Harta Canberra


Australia - Oceania » Australia » Canberra   [harta canberra]   [full screen]
Harti Australia: Adelaide, Brisbane, Canberra, Hobart, Melbourne, NSW New South Wales, Perth, QLD Queensland, SA South Australia, Sydney, TAS Tasmania, VIC Victoria, WA Western Australia


Canberra este capitala Australiei din 1911. Numele de Canberra a fost hotarit in 1913. El provine de la cuvintul “kanberry” din limba aborigenilor, care inseamna “loc de intilnire”. Locul pe care a fost construita Canberra a capatat statutul de teritoriu distinct, asemanator modelului Whashingtonului, numindu-se Teritoriul Capitalei Australiene (Australian Capital Territory), avind propriul guvern. Orasul Canberra ocupa aproximativ 40% din suprafata Teritoriului Capitalei Australiene.

Cauza desemnarii unei noi capitale intr-o asezare noua a fost rivalitatea dintre cele doua mari metropole Sydney si Melbourne. A fost ales un teritoriu situat intre cele doua orase rivale.

Canberra este situata in S-E Australiei, in statul New South Wales, districtul Yass-Canberra, la o altitudine de 550-700 de metrii, mai adinc in interiorul continentului. Are o clima mai racoroasa comparativ cu caldura care domneste pe litoralul estic. Temperaturile medii multianuale sint de +28 de grade in ianuarie si 0 grade in iulie. Uneori aici cad si ninsori. Cantitatea medie multianuala de precipitatii este de 628 mm.

Canberra a fost proiectata de arhitectul american Walter Burley Griffin in 1912. Constructia orasului a inceput in 1913. Sint multe parcuri, un lac intins (Lacul Burley Griffin) situat chiar in centrul sau, cladiri cu arhitectura moderna si o retea extinsa de drumuri rezervate biciclistilor.

Suprafata Canberrei este de 805,6 km patrati. Cu o populatie de 325000 locuitori (2004), este cel mai mare oras australian care nu este situat pe coasta. Densitatea populatiei: 402 loc/km patrat.
CityMaps® este marca inregistrata. © 2005 - 2018 HostVision Srl Toate drepturile rezervate.
· jobtalk.ro · moneyblog.ro HostVision Mancare Timisoara
Toate Continentele
Africa
America de Nord
America de Sud
Asia
Australia
» Australia
 › Adelaide
 › Brisbane
 » Canberra
 › Hobart
 › Melbourne
 › NSW New South Wales
 › Perth
 › QLD Queensland
 › SA South Australia
 › Sydney
 › TAS Tasmania
 › VIC Victoria
 › WA Western Australia
Noua Zeelanda
Europa
Horoscop
Vedete Rac
Tommy Mottola Tommy Mottola
14 Jul 1949
Diane Kruger Diane Kruger
15 Jul 1976

SiteMap
HostVision ABC Domenii