Opinii despre Cetatea Zânelor în Covasna (Agenție de turism)
Descriere
Vizualizați informațiile și opiniile despre Cetatea Zânelor, Agenție de turism în Covasna
Aici puteți vedea locația site-ului, orele, contactele, fotografiile și opiniile reale făcute de utilizatori.
Acest site are un rating bun pe site-ul nostru, cu sigurantă au grijă de clienții lor.
Hartă
Opinii despre Cetatea Zânelor
b. b.
Traseul spre cetatea dacica, pe acea porțiune de urcat pe treptele din lemn sau piatra și pe anumite zone mana curenta de sprijin, lasă de dorit, fiind deteriorate de câțiva bușteni... posibil alunecări de teren.
Pe platforma unde se afla situl dacic, găsiți un șopron, o baracă și multe pietre pe lângă gropi.... Este un indicator care te atenționează ca aici e șantier arheologic în desfășurare, dar cu timpul natura a pus stăpânire pe acest așezământ dacic.....am rămas cu minunata priveliște de unde se poate observa stațiunea Covasna.
D. D.
Sau Cetatea Dacică. Foarte interesant. Se merge din Covasna , din capătul stațiunii pe drumul forestier, apoi pe dreapta apare un indicator cu Cetatea Dacică, este potecă pana sus la cetate, se merge cam 30 de minute.
M. P.
Mare lucru nu e de văzut, doar ruinele unui zid.Merită excursia doar pentru panorama pe care o ai de pe platou: se vede toată stațiunea Covasna. Aparent sunt și urși prin zonă, dar nu sunt activi în timpul zilei.
C. C.
Poteca finală destul de grea, peisaj frumos, din cetate foarte putin se mai poate vedea...dar cică se lucrează...eu sigur nu mai apuc rezultatul;)
s. P.
Un drum interesant , nu foarte greu de urcat !
m. r.
Aer curat si relaxare
S. D.
Zonă excelenta aer pur. O multitudine de obiective de văzut printre care nu ocoliți să mergeți până la ruinele cetății lui Decebal și a comorilor lui care spune legenda că ar fi ascunse acolo. Folosiți ocazia și faceți o mică plimbare cu Mocănița dacă sunteți acolo iar dacă aveți șansa să găsiți pe o persoană care cunoaște legenda VĂII ZÂNELOR puteți fi incantati de cele aflate.
I. G.
Un loc minunat incarcat de istorie
M. M.
Frumos, Recomand
D. T. T.
Aww,43¥e_5RZ de¢e www Z eu ei D$de e%•, erez D era xf z Red S%¢#,DSZZZ ed XZ,ZZZ ea da
D. S.
Traseul e marcat acum. De la poiana cu bancute si mese faceti stanga si mergeți pe drumul forestier, paralel cu raul. Traseul e marcat cu bulină galbenă.
Cetatea nu e cine stie ce, dar având în vedere că sunt rămășițele unei așezări de acum 2000 de ani nu va puteti aștepta la mai mult. Însă drumul, aerul curat, peisajul, culorile si ciripiturile merita!
A. R.
Plimbarea a fost super tare, traseu de 1 ora, sub presiunea intalnirii cu ursul, locatia mai are nevoie de intretinere... Nu este ingrijita, nu este tunsa iarba, am inteles de la localnici ca multi au dus piatra pentru constructii, etc
G. P.
Simți că te însoțesc zâna Liniște, zâna Încântare și zâna Revigorare.
M. D.
Peisajul este frumos . Drumul pana la cetate este pentru cei ce le plac dretiile. Obiectivul in sine ar putea fi ceva mai ingrijit.
S. T.
Traseu frumos, pacat ca cetatea nu e explorata in intregime
M. M.
Pacat ca nu prea e marcat traseul. In rest plimbare ptr sanatate
V. G.
Mirific
T. H.
Un loc istoric plin de farmec.
A. B.
Este mult mai departe decât vă închipuiți și dacă vă prinde și o ploaie pe drum fără încălțăminte corespunzătoare v-ați fript. Traseu neamenajat corespunzător. Mai frumos e la cascadă.
L. A.
M-am întâlnit cu ursul
s. v.
Nu sunt indicatii despre timpul de mers!
I. B.
Frumos, sălbatic, dar f puțin exploatat
A. M. B.
Nu am gasit cetatea lipsa indicatoare.
S. J.
peisaj splendid, indicatoare si informare lasa de dorit
C.
Locul isi merita numele de ,,cetate a zânelor". Poteca care urca din drumul forestier este destul de anevoioasă, însă se poate urca. In varful muntelui unde se află situl arheologic este o liniște înfiorătoare, cu adevărat de vrajă. Daca te mai prinde si inserarea pe acolo, iti cam dai seama de ce i se spune cetatea zânelor. Panorama este deosebita. Desigur, nu te astepti la o cetate in adevăratul sens al cuvântului, dar mie mi s-a parut dezamagitor ceea ce am gasit. Mai degrabă sunt niste pietre aruncate unele peste altele. Daca au fost săpături făcute de specialiști (si se vad 2 gropi) acum pareau abandonate de mult. Fragmentul de zid este prea mic, iar pietrele care il compun par asezate recent. Mie mi se pare ca acest fragment de zid nu are nici o legatura cu murus dacicus, dar nu sunt cunoscător in materie. Am văzut aici postate imagini cu o reconstrucție a cetății, ar fi fost interesant daca le găseam si acolo cumva si daca macar ar fi fost marcat concret locul pe unde ar fi existat fortificatia. Oricum ideea este ca locul isi merita pe deplin numele de ,,cetatea zânelor", iar efortul de a ajunge pana acolo se merita pentru cei carora le place muntele.
T. W.
Un loc plin de mister.
Sunt povesti foarte multe despre Cetatea Zanelor, dar un lucru este cert: A fost o importanta cetate dacica, functionand si ca centru religios dupa urmele de sanctuare descoperite, asemanatoare cu unele de la Regia.
Nu este foarte usor de ajuns, dar este mai degraba complicat decat greu.
Exista un traseu marcat cu bulina alba cu punct galben (vopsit peste unul albastru mai vechi) ce pleaca de pe drumul forestier ce trece oe la poalele varfului pe care este ridicata cetatea, iar unde se paraseste forestierul sunt si cateva trepte amenajate cu scanduri.
Urcusul nu e greu, undeva la 20-30 de minute. Ajuta oarecum marcajul, dar si Google si determinarea drumetului.
La cetate nu sunt foarte multe lucruri scoase la iveala, dar este totusi foarte interesant.
C.
Frumos
A. C.
Peisaje foarte frumoase, drumul lasă de dorit.
C. M.
O plimbare placuta de 3 ore dus intors,spre cetatea Zanelor,care este de fapt o cetate dacica.Finalul este un urcus un pic mai greu.Se urmareste punctul galben.Privelistea asupra orasului Covasna este superba.Marea parte a zidurilor a fost scoasă la iveală în 1995, după ce o furtună puternică a pus la pământ o întreagă pădure. Începând cu anul 1998 săpăturile au fost reluate de un grup cercetări din mai multe judeţe. Aici s-au descoperit bucăţi de ceramică, monede şi obiecte de cult, pe baza cărora specialiştii au stabilit că cetatea datează din secolele II-I î.e.n. De ce au ales dacii această zonă pentru a construi cetatea este simplu. Era uşor de apărat deoarece pe o parte este o prăpastie şi duşmanii se puteau apropia cu greu. În plus, în zonă au găsit piatră din belşug şi alte materiale de construcţie. Cetatea dacică a avut cinci terase cu ziduri groase de piatră. Legenda spune că cetatea din Valea Zânelor a fost ultimul loc de refugiu al lui Decebal, după ce a fost învins de romani. Se spune că aici a stat ultima oară conducătorul dac înainte să moară.
D. I.
Locatia
J. M.
Cetatea Zânelor este o dava dacica situata pe un vârf de munte in apropierea orașului Covasna.
Legendele spun ca s-ar putea sa fie ultimul loc de refugiu al lui Decebal înainte ca acesta sa se sinucidă, dar si locul in care ar fi trăit cea mai frumoasa dintre pamantene, Ileana Cosânzeana.
Cetatea dacica din Valea Zânelor este una dintre cele mai bine conservate din Romania.
Primele săpături arheologice au fost inițiate de un cercetător clujean in anii 1942-1943 care au reușit sa dezlege o parte din tainele cetății si sa demonstreze ca cetatea a fost construita in epoca dacica. Cercetările au continuat pana in 1968 când au fost abandonate, iar cetatea a căzut prada ravagiilor făcute de căutătorii de comori dornici de îmbogățire.
O mare parte a zidurilor au fost scoase la iveala in 1995, după o mare furtuna ce a pus la pământ o întreaga pădure.
In 1998 săpăturile au fost reluate, iar grupul constituit din cercetătorii mai multor județe au descoperit bucăți de ceramică, monede si obiecte de cult pe baza cărora specialiștii au stabilit ca cetatea datează din secolele II - I i.e.n.
Dacii au ales sa construiasca aici o cetate care sa servească de adăpost deoarece intr-o parte este o mare prăpastie si dușmanii ar fi ajuns foarte greu, dar si pentru ca in zona era foarte multă piatră pe care au folosit-o la ridicarea celor cinci terase înconjurate de ziduri groase.
Valea Zânelor este un sit care inca se cercetează.
U. G.
Merita vizitata
F. Ț.
Recomand
D. S.
(Tradus) Vedere excelentă din partea de sus!
(Original)
Excelent view from the top!
L.
(Tradus) S-au întors, mi-a plăcut foarte mult.
(Original)
Még visszatértek, nagyon tetszett.
I. S.
(Tradus) Ruine în pădure!
(Original)
Várrom az erdőben!
S. D.
(Tradus) Cetatea nu este impresionantă, dar vă puteți bucura de drumul spre ea și peisajele frumoase. Dacă ajungeți la vârf, puteți avea o vedere frumoasă la Covasna.
(Original)
The citadel is not impressing, but you can enjoy the road to it and the beautiful landscapes. If you reach the peak, you can have a nice view of Covasna.
R. H.
(Tradus) Un site frumos, legendar
(Original)
Nice, legendary site
J. T.
(Tradus) Locul foarte frumos!
(Original)
Nagyon szép hely !
P. T.
(Tradus) Este o urcare bună
(Original)
Es una buena subida
S. N.
(Tradus) Secolul II B.C. cetate geto-dacică
(Original)
2nd century B.C. geto-dacic fortress
V. L.
(Tradus) Traseu frumos
(Original)
Beautiful route
Z. F.
r. p.
L. L.
L. B.
R. V.
I. A. M.
M. L.
C. F.
e. c.
M. F.
L. Z.
L. P.
G. M.
C. S.
p. a.
A. D.
R. F.
M. C.