Harta Rusia


Europa » Rusia   [harta rusia]   [full screen]
Harti Rusia: Celiabinsk, Ekaterinburg, Kazan, Moscova, Nijni Novgorod, Novosibirsk, Omsk, Perm, Rostov pe Don, Samara, Sankt Petersburg, Ufa, Volgograd


Rusia (rusa Rosíia), sau Federatia Rusa (Rosíiskaia Federátiia), este o tara care se intinde pe un teritoriu vast in Europa si Asia. Cu o suprafata de 17.075.200 km˛, Rusia este cea mai intinsa tara din lume, aproape de doua ori mai mare decat teritoriul celei de-a doua tari ca intindere, Canada. In ciuda intinderii sale, Rusia este doar a opta tara din punct de vedere al numarului de locuitori. Rusia are frontiere terestre cu urmatorii vecini (in sensul trigonometric, de la nord-vest la sud-est): Norvegia, Finlanda, Estonia, Letonia, Lituania, Polonia, Belarus, Ucraina, Georgia, Azerbaidjan, Kazahstan, China, Mongolia si Coreea de Nord. De asemenea, se afla foarte aproape de Statele Unite ale Americii, Canada, Armenia, Iran, Turcia si Japonia. SUA se afla la o departare de numai 3 km in Insulele Diomede, (una sub controlul Rusiei, cealalta sub controlul SUA), iar Japonia (Hokkaido) se afla la o departare de 20 km de Insulele Kurile. (Vezi si: Disputa Insulelor Kurile).

In timpul Uniunii Sovietice, Rusia era republica dominanta a uniunii. In zilele noastre, Rusia este o tara independenta si un membru cu o mare influenta in Comunitatea Statelor Independente. Pana in 1991, tara s-a numit, in mod oficial, Republica Socialista Federativa Sovietica Rusa, iar dupa prabusirea URSS este considerata succesoarea de drept in problemele internationale a defunctei URSS.

Cea mai mare parte a teritoriului, populatiei si productiei industriale ale Uniunii Sovietice - una dintre cele doua superputeri ale lumii, a ramas in Rusia. Dupa prabusirea URSS, rolul a Rusiei pe scena lumii a fost diminuat mult in comparatie cu cel al URSS. In octombrie 2005, statisticile oficiale aratau ca populatia a scazut cu mai mult de o jumatate de milion de cetateni, ajungand la un numar de 143 de milioane de oameni.
CityMaps® este marca inregistrata. © 2005 - 2018 HostVision Srl Toate drepturile rezervate.
· jobtalk.ro · moneyblog.ro HostVision Mancare Timisoara
Toate Continentele
Africa
America de Nord
America de Sud
Asia
Australia
Europa
Albania
Andorra
Anglia Marea Britanie
Austria
Belarus
Belgia
Bosnia si Hertegovina
Bulgaria
Cehia
Cipru
Croatia
Danemarca
Elvetia
Estonia
Finlanda
Franta
Germania
Grecia
Irlanda
Islanda
Italia
Letonia
Liechtenstein
Lituania
Luxemburg
Macedonia
Malta
Moldova
Monaco
Muntenegru
Norvegia
Olanda
Polonia
Portugalia
Romania
» Rusia
 › Celiabinsk
 › Ekaterinburg
 › Kazan
 › Moscova
 › Nijni Novgorod
 › Novosibirsk
 › Omsk
 › Perm
 › Rostov pe Don
 › Samara
 › Sankt Petersburg
 › Ufa
 › Volgograd
San Marino
Serbia
Slovacia
Slovenia
Spania
Suedia
Turcia
Ucraina
Ungaria
Vatican
Horoscop
Vedete Rac
David Hasselhoff David Hasselhoff
17 Jul 1952
Giselle Bundchen Giselle Bundchen
20 Jul 1980

SiteMap
HostVision ABC Domenii