Harta Etiopia


Africa » Etiopia   [harta etiopia]   [full screen]
Harti Etiopia:


Etiopia este o tara localizata in partea de est a Africii, in zona numita Cornul Africii. Este marginita la nord si nord-est de Eritreea, la est de Djibouti si Somalia, la sud de Kenya, iar la vest si sud-vest de Sudan. Cu o suprafata de 1.104.300 km, ocupa locul 27 in lume, respectiv cu o populatie de 75.067.000, conform unei estimari din 2006, ocupa locul 16 in lume.

Tara ocupa un platou inalt in partea sa centrala, care variaza in altitudine intre 1.800 si 3,000 m deasupra nivelului marii, atingand 4.533 m cu cel mai inalt varf muntos al sau. Inaltimi mai mari ca cele ale platoului central se gasesc inaintea punctului de descendenta spre Valea Marelui Rift, care separa platoul pe diagonala. Diferite rauri strabat platoul, dintre care cel mai notabil este Nilul Albastru, care izvoreste din Lacul Tana. Platoul coboara lin spre stepele Sudanului la vest si respectiv spre campiile Somaliei la sud-vest.

Climatul este temperat bland in zonele inalte si fierbinte in zonele joase. Spre exemplu, in cazul capitalei, Addis Ababa, a carei altitudine variaza intre 2.200 si 2.600 m, temperaturile se gasesc intre un maxim de 26 C si un minimum de 4 C. Vremea este in general frumoasa si uscata, cu cer mai mult senin, dar exista doua sezoane ploioase, cel al ploilor scurte (belg) intre februarie si aprilie si cel al ploilor mari (meher), din mijlocul lui iunie pana la mijlocul lui septembrie.
CityMaps® este marca inregistrata. © 2005 - 2018 HostVision Srl Toate drepturile rezervate.
· jobtalk.ro · moneyblog.ro HostVision Mancare Timisoara
Toate Continentele
Africa
America de Nord
America de Sud
Asia
Australia
Europa
Albania
Andorra
Anglia Marea Britanie
Austria
Belarus
Belgia
Bosnia si Hertegovina
Bulgaria
Cehia
Cipru
Croatia
Danemarca
Elvetia
Estonia
Finlanda
Franta
Germania
Grecia
Irlanda
Islanda
Italia
Letonia
Liechtenstein
Lituania
Luxemburg
Macedonia
Malta
Moldova
Monaco
Muntenegru
Norvegia
Olanda
Polonia
Portugalia
Romania
Rusia
San Marino
Serbia
Slovacia
Slovenia
Spania
Suedia
Turcia
Ucraina
Ungaria
Vatican
Horoscop
Vedete Gemeni
Anatoli Karpov Anatoli Karpov
23 May 1951
Angelina Jolie Angelina Jolie
04 Jun 1975

SiteMap
HostVision ABC Domenii