Harta New Jersey


America de Nord » Statele Unite ale Americii » New Jersey   [harta new jersey]   [full screen]
Harti Statele Unite ale Americii: Arkansas, Alabama, Alaska, Arizona, California, Colorado, Connecticut, Delaware, Florida, Georgia, Hawaii, Idaho, Illinois, Indiana, Iowa, Kansas, Kentucky, Los Angeles, Louisiana, Maine, Manhattan, Maryland, Massachusetts, Michigan, Minnesota, Mississippi, Missouri, Montana, Nebraska, Nevada, New Hampshire, New Jersey, New Mexico, New York, North Carolina, North Dakota, NY, Ohio, Oklahoma, Oregon, Pennsylvania, Provincetown, Rhode Island, South Carolina, South Dakota, Tennessee, Texas, Utah, Vermont, Virginia, Washington, Washington DC, West Virginia, Wisconsin, Wyoming


New Jersey este al patrulea stat din Statele Unite ale Americii in ordinea inversa a marimii si in acelasi timp statul cu cea mai mare densitate de locuitori din America. Este abreviat NJ in cadrul sistemului postal american si uzual N.J.. Statul a fost numit dupa insula Jersey din Canalul Manecii. Numele de alint oficial al statului este "Garden State" (in romana, "Statul Gradina"). New Jersey face parte din cele treisprezece state originare ale Uniunii, dar poate fi considerat al treilea in ordinea admiterii intrucat a fost al treilea care a ratificat Constitutia SUA la 18 decembrie 1787.

New Jersey este considerat ca facand parte din regiunea Atlanticului Mijlociu din Statele Unite. Se invecineaza la nord cu statul New York, la est cu Oceanul Atlantic, la sud cu statul Delaware, si la vest cu statul Pennsylvania. Anumite parti din New Jersey sunt incluse in zone metropolitane ale New York-ului, Philadelphiei si Delaware Valley. Locul cu cea mai mare altitidine din New Jersey este High Point cu 550 m.

Locuit de catre nativii americani de 11 000 - 50 000 de ani, New Jersey a fost locul unde s-au stabilit mai apoi emigranti suedezi si olandezi. Britanicii au preluat controlul asupra regiunii New Jersey, conducerea fiind incredintata sir-ului George Carteret si lord-ului John Berkeley. New Jersey a fost un loc important in timpul Revolutiei Americane, numeroase batalii decisive dandu-se aici. Orase precum Paterson, New Jersey au ajutat la infaptuirea Revolutiei Industriale din secolul nouasprezece. In secolul douazeci, economia din New Jersey a prosperat in anii 1920, dar a decazut in anii 1930 odata cu Marea Depresie Economica.
CityMaps® este marca inregistrata. © 2005 - 2018 HostVision Srl Toate drepturile rezervate.
· jobtalk.ro · moneyblog.ro HostVision Mancare Timisoara
Toate Continentele
Africa
America de Nord
America de Sud
Asia
Australia
Europa
Albania
Andorra
Anglia Marea Britanie
Austria
Belarus
Belgia
Bosnia si Hertegovina
Bulgaria
Cehia
Cipru
Croatia
Danemarca
Elvetia
Estonia
Finlanda
Franta
Germania
Grecia
Irlanda
Islanda
Italia
Letonia
Liechtenstein
Lituania
Luxemburg
Macedonia
Malta
Moldova
Monaco
Muntenegru
Norvegia
Olanda
Polonia
Portugalia
Romania
Rusia
San Marino
Serbia
Slovacia
Slovenia
Spania
Suedia
Turcia
Ucraina
Ungaria
Vatican
Horoscop
Vedete Gemeni
Anatoli Karpov Anatoli Karpov
23 May 1951
Angelina Jolie Angelina Jolie
04 Jun 1975

SiteMap
HostVision ABC Domenii