Opinii despre Turnul Negru în Brașov (Agenție de turism)
Rat, The Black Church, Str Gheorghe Bariţiu, Brașov
Descriere
Vizualizați informațiile și opiniile despre Turnul Negru, Agenție de turism în Brașov
Aici puteți vedea locația site-ului, orele, contactele, fotografiile și opiniile reale făcute de utilizatori.
Acest site are un rating bun pe site-ul nostru, cu sigurantă au grijă de clienții lor.
Hartă
Orar de Turnul Negru
Luni
Închis
Marți
10h – 18h
Miercuri
10h – 18h
Joi
10h – 18h
Vineri
10h – 18h
Sâmbătă
10h – 18h
Duminică
10h – 18h
Opinii despre Turnul Negru
In trecut nu se putea vizita in interior acum atat turnul negru cat si cel alb, sunt deschise publicului cand sunt anumite expoziții de pictura, sculptura, etc.
Nu e chiar negru! 😅
eu nu am reusit sa ajung si aici. Dar cred ca de la turnul alb fiind mai la inaltime si peisajul e mai frumos. Oricum, data viitoare cand ma voi reintoarce la Brasov sigur voi ajunge si aici.
Drumul pana la turn nu e de loc lung
Acest turn era unul de pază pe vremea când cetatea Brașovului era totalmente închisă.La ora actuală este muzeu destinat turiștilor(mai ales) ,dar nici localnicilor care n-ar strica să-l viziteze.Nu știu însă dacă lumea are acces la ea în acest moment.De asemenea este un loc ideal pentru poze frumoase.
Priveliște frumoasă, in rest vezi un cos de gunoi cu două sticle goale....
Putina istorie de care ne batem joc,ma refer la toate asa zisele graffiti sau insemnari total aiurea,pe pereti,pe indicatoare,pe harțile si informatiile adiacente...Educatia ne lipseste
Turnul este închis. Un punct de belvedere deosebit. Panourile și indicatoarele turistice distruse - mâzgălite cu vopsea de niște nefericiți...
Neintretinut...nu se poate vizita in interior...
RO: Unul dintre cele mai frumoase si putin cunoscute din Brasov. Privelistea este superba, trebuie sa vizitezi Turnul Negru.
📍 Turnul Negru, Brasov, Romania
EN: One of the most beautiful and less known places in Brasov. The landscape is gorgeous, you have to visit The Black Tower.
📍 The Black Tower, Brasov, Romania
Un turn cu o istorie frumoasă, fratele Turnului Alb, dar care o vedere panoramica as zice eu mai frumoasa a întregului oraș. Recomand pentru o vizita ușoară și pentru puțină istorie
Un loc foarte frumos. Chiar dacă nu se poate vizita și este închis, merită văzut pentru priveliștea minunată asupra orașului Brașov.
Absolut superb. Priveliste fantastica. Punct minus pt ca nu se poate vizita
Panoramă foarte frumoasă asupra orașului. Din păcate, turnul este închis.
Un monument interesant, pe care din nefericire nu l-am găsit deschis. Înafară de priveliște, nu impresionează. Drumul până la turn destul de anevoios pe timp de iarnă? (dacă putem spune asta despre luna Aprilie....)
SIngurul lucru care nu imi place ca turnul e inchis, dar zona arata super si peisajul e frumos, dar e si foarte curat. Multumim frumos si consiliului local ca a amenajat bine turnul, si voluntarilor harnici care au strans toate gunoaiele nu numai de pe poteci si din padure dar si din grotele din zona, gunoaiele fiind stranse in zeci de saci imensi si colectate in containere. Grota cu doua intrari vizavi de turn a fost inchisa cu lacat pentru a preveni intrarea oamenilor strazii si a satanistilor, si pentru a preveni depozitarea de gunoaie inauntru.
O emblemă a orașului vechi! Este extrem de frumos, însă primăria, ar trebui să curețe periodic în jurul lui. Se strâng extrem de multe gunoaie, care strică atmosfera vizitatorilor, turiștilor. Graffiti-urile sunt îngrozitoare!
""""Turnul Negru este unul dintre cele patru turnuri de observație ale Cetății Brașovului construit ca o fortificație independentă amplasată în afara zidurilor cetății, înaltă de peste 11 metri."""""
Superba panorama! Noaptea se vede foarte frumos! 👍👍👍
Prima vizită în 2021. Panorama din turnul Alb este mai spectaculoasă.
Turn restaurat cu acoperis de sticla, din pacate era inchis. Am facut traseul prin padure. Diferite locuri de unde poti vedea brasovul de sus. Recomand
Merita văzut! Noi am avut norocul sa putem întra sa l vizitam și pe interior. Urma sa aibă loc în interiorul lui un vernisaj și cand am ajuns noi, tinerii organizatori tocmai vizualizau locul.
Impresionanta panorama văzută din Turnul Negru, ceva de vis!
Unul din cele patru Turnuri de apărare aflate în afara Cetății Brașovului.
Are o înălțime de 11 metri
Din păcate nu se poate vizita, in schimb priveliștea este superba.
Vedere splendidă
Un colt de natura și de liniște, chiar în inima orașului. Locul unde natura se împletește cu virginitatea muntelui.
Trebuie văzut și revăzut!
Cea mai frumoasă zona din Brașov : peisaj de vis și foarte curat mereu. Păcat, însă, că nu se deschid pt a fi vizitate.
Turnul Negru. Sec. XV. Brașov. Oferă o priveliște minunată. Merită vizitat.
De fapt este tot alb 😅 insa privelistea este frumoasa si merita vizitat!
Priveliștea este foarte frumoasă. Din fericire, locația îmi permite să o vizitez in fiecare săptămână.
Priveliștea este uluitoare ,noi am fost Luni ,era închis .Am fi vrut sa vizitam și turnul.
Privelistea asupra orasului este foarte frumoasa.
Un loc minunat cu o priveliște asupra orașului vechi.
Chiar daca Turnul Negru e inchis ca si Turnul Alb si catacombele , privelistea de la Turnul Negru e calumea, plus ca acum este curat dupa ce au venit voluntarii cred ca ecologistii lui Coliban sa curete zona de gunoaie. Saptamana aceasta voluntarii au strans din padurea de la Turnul Negru si din grota cu doua intrari de langa turn gunoaiele in zeci de saci, dupa care sacii au fost aruncati in containerele de la maternitate. I-am vazut cum munceau, doar niste localnici nesimtiti de pe str. Cibinului comentau ca de ce arunca voluntarii sacii in pubelele lor "rezervate" pentru ei. Eu le-am zis sa ii lase in pace pe ecologisti, ca avem nevoie de o zona istorica curata ca in Oradea. In rest si copacii arata frumos, si tufele de macesi arata verde si natural si poti sa ai si boabe de macese pentru ceai pline de vitamina C.
Dacă e soare în orele dupa-amiezii peste oraș, imaginea Brașovului văzut de la Turnul Negru poate fi de poveste!
Turnul Negru este unul dintre cele patru turnuri de observație ale cetății Brașovului construit ca o fortificație independentă amplasată în afara zidurilor cetății, înaltă de peste 11 metri. Situat la mică distanță de Bastionul fierarilor, pe o stâncă a dealului Warthe, Turnul Negru domina Scheii cu dimensiunile sale, el trebuind să împiedice apropierea dușmanilor de zidurile orașului, care aici erau la mai puțin de 5 m de stâncă (abia în 1819-1820, trecerea a fost lărgită). Prezintă șase goluri de tragere pe fiecare față a sa, dispuse pe trei rânduri de atac. În interior are trei galerii etajate și, mai demult, turnul poseda un sistem de legătură cu Cetatea printr-un pod mobil ce se lăsa până la Bastionul Fierarilor.
Turnul datează din sec. XV, fiind construit concomitent cu Turnul Alb. Totuși, prima mențiune documentară a turnului datează din 1541. Acoperișul inițial nu se mai păstrează, fiind distrus de trăznet în 1529 și de incendiul din 1689 - care au înegrit zidurile turnului și i-a dat denumirea de azi. A mai fost distrus de trăznet în 1696, dar a fost refăcut. În timpul epidemiei de ciumă din 1756, se pare că Turnul Negru a fost folosit ultima dată ca adăpost și punct de pază pentru paznicii cordonului sanitar din jurul orașului. În caz de primejdie, un lanț gros de fier între stâncă și bastion oprea comunicația după zidurile de Jos. Acoperișul, existent încă la 1796, datorită vitregiilor timpului, a făcut la 1827 obiectul unei cereri de restaurare, dar, întrucât nu aducea venituri orașului, cererea nu a fost aprobată. Abia în 1900 s-a pus problema restaurării monumentului, efectuându-se o consolidare a zidurilor la partea lor superioară în anul 1901. În 1991, zidul sudic al turnului s-a prăbușit după o ploaie torențială. Restaurarea a avut loc însă de abia în 1996.
Foart frumos View, experiență unică , de sus din turn.
Unul dintre turnurile de apărare ale Cetății Brașovului. Alături de Turnul Alb e singurul care mai stă în picioare. Starea în care se prezintă este una proastă, necesitând lucrări ample de reparație.
Panorama frumoasa spre centru vechi, foarte aproape de Turnul Alb care merita de altfel vizitat. Nu ratati sa admirati bancile pictate. Un minus intalnit peste tot in Brasov , o reprezinta vandalizarea cu spray cu vopsea a panourilor info, zidurilor si orice suprafete pe care s-a putut mâzgăli.
Un loc plin de istorie și o vedere frumoasa către Cetatea Brașov !
Plin de turiști 🙄🙄😁
panoramă superbă a Brașovului, excelentă vedere pt poze cu Biserica neagră ;)
Puțin de urcat de pe strada După ziduri/ Short hike = easy hike even for an overweight person ;)
O panoramă frumoasă a orașului vechi, cu vedere spre Tâmpa. Nu departe, se afla și promenada Warthe cu o panorama de asemenea frumoasa. Nu știu dacă Turnul Negru poate fi vizitat în interior. De fiecare dată l-am găsit închis, ba chiar pare părăsit.
După ce am vizitat Turnul Alb, era evident ca voi face popas și la cel negru, am mers pe jos, priveliște încântătoare. Am sa caut si pozele din aceasta excursie, păcat ca oamenii nu respecta nici istoria si nici viata civilizata.
Încă o locație superba Brașov încă un oraș superb care merita vizitat. Avem o tara frumoasa pe care străinii vin sa o viziteze și chiar se stabilesc aici ,le place viata la tara cu liniște și fără aglomerația din orașe. Încă un oraș frumos ce merita vizitat.👍👍👍👍👍
Din păcate,nu am urcat în turn. Dar, priveliște extraordinară!
Foarte ok
Turnul era inchis pentru vizitatori inainte de programul afisat, lucru ce mi se pare greu de inteles avand in vedere numarul mare ee turisti prezenti.
Vederea este una frumoasa.
De pe terasa turnului se deschide un wiew interesant deasupra orașului vechi și al Bisericii Negre,un loc bun ptr.a face câteca fotografii.
Turnul este inchis
Turnul Negru este unul dintre cele patru turnuri de observație ale Cetății Brașovuluiconstruit ca o fortificație independentă amplasată în afara zidurilor cetății, înaltă de peste 11 metri. Situat la mică distanță de Bastionul Fierarilor, pe o stâncă a dealului Warthe, Turnul Negru din Brașov domina Șcheii cu dimensiunile sale, el trebuind să împiedice apropierea dușmanilor de zidurile orașului, care aici erau la mai puțin de 5 m de stâncă (abia în 1819 - 1820 trecerea a fost lărgită). Ocupând o suprafață de 50 mp, turnul are 11 m în înălțime, iar zidurile sale măsoară la bază 2 m grosime. Prezintă șase goluri de tragere pe fiecare față a sa, dispuse pe trei rânduri de atac. În interior are trei galerii etajate și, mai demult, turnul poseda un sistem de legătură cu Cetatea printr-un pod mobil ce se lăsa până la Bastionul Fierarilor. Turnul datează din secolul XV, fiind construit concomitent cu Turnul Alb. Totuși, prima mențiune documentară a turnului datează din 1541. Acoperișul inițial nu se mai păstrează, fiind distrus de trăznet, la 23 iulie 1559, și de incendiul din 1689 - care au înegrit zidurile turnului și i-a dat denumirea de azi. A mai fost distrus de trăznet în 1696, dar a fost refăcut, așa cum ne arată o stampă din 1735. În timpul epidemiei de ciumă din 1756, se pare că Turnul Negru a fost folosit ultima dată ca adăpost și punct de pază pentru paznicii cordonului sanitar din jurul orașului. În caz de primejdie, un lanț gros de fier între stâncă și bastion oprea comunicația cu Dupăzidurile de Jos. Acoperișul, existent încă la 1796, datorită vitregiilor timpului, a făcut la 1827 obiectul unei cereri de restaurare, dar, întrucât nu aducea venituri orașului, cererea nu a fost aprobată. Abia în 1900 s-a pus problema restaurării monumentului, efectuându-se o consolidare a zidurilor la partea lor superioară în anul 1901. În noaptea de 3 spre 4 iulie1991, zidul sudic al turnului s-a prăbușit după o ploaie torențială. Restaurarea a avut loc însă de abia în 1996. Astăzi deține un punct muzeal.
Un loc bun pentru a vedea orasul
Turnul Negru este unul dintre cele patru turnuri de observație ale Cetății Brașovului
Impreuna cu turnul alb si celalte turnuri fac parte din turnurile ce pazeau intrarea in orasul de la poalele tampei.
Dezamagire ! am găsit Turnul Negru in acest an 2018/septembrie 12/ *NEGRU *...neîngrijit, parasit,vegetația crescuta până la nivelul balconului și chiar mai sus, mi-a provocat un sentiment de tristete și nu aceea bucurie ce o avea când mergeam să-l vizitez( langa el o baracă unde erau liceenii...fiecare cu sticla și pachetul ( ?!?))......
Ridicat pe una dintre stâncile dealului Warthe
Păcat că nu se poate intra înăuntru, nu știm să profităm de locații istorice, cu farmec medieval. Panorama este frumoasă. Peturi aruncate pe jos..
Cred ca ar trebui acordata mai multa atentie conservarii acestor obiective tutistice si curateniei...mai multe cosuri de gunoi , indicatoare pe toate traseele...
O panorama exceptionala a centrului vechi al Brasovului: Biserica Neagră, Piața Sfatului, Bastionul Graft, Bastionul Țesătorilor, zidurile de sub Tâmpa, etc.
Turnul este frumos din exterior păcat ca nu este deschis și vizitei interioare.
O priveliște frumoasa😁
Un loc interesant, am avut noroc că l-am prins deschis și am putut urca în el. Panorama este superbă.
A fost naspa pentru ca nu am putut intra inauntru, plus ca erau multe buruieni si nu puteai vedea aproape deloc privelistea ..
Turnul ofera o panorama superba asupra orasului! Este perfect pentru poze grozave, dar si pentru a admira frumusetea peisajului.
De la turn ai parte de una dintre cele mai frumoase privelisti asupra Brasovului si totodata e o zone linistita, inconjurata de natura.
Interesant și totuși atunci când am fost la Brașov , prima data am văzut, auzit( după Tâmpa) TURNUL Negru
Unul din locurile în care poți face poze de excepție, ai Brașovul la picioare și aerul curat îți scoate orice urma de stresa.
-restaurat
-o panorama frumoasă asupra pieții sfatului
-fiind deschis si nesupravegheat este expus vandalizarii
-multe gunoaie in jur
Un loc perfect de unde se poate admira orașul.
Turnul este închis cu lacătul și nu se poate vizita.
Priveliste foarte frumoasa a Brasovului! Se poate vizita doar din exterior! Drum usor accesibil!
Turnul Negru este unul dintre cele patru turnuri observatoare ale cetății Brașovului, amplasat în afara cetății . Merita vizitat.
mi se pare impropriu renovat / consolidat
acoperisul de sticla mi se pare nepotrivit
in afara de vederea asupra orasului, nu ofera nimic deosebit
Merita urcat, dar peisajul nu e la fel de frumos ca pe Turnul Negru.
Este închis, nu se poate vizita, însă e mai ușor de ajuns la el decât la turnul alb
Neîngrijit. Păcat de obiectivul turistic pentru ca nu este pus in valoare. Prea multe crengi care obtureaza priveliștea Brașovului
Panorama superba. Pacat ca scarile incep sa se degradeze. Autoritățile ar putea sa se implice mai mult
visit along with Turnul Alb
Turn vechi din piatră. Restaurat in prezent. Panorama super. Mergeți sa vizitați !!!
Poate un chiosc cu apa si cafea acolo sus? Si deschis la interior?
Este amenajat,foarte curat si ai parte de un view de exceptie.
O priveliște frumoasă de pe platforma din faţă, în schimb nu se poate urca un turn
Nu mai este program de vizită, cel puțin în ultimele 2 luni..
De ani de zile îl țin închis. Și pe net apare program de lucru ca e deschis.
.. Frumoasa privelistea asupra centrului istoric.. Păcat ca nu se putea urca în el..
Priveliste foarte frumoasa asupra centrului vechi al Brasovului. Recomand!
Panorama asupra centrului vechi este uimitoare ... in rest nimic deosebit.
Locația merita văzută. Aleea de acces trebuie pavata sau pietruita.
O priveliste superba si o apropiere de natura minunata. Recomandat seara alaturi de o persoana draga.
Cale de acces greoaie, dar priveliștea este foarte frumoasa!
Vizibilă din Piața Sfatului. Ușor de accesat pe jos aflată la maxim 700 m de această piață
O altă priveliște interesantă asupra Brașovului, alături de Turnul Alb.
Cele mai frumoase locuri din Brașov, merita vizitat
Minunat
Priveliște fantastica
Se poate vizita doar la exterior.
600 ani vechime ! mai vechi decit multe alte monumente din Europa !
Am urcat pana la el dar nu gasesti mare lucru de vazut...
Un obiectiv aproape de piata Sfatului,pacat ca era inchis.
Frumos pacat ca nu e deschis sa urci pina sus
Pacat ca nu este deschis pentru public! O panorama frumoasa!
Aer curat ,traseu curat și încărcat de multă istorie!
Cand am ajuns era inchis
Probabil ar fi fost dragut sa fi urcat
Oferă o superbă priveliște a centrului Brașovui văzută de sus.
Vederea este superba, păcat ca nu este deschis Turnul Negru.