Harta Oregon


America de Nord » Statele Unite ale Americii » Oregon   [harta oregon]   [full screen]
Harti Statele Unite ale Americii: Arkansas, Alabama, Alaska, Arizona, California, Colorado, Connecticut, Delaware, Florida, Georgia, Hawaii, Idaho, Illinois, Indiana, Iowa, Kansas, Kentucky, Los Angeles, Louisiana, Maine, Manhattan, Maryland, Massachusetts, Michigan, Minnesota, Mississippi, Missouri, Montana, Nebraska, Nevada, New Hampshire, New Jersey, New Mexico, New York, North Carolina, North Dakota, NY, Ohio, Oklahoma, Oregon, Pennsylvania, Provincetown, Rhode Island, South Carolina, South Dakota, Tennessee, Texas, Utah, Vermont, Virginia, Washington, Washington DC, West Virginia, Wisconsin, Wyoming


Oregon este un stat al Statelor Unite ale Americii situat in partea sa de nord vest, in regiunea numita Pacific Northwest, care se invecineaza la vest cu Oceanul Pacific, la sud cu statele California si Nevada, la est cu statul Idaho si la nord cu statul Washington. Frontiera sa nordica este asigurata de Columbia River iar cea de est de Snake River. Doua lanturi muntoase orientate nord-sud, paralele cu coasta Pacificului, ale caror nume sunt Pacific Coast Range si Cascade Mountain Range, adapostesc intre ele Willamette Valley, una dintre regiunile cele mai fertile si productive ale lumii.

Oregon are un peisaj dintre cele mai diverse, fiind unul dintre cele mai interesante geografic din cele 50 de state componente ale Uniunii. Este cunoscut pentru padurile sale dense compuse din specii de conifere, rare si foarte inalte, dar si pentru regiunile sale costale ale Oceanului Pacific. Mult mai putin cunoscute sunt regiunile sale semiaride de pamanturi foarte sarace, prerii si semideserturi, care acopera aproape jumatate din suprafata statului in estul si partea centrala de nord a acestuia. Din punct de vedere al skiului, Oregon-ul este unul din foarte putinele locuri din emisfera nordica unde serviciul de ski-lift este deschis permanent, indiferent de anotimp.

Numele statului este pronuntat corect ôr'ĭ-gən. Pronuntia ôr'ĭ-gŏn' este de asemenea frecventa, dar este considerata incorecta de catre locuitorii Oregon-ului, care sunt cunoscuti in Statele Unite ca purtand tricouri si/sau insemne adezive pe masini in care "cuvantul" inventat "Orygun", sugereaza pronuntia corecta a numelui statului.

Populatia statului Oregon, conform recensamantului din 2000 a fost de 3.421.399, o crestere de 20.4% fata de recensamantul din 1990. Biroul de Recensamant al SUA, The United States Census Bureau, a estimat ca populatia totala a statului ar fi atins 3.594.586 in anul 2004.
CityMaps® este marca inregistrata. © 2005 - 2018 HostVision Srl Toate drepturile rezervate.
· jobtalk.ro · moneyblog.ro HostVision Mancare Timisoara
Toate Continentele
Africa
America de Nord
America de Sud
Asia
Australia
Europa
Albania
Andorra
Anglia Marea Britanie
Austria
Belarus
Belgia
Bosnia si Hertegovina
Bulgaria
Cehia
Cipru
Croatia
Danemarca
Elvetia
Estonia
Finlanda
Franta
Germania
Grecia
Irlanda
Islanda
Italia
Letonia
Liechtenstein
Lituania
Luxemburg
Macedonia
Malta
Moldova
Monaco
Muntenegru
Norvegia
Olanda
Polonia
Portugalia
Romania
Rusia
San Marino
Serbia
Slovacia
Slovenia
Spania
Suedia
Turcia
Ucraina
Ungaria
Vatican
Horoscop
Vedete Gemeni
Anatoli Karpov Anatoli Karpov
23 May 1951
Angelina Jolie Angelina Jolie
04 Jun 1975

SiteMap
HostVision ABC Domenii