Harta Etiopia


Africa » Etiopia   [harta etiopia]   [full screen]
Harti Etiopia:


Etiopia este o tara localizata in partea de est a Africii, in zona numita Cornul Africii. Este marginita la nord si nord-est de Eritreea, la est de Djibouti si Somalia, la sud de Kenya, iar la vest si sud-vest de Sudan. Cu o suprafata de 1.104.300 km, ocupa locul 27 in lume, respectiv cu o populatie de 75.067.000, conform unei estimari din 2006, ocupa locul 16 in lume.

Tara ocupa un platou inalt in partea sa centrala, care variaza in altitudine intre 1.800 si 3,000 m deasupra nivelului marii, atingand 4.533 m cu cel mai inalt varf muntos al sau. Inaltimi mai mari ca cele ale platoului central se gasesc inaintea punctului de descendenta spre Valea Marelui Rift, care separa platoul pe diagonala. Diferite rauri strabat platoul, dintre care cel mai notabil este Nilul Albastru, care izvoreste din Lacul Tana. Platoul coboara lin spre stepele Sudanului la vest si respectiv spre campiile Somaliei la sud-vest.

Climatul este temperat bland in zonele inalte si fierbinte in zonele joase. Spre exemplu, in cazul capitalei, Addis Ababa, a carei altitudine variaza intre 2.200 si 2.600 m, temperaturile se gasesc intre un maxim de 26 C si un minimum de 4 C. Vremea este in general frumoasa si uscata, cu cer mai mult senin, dar exista doua sezoane ploioase, cel al ploilor scurte (belg) intre februarie si aprilie si cel al ploilor mari (meher), din mijlocul lui iunie pana la mijlocul lui septembrie.
CityMaps® este marca inregistrata. © 2005 - 2018 HostVision Srl Toate drepturile rezervate.
· jobtalk.ro · moneyblog.ro HostVision Mancare Timisoara
Toate Continentele
Africa
Africa de Sud
Algeria
Angola
Benin
Botswana
Burkina Faso
Burundi
Camerun
Cap Verde
Ciad
Coasta de Fildes
Congo
Djibouti
Egipt
Eritreea
» Etiopia
Gabon
Gambia
Ghana
Guineea
Guineea Bissau
Guineea Ecuatoriala
Kenia
Lesotho
Liberia
Libia
Madagascar
Malawi
Mali
Maroc
Mauritania
Mauritius
Mozambic
Namibia
Niger
Nigeria
Republica Centrafricana
Ruanda
Senegal
Seychelles
Sierra Leone
Somalia
Sudan
Swaziland
Tanzania
Togo
Tunisia
Uganda
Zambia
Zimbabwe
America de Nord
America de Sud
Asia
Australia
Europa
Horoscop
Vedete Rac
Willem Dafoe Willem Dafoe
22 Jul 1955
Claire Forlani Claire Forlani
01 Jul 1972

SiteMap
HostVision ABC Domenii