri