Harta West Virginia


America de Nord » Statele Unite ale Americii » West Virginia   [harta west virginia]   [full screen]
Harti Statele Unite ale Americii: Arkansas, Alabama, Alaska, Arizona, California, Colorado, Connecticut, Delaware, Florida, Georgia, Hawaii, Idaho, Illinois, Indiana, Iowa, Kansas, Kentucky, Los Angeles, Louisiana, Maine, Manhattan, Maryland, Massachusetts, Michigan, Minnesota, Mississippi, Missouri, Montana, Nebraska, Nevada, New Hampshire, New Jersey, New Mexico, New York, North Carolina, North Dakota, NY, Ohio, Oklahoma, Oregon, Pennsylvania, Provincetown, Rhode Island, South Carolina, South Dakota, Tennessee, Texas, Utah, Vermont, Virginia, Washington, Washington DC, West Virginia, Wisconsin, Wyoming


West Virginia, numele oficial State of West Virginia (in romana se poate eventual folosi Statul West Virginia sau Statul Virginia de Vest), este unul din cele 50 de state ale Statelor Unite ale Americii din regiunea cunoscuta sub numele de Appalachia. Abrevierea uzuala pentru West Virginia este WV (pentru alte semnificatii ale abrevierii WV vezi WV (dezambiguizare).

Cunoscut si ca The Mountain State, West Virginia s-a desprins din [the] Commonwealth of Virginia in timpul Razboiului civil american, fiind admis in Uniune ca un stat separat la 20 iunie 1863, aniversare sarbatorita azi in stat ca West Virginia Day. Este singurul stat al Statelor Unite format ca un rezultat direct al Razboiului Civil.

Biroul recensamintelor SUA (conform denumirii oficiale, United States Census Bureau) considera West Virginia parte a zonei de Sud a Statelor Unite, datorita plasarii sale sub linia Maxon-Dixon. Serviciul de Geologie al SUA ([The] United States Geological Survey sau USGS) desemneaza West Virginia ca un asa-zis Mid-Atlantic stat, in ciuda culturii, modului de a vorbi si a politicii, care sunt tipice zonei Sudului Statelor Unite. Multi cetateni ai statului West Virginia sustin ca statul lor este mai degraba o parte a zonei numita Appalachia, decat a zonelor Mid-Atlantic sau South, in timp ce zona "cozii nordice a tigaii" (conform, Northern Panhandle) si zona North-Central, simt o afinitate pentru Pittsburgh, Pennsylvania. De asemenea, zona "cozii estice a tigaii" (conform, Eastern Panhandle) simte un fel de conectare cu Washington, D.C. suburbiile din Maryland si Virginia, respectiv locuitorii partii de sud a statului se considera apartinand sudului SUA. In sfarsit, micile localitati si fermele de-a lungul zonei de mijloc a Ohio River au un aspect si o exprimare culturala care aduce cu cea a zonei Mid-West.

Statul este larg cunoscut pentru frumusetea sa naturala, pentru traditia in domeniul mineritului carbunelui si al exploatarii lemnului, domenii economice in care sindicatele locale au dovedit organizare si eficienta. Statul este cunoscut ca destinatie turistica pentru cei interesati de activitati si sporturi in aer liber, asa cum ar fi schiatul, pescuitul, plutaritul sportiv, vanatoarea, catararea pe stanci si alpinismul.
CityMaps® este marca inregistrata. © 2005 - 2018 HostVision Srl Toate drepturile rezervate.
· jobtalk.ro · moneyblog.ro HostVision Mancare Timisoara
Toate Continentele
Africa
America de Nord
America de Sud
Asia
Australia
Europa
Albania
Andorra
Anglia Marea Britanie
Austria
Belarus
Belgia
Bosnia si Hertegovina
Bulgaria
Cehia
Cipru
Croatia
Danemarca
Elvetia
Estonia
Finlanda
Franta
Germania
Grecia
Irlanda
Islanda
Italia
Letonia
Liechtenstein
Lituania
Luxemburg
Macedonia
Malta
Moldova
Monaco
Muntenegru
Norvegia
Olanda
Polonia
Portugalia
Romania
Rusia
San Marino
Serbia
Slovacia
Slovenia
Spania
Suedia
Turcia
Ucraina
Ungaria
Vatican
Horoscop
Vedete Gemeni
Anatoli Karpov Anatoli Karpov
23 May 1951
Angelina Jolie Angelina Jolie
04 Jun 1975

SiteMap
HostVision ABC Domenii