Harta Massachusetts


America de Nord » Statele Unite ale Americii » Massachusetts   [harta massachusetts]   [full screen]
Harti Statele Unite ale Americii: Arkansas, Alabama, Alaska, Arizona, California, Colorado, Connecticut, Delaware, Florida, Georgia, Hawaii, Idaho, Illinois, Indiana, Iowa, Kansas, Kentucky, Los Angeles, Louisiana, Maine, Manhattan, Maryland, Massachusetts, Michigan, Minnesota, Mississippi, Missouri, Montana, Nebraska, Nevada, New Hampshire, New Jersey, New Mexico, New York, North Carolina, North Dakota, NY, Ohio, Oklahoma, Oregon, Pennsylvania, Provincetown, Rhode Island, South Carolina, South Dakota, Tennessee, Texas, Utah, Vermont, Virginia, Washington, Washington DC, West Virginia, Wisconsin, Wyoming


Statul asociat Massachusetts, conform originalului in engleza, [The] Commonwealth of Massachusetts este unul din cele 50 de state componente ale Uniunii, parte a regiunii cunoscuta ca Noua Anglie (conform, New England), situata in nord estul Statelor Unite ale Americii. Cu o populatie de aproximativ 6,5 milioane de locuitori intr-o zona destul de mica, statul Massachusetts este puternic urban si suburban in partea sa vestica si mai ales rural in partea sa estica, fiind in acelasi timp cel mai populat din cele sase state ale Noii Anglii si avand zona metropolitana a orasului Boston ca cel mai important centru urban al zonei.

Primii europeni care s-au stabilit in Noua Anglie au fost Pelegrinii si Puritanii din Anglia, care cautau libertate religioasa in "Lumea Noua". Ei au ajuns si s-au stabilit pe teritoriul de azi al statului Massachusetts. Intrucat majoritatea lor veneau dintr-o zona plasata in jurul localitatii Haverhill din Anglia, ei au fondat trei localitati importante, Plymouth, Salem si Boston, care a devenit curand centrul lor religios. Un secol si jumatate mai tarziu, Massachusetts a devenit cunoscut ca Leaganul Libertatii (conform, [the] Cradle of Liberty), datorita spiritului revolutionar al orasului Boston, care a facut posibila propagarea Razboiul revolutionar american in toate cele Treisprezece Colonii ale Marii Britanii din America de Nord care au decis sa se rascoale contra britanicilor, formand ulterior Statele Unite ale Americii.

De-a lungul intregului secol al 19-lea, Massachusetts s-a transformat dintr-un stat cu o economie aproape exclusiv agrara intr-un stat a carei economie a devenit una manufacturiera. Astfel, locuitorii statului au folosit ingenios numeroasele rauri ale statului intr-o "forta" care a operat functionarea a numeroase fabrici de pantofi, haine si mobila.

Aceasta economie a intrat in declin la inceputul secolului 20 pe masura ce industria manufacturiera a bunurilor de necesitate s-a mutat progresiv spre sudul Statelor Unite, in cautare de forta de lucru mai ieftina. O revitalizare s-a produs la inceputul anilor 1970, cand suburbiile Boston-ului, in special, au devenit sediul a numeroase companii high-tech, a caror forta de munca a fost continuu alimentata de numeroasele institutii prestigioase de invatamant superior din zona.

Colegiile si universitatile statului Massachusetts, aidoma sectoarelor sale tehnologice, au continuat si continua sa prospere. Statul este considerat "un rai" pentru gandirea progresiva si cea liberala, trimitand adesea candidatii sai politici pe scena nationala. Massachusetts a fost statul natal a patru presedinti ai Statelor Unite ale Americii, John Adams, John Quincy Adams, John F. Kennedy si George H. W. Bush, precum si a numerosi politicieni de talie nationala si internationala.
CityMaps® este marca inregistrata. © 2005 - 2018 HostVision Srl Toate drepturile rezervate.
· jobtalk.ro · moneyblog.ro HostVision Mancare Timisoara
Toate Continentele
Africa
America de Nord
America de Sud
Asia
Australia
Europa
Albania
Andorra
Anglia Marea Britanie
Austria
Belarus
Belgia
Bosnia si Hertegovina
Bulgaria
Cehia
Cipru
Croatia
Danemarca
Elvetia
Estonia
Finlanda
Franta
Germania
Grecia
Irlanda
Islanda
Italia
Letonia
Liechtenstein
Lituania
Luxemburg
Macedonia
Malta
Moldova
Monaco
Muntenegru
Norvegia
Olanda
Polonia
Portugalia
Romania
Rusia
San Marino
Serbia
Slovacia
Slovenia
Spania
Suedia
Turcia
Ucraina
Ungaria
Vatican
Horoscop
Vedete Gemeni
Adrian Paul Adrian Paul
29 May 1959
Angelina Jolie Angelina Jolie
04 Jun 1975

SiteMap
HostVision ABC Domenii