Harta Canberra


Australia - Oceania » Australia » Canberra   [harta canberra]   [full screen]
Harti Australia: Adelaide, Brisbane, Canberra, Hobart, Melbourne, NSW New South Wales, Perth, QLD Queensland, SA South Australia, Sydney, TAS Tasmania, VIC Victoria, WA Western Australia


Canberra este capitala Australiei din 1911. Numele de Canberra a fost hotarit in 1913. El provine de la cuvintul “kanberry” din limba aborigenilor, care inseamna “loc de intilnire”. Locul pe care a fost construita Canberra a capatat statutul de teritoriu distinct, asemanator modelului Whashingtonului, numindu-se Teritoriul Capitalei Australiene (Australian Capital Territory), avind propriul guvern. Orasul Canberra ocupa aproximativ 40% din suprafata Teritoriului Capitalei Australiene.

Cauza desemnarii unei noi capitale intr-o asezare noua a fost rivalitatea dintre cele doua mari metropole Sydney si Melbourne. A fost ales un teritoriu situat intre cele doua orase rivale.

Canberra este situata in S-E Australiei, in statul New South Wales, districtul Yass-Canberra, la o altitudine de 550-700 de metrii, mai adinc in interiorul continentului. Are o clima mai racoroasa comparativ cu caldura care domneste pe litoralul estic. Temperaturile medii multianuale sint de +28 de grade in ianuarie si 0 grade in iulie. Uneori aici cad si ninsori. Cantitatea medie multianuala de precipitatii este de 628 mm.

Canberra a fost proiectata de arhitectul american Walter Burley Griffin in 1912. Constructia orasului a inceput in 1913. Sint multe parcuri, un lac intins (Lacul Burley Griffin) situat chiar in centrul sau, cladiri cu arhitectura moderna si o retea extinsa de drumuri rezervate biciclistilor.

Suprafata Canberrei este de 805,6 km patrati. Cu o populatie de 325000 locuitori (2004), este cel mai mare oras australian care nu este situat pe coasta. Densitatea populatiei: 402 loc/km patrat.
CityMaps® este marca inregistrata. © 2005 - 2018 HostVision Srl Toate drepturile rezervate.
· jobtalk.ro · moneyblog.ro HostVision Mancare Timisoara
Toate Continentele
Africa
America de Nord
America de Sud
Asia
Australia
Europa
Albania
Andorra
Anglia Marea Britanie
Austria
Belarus
Belgia
Bosnia si Hertegovina
Bulgaria
Cehia
Cipru
Croatia
Danemarca
Elvetia
Estonia
Finlanda
Franta
Germania
Grecia
Irlanda
Islanda
Italia
Letonia
Liechtenstein
Lituania
Luxemburg
Macedonia
Malta
Moldova
Monaco
Muntenegru
Norvegia
Olanda
Polonia
Portugalia
Romania
Rusia
San Marino
Serbia
Slovacia
Slovenia
Spania
Suedia
Turcia
Ucraina
Ungaria
Vatican
Horoscop
Vedete Rac
Monty Montgomery Monty Montgomery
04 Jul 1963
Claire Forlani Claire Forlani
01 Jul 1972

SiteMap
HostVision ABC Domenii